Isoa kyrpää homoseksuaaliseen seuraa lahdesta

Kaikki vilkuilivat minua, aivan kuin nauttien minun katsoessa paikoillani. Taustalta kuului lipsutusta, ajattelin et jonkun kullia siellä imetään. Avasin lokeron numero TYkkäään seikkailusta ; ; mulle käy kaikenlainen. No kyllä on taas saatu kauhea haloo yhdestä homojen saunaa käsittelevästä artikkelista.

Riisuuduin ja loin silmäyksen alastomaan vartalooni. Se oli hämärästi valaistu, toisin kuin heterosaunoissa, missä käytetään leikkaussalivalaistusta. Rauhallinen viihdemusiikki sekoittui veden ääniin komeiden miesten huuhdellessa vartaloitaan.

Noissa torsoissa naistenkin iirikset lepäisivät, tuumin. Vaan eivät lepää, DTM: Jostain kumman syystä päätin kylpeä vain valaistuissa saunoissa. Makoisten löylyjen jälkeen kietouduin pyyhkeeseen ja astuin baariin, jossa muutama tyylikäs homoseksuaali hoiteli lasejaan.

Vai niin, Joken parisuhde Janin kanssa on päättynyt, sepä surullista, mutta sellaista elämä on. Eikä Jokke näyttänyt murtuneelta.

Niukasti valaistulla terassilla loimusi takkavalkea. Voguen omistajalta Jari Komilta puhelimessa saamieni tietojen mukaan gaymiehet käristävät siellä lenkkimakkaraa. Tulen ääressä istui nyt kaksi miestä, pellavapäinen perisuomalainen ja mustatukkainen vietnamilainen, joka tunnusti olleensa venepakolainen. He suutelivat takkatulen singotessa varjoja heidän alastomille bodeilleen.

Tunsin äkkiä yksinäisyyden kuristavan kouran kurkullani. Miksei minun anneta suudella alastoman naisen kanssa saunassa? Ei tietenkään anneta, se olisi yleistä moraalia vaarantavaa. Nousin vielä yläkertaan katsastamaan uima-altaan.

Sen takaa suojaisasta peräkolkasta löytyi jacuzzi, jossa kaksi miestä lillui ilmeisen hyvissä muhinoissa. Kolmas kaveri oli kapuamassa pikkualtaaseen heidän seuraansa. Se on gayläppää, jonka tarkoituksena on pikemminkin kutsua kuin torjua. Jari Komi kertoo, että Voguen ensimmäiset asiakkaat tulevat perjantaisin ja lauantaisin iltapäivällä kolmen maissa. He käyvät saunassa eräänlaisena esileikkinä illan biletykseen. Toinen ryhmä ilmestyy Vogueen iltayhdeksän jälkeen ja viipyy sulkemisaikaan saakka.

Sunnuntait ovat erityisen suosittuja saunapäiviä. Silloin tullaan saunaan rentoutumaan viikonvaihteen biletyksen jälkeen. Jari Komi, joka omistaa myös Con Hombresin gaybaarin, sanoo, että Voguessa käy paljon sellaisiakin homoseksuaaleja, joita ei yleensä baareissa näy.

Entä miten kävi minulle, pikku pupuliinille? En rietastellut pimeässä saunassa ja kondomi ja liukuvoide jäivät käyttämättä. Skarpaten äärimmilleni säilytin kirsikkani koskemattomana. Miksei Walter voinut tehdä jutusta hieman mielenkiintoisempaa ja persoonallisempaa haastattelemalla asiakkaita Harvoin saadaan katsaus homoseksuaalien maailman tältä kantilta ja olisi ollut ihan mielenkiintoista lukea heidän ajatuksistaan.

Ja nimet vaikka muutettuna, dah Kauankohan menee ennen kuin trendikanat alkavat valittaa, kun eivät pääse parveilemaan gay-trendikkäästi tuossakin laitoksessa. Sehän on ihan kiva, kun homoillakin on kiva leikkipaikka. Tämä oli kyllä varsin onneton otus "tutkivaa journalismia". Ei tainnut tekijän uskallus riittää siihen, että olisi uskaltanut kysyä ihan ihkaelävältä homolta, että mitä mieltä paikasta on.

Sen sijaan saimme lukea tylsän heteronäkökulman asiasta. Mutta hieno idea tuo aihevalinta kuitenkin. Pelokas urvelo pääsi saunaan kikattelemaan poikien pippeleille.

Juttu oli vähän samaa tasoa, kuin meikäläisen tiirailu riparilla tyttöjen saunaan: Ihan kiva, mut fiksumpi olisi varmasi saanut hommasta enemmän irti. Alkaa jo homovouhotus riittämään.. Eikö sananlaslussakin sanota että sairautta ei saa ruokkia! Niin kauan kun sinunlaisiasi idootteja on olemassa, "homovouhotusta" ei ole tarpeeksi. Elä ja anna toisten elää. Funtsin kanssa, etta toi olisi aivan loistava paikka taysin heteroille miehille.

Siis jos saisi tuon gay-lookin pois, niin tuo olisi todella mahtava tapa aloittaa normaali kapakkailta tai toipua sunnuntaina Mua ihmetyttää miksi homoja tuntuu olevan niin perkeleesti nykyisin? Siis täällä Lontoossa lähes puolet jätkistä on jo homoja ja lisää tuntuu ilmestyvän kuin sienia sateella. Luonnon tapa ilmoittaa, että nyt alkaa ihmisiä olemaan liikaa ja normaali paneskelu tulee loppumaan? Duunataa siis vaan joukolla hanuriin, joka nyt on kai alunperin tarkoitettu jotain ihan muuta toimintaa varten.

Sit jengi on vielä "se on ihan normaalia, antakaa ihmisten elää.. Eihän se nyt millään tavalla ole normaalia jos terve mies panee toista toista miestä suoleen. Siinä mielessä homous ei ole normaalia. Se ei silti ole "epänormaalia" kuten sana "luonnonvastainen" antaisi ymmärtää, sillä luonnossa urokset kyllä tykkäävät toisistaan, biseksuaaleja on ainakin eläinkunnassa vaikka millä mitoin.

Homot eivät lienee ole lisääntyneet nykyaikana, mutta kaappihomojen määrä on todennäköisesti huomattavasti pienentynyt. Hyvä kaikille, onnettomien kulissiheteroparisuhteiden määrä pienenee samassa suhteessa. Ihan kuin heterot eivät "panisi toisiaan suoleen". Se mitään sen erikoisempaa ole kun suuhun tai mihin muuhun tahansa ruumiinaukkoon naiminen!

Kauankohan kestää että saadaan samanlaista palvelua heteroille Suomessa? Tässä alkaa miettimään että jos olisikin homo, niin elämä voisi olla joltain osin mielekkäämpää kun löytyy tälläsiä palveluja! Pääsis vaan nyt tämä heteroseksikin Suomessa kaapista ulos.. ON muuten jännä juttu, kuinka voimakas anaalifiksaatio joillakin heteromiehillä on. Jos Lontoossa tuntuu olevan liikaa hinttejä nimimerkille Tuskaaa, niin kannattaa harkita muuttoa. Suosittelisin esimerkiksi jotain umpikatolilaista pikkukylää Baijerista.

Tai umpiluterilaista pikkukylää Savosta, kuinka vaan. Se kun tahtoo noissa suuremmissa asutuskeskuksissa olla sillä lailla, ettei seuraansa voi joka hetki valita eikä aina näy sitä mitä haluaisi katsoa. Mua vituttaa myös homovouhotus.

On aivan sama mitä porukka makkareissaan touhuaa, kunhan eivät käytä ketään vasten tahtoa hyväkseen. Mutta se, että yhtäkkiä kaikki homot ovat muka trendikkäämpiä, tyylikkäämpiä ja jotenkin hauskempia, kuin tavalliset heterot, on jo seksismiä ja äärimmäisen rasittavaa.

Missä ovat telkusta ne tavishomot, jotka kaivaa nenäänsä ja lähtee krapuloissaan verkkarit jalassa hakemaan Siwasta korjaussettiä maha löysästi roikkuen?

Yksipuolinen mielikuva homoista antaa varmaan aika vitunmoiset paineet tavallisille, tyylitaidottomille tavishomppeleille, eikä ainakaan helpota kaapista ulostuloa. Onhan noita saunoja heteroillekin vaikka kuinka. Semmoista avointa "pankaa vaan menemään" meininkiä niissä ei ole, ellei sitten mene johonkin yksityissaunaan omalla porukalla. Avoin sekstailu klubeilla heteroiden välillä olisi aika ongelmallista, koska kaikki feministit olisivat heti kitisemässä naisten alistamisesta ja prostituutiosta, tai jotain.

Mä en todellakaan jaksa ymmärtää tätä jo monen mainitsemaa "homovouhotusta". Mulla ei ole mitään homoja vastaan, oon ollut homoseksuaalien kanssa tekemisissä 4-vuotiaasta lähtien ja ainoa hetki kun olen homoseksuaalia inhonnut oli kun 15 vuotiaana joku nelikymppinen mies kävi käsiksi laivalla siinä mielessä.

Jos homot todellakin on aivan normaaleja ihmisiä niin minkä takia sitten tehdään tv-sarjoja jotka ratsastavat pelkästään sillä että niissä on mukana homoja? Media leimaa tällä hetkellä kaikki homot trendien perässä juokseviksi ulkonäkökeskeisiksi pelleiksi. Sitäkö enemmistö homoista haluaa? On se vaan jotenki niin irstasta miettiä edes kerran mitä on kun mies panee toista miestä perseeseen Se että homoista tehdään trendin edelläkävijöitä on ok, he ovat trendikkäitä!

Trendit ei minua liikuta, lähinnä ne huvittaa Sitä lähinnä jutussa ihmettelin että miksi saunojille jaetaan kondomeja. Itse olen saunassa tottunut heittämään vettä kiukaalle mutta homosaunassa heitelläänkin ilmeisesti sitten jotakin muuta. Mua sitten taas ärsyttää homoseksuaalina se, että heteroita ärsyttää se että homoja on nykyään "joka sarjassa" Yllätys yllätys homoseksuaaleja on väestöstä n.

Miksi heitä ei sitten näytettäisi telkkarissa Ja todellakaan kaikissa sarjoissa ei ratsasteta homoudella blabla, vaan vain ehkä yhdessä telkkariohjelmassa kymmenestä on homoja..

Se ei voi olla liikaa! Jos on niin kääntää kanavaa ja katsoo ostosteeveetä tai rohkeita. Sekin ärsyttää että ajatellaan että nämä homosarjat on tämän päivän trendeja vain. Ehei, olen varma että ne ovat tulleet jäädäkseen! Se, että homosarjoja ei ole tullut aiemmin, esim luvun alussa, johtuu siitä, että vasta vuonna homo - ja lesbosuhteita yms. Siis kun vihdoin ja viimein vuonna kehotuskielto kumottiin niin sen jälkeen sarjoja yms. Ja ärsyttävää on toikin, ei mulla oo homoja mitään vastaan mutta Vasta vuonna homoseksuaalisista teoista tuli sallittuja ja vasta vuonna se poistui tautiluikituksesta.

Homoseksuaalisten oikeudet ovat kuitenkin yhä valtavassa murroksessa! Olemme osa tätä yhteiskuntaa, halusitte tai ette.. Homojen ja lesbojen elämä ei siis todellakaan ole ainaista biletystä ja saunomista, vaan myös työtä,arkea,lapsia,koulua,huolia,ilonaiheita ja ystäviä ja yksinäisyyttä niinkuin muillakin suomalaisilla!!! On se kiva huomata että joku on joskus oikeasti nähnyt homoseksuaalin ja jopa jutellutkin tämän kanssa.

Minua ärsyttää aivan suunnattomasti se kuinka joka tv-sarjassa ja elokuvassa homot esitetään vastaamaan ihmisten tekemiä yleistyksiä ja ennakkokäsityksiä. Aivan kuin homoilla olisi jokin yhteinen sairaus pikkurillissään tai kävelytyylissään. Mutta antaako oikeaa kuvaa homoista esim.

Mielenkiintoinen artikkeli, joka luo kuvaa tyypillisestä homosta aikaansa seuraavana, muodikkaana, urheilullisena ja überseksuaalisena. Tosiasia on kuitenkin karumpi. Lähimpiin ystäviini kuuluu kaksi "umpihomoa", jotka eivät heitä gay-läppää tai käyttäydy ylinaisellisesti. Kumpaakaan en alkuun edes tajunnut homoksi. OK, täytyy myöntää, ett tunnen myös muutaman miekkosen, jotka omalta osaltaan luovat edellämainitsemaani mielikuvaa homoudesta. Pointti kuitenkin on, että homoja on kaikenlaisia toisin kuin media antaa ymmärtää Minä ainakin uskon kaiken mitä näen ja kuulen, varsinkin televisiosta tai muista medioista.

Tehdään selväks yks aska. Heterot ei ikinä pane toisiaan suoleen.. Se naiminen johtuu pelkästä rakkaudesta. Rakkaus ei ole toisen satittamista panemalla Suoneen. Jos puhutaan sellasist perus maalais junteist nii mä luulen et en. Siis tarkotan et jotain uskon jotain en. Minä peräänkuulutan niitten ihan tavallisten homo ja lesboparien perään jotka juovat kaljaa, pukeutuvat siihen mihin aamulla käteen sattuu ja käyvät ihan 'tavallisissa' töissä tai kouluissa.

Ihan samanlaista meininkiä kuin Tom Hanksin Philadelphia leffassa. No olipahan taas syvääluotaava katsaus gay-maailmaan. Eipä sillä, osa todellisuuttahan tuo sauna-, ja kylpylämeininki on, mutta silti alkaa nyppiä pahemman kerran tämä lievästi yksipuolinen kuva siitä miten homot käyttäytyvät. Onnekseni omaan ystäväpiiriin kuuluu homoja, jotka eivät edusta tätä stereotyyppistä ja pinnallista, 'nusaisen-pimeässä-kopissa-anonyymisti-ketä-sattuu' -maailmankuvaa.

Sitä vaan alkaa tosissaan miettiä miten vaikeaksi monet ihan tavallisen tallustajan oloiset homot tuntee edes identifioitua siihen kaakattavaan ja joka paikassa omaa yltiöpinnallista maailmankuvaansa esilletuovaan kanalaumaan, joka jumalattomasta äänekkyydestään huolimatta on vain onneksi se jäävuoren huippu kaikesta homoväestä, mutta jollaiseksi media kovin mielellään leimaa kaikki homot.

Ja eipähän tällaiset jutut ainakaan kyllä lievennä niitä ennakkoluuloja. Ottamatta kantaa homouteen sinänsä niin täytyy kyllä todeta että juttu homosaunoista oli sekä äärettömän tylsä että yksipuolinen ja jopa lapsellinen ja etten koskaan ole ollut walter de campiin näin pettynyt.

Totisesti aika epätoivoinen teksti. Eikö City-lehden toimitus muka tunne ainuttakaan älykästä homoa joka voisi kirjoittaa mielenkiintoisesti gay-kulttuurista. Toisaalta edelläolevasta keskustelusta saa myöskin selvän kuvan siitä miten lastenkengissä koko keksustelu homokulttuuriin hyvistä ja huonoista puolista meillä on. Valitettavasti sekä homo että heteropuolella. Ja Pertti-perushomo turo takissa sitten joka ei koskaan menisi sitten tuollaiseen alhaiseen Sodomaan Ei Pertti Ritvalle kaikkea kerro.

Mielestäni juttu oli hauskasti kerrottu, suorastaan viihdyttävä. En edes tiennyt tuommoisen olevan olemassa. Pieni kurkistus toiseen maailmaan: Kerropa nyt kun olet homo, onko niin että "yhdyntään" ryhdyttäessä toinen ottaa ensin risiiniöljyä?

Tulee liukkaammaksi kun on ripuli eikä tarvita voiteita. No niin, tämä risiiniöljy-jutun kirjoittaja todisti taas kerran kuinka vitun urpoja ja suvaitsemattomia, stereotyyppisesti ajattelevia kusipäitä heteroissa onkaan..

Meillä Suomessa ei olla viellä totuttu vähemmistöjen oloihin. Eletään muka jossain sivistys valtiossa. Sivistykseen kuuluu moniarvoisuus jossa ihmisiä on eri kulttuureista. Kaikilla on vapaus sanoa mielipiteensä lain mukaan, onnekssi.

Itse olen ollut lastenkodissa 13v josta heitettiin kadulle katulapseksi yhdeksi vuodeksi. Onneksi oli äidin veli joka alkoi hoitaa ja kouluttaa ja vieläpä elättää. Sosiaalivirannomaiset painosti koko ajan, että poika koulukotiin oppimaan varkaaksi ja lopuksi olisivat saanneet minut vankilaan. Olen elännyt heteroelämää 25 vuotta tehnyt velvollisuuteni yhteiskunnalle 3-lasta jotka olen kouluttanut maailmalle. Tuli avioero jäin ilman kotia kunnes ystävällinen "HOMO" sanoi tule asumaan hänen luokseen siksi aikaa kunnes saat asunnon päällesi.

Tässä opin tuntemaan homomaailman, siellä harvoin tapellaan niinkuin heteromaailmassa minun mielestä siellä ei ahdistella ketään homouteen jokainen tekee oman valintansa. Olen ollut monta kertaa heterobaarissa missä kielen käyttö on todella törkeätä. Ihmiset etsii itselleen elämän kumppania ja pettyvät, alkavat tapella, uhoamaan, huutamaan kovaäänisesti, kehumaan linnanreissujaan ja jopa särkemään paikkoja. Tämmöistä en ole misssään homoravintolassa tavannut, kaikki ovat ystävällisiä toisilleen eikä kukaan tyrkytä itseään väkisin.

Olen myös käynnyt Lesbo juhlissa mistä ei voi sanoa ihan samaa. Käsitykseni mukaan lesbot ovat erittäin akressiivisia ilmeisesti luonteenpiirteinen mustasukkaisuus. Kyllä sieltäkin löytyy homoille hyviä ystäviä.

Jarille ja Sepolle suur kiitos että ovat uskaltaneet avata saunan vähemmistökultuurille. Olisihan Helsinki ihmeellinen suurkaupunki jos ei löytyisi yhtään gay saunaa kun niitä on Eurooppalaisissa suurkaupungessa kymmenittäin, jopa Homoille omat hotellit ja uimarannat. Onhan heteroille omat saunat joita yhteiskunta pitää pystyssä. Saakohan Jari yhteiskunnalta yhtään tukea????

Tämä on jostain SETAn roskatilastoa. SETA, sen paremmin kuin Tilastokeskuskaan ei julkaise homoseksuaalien lukumäärää tai osuutta kansasta. Ehkä totuutta pelätään liikaa? Vaan, koska kansalaisten luokittelu esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen tai etnisen taustan perusteella on laitonta. Tästä syystä kaikki luvut mitä näkee keskusteluissa, ovat spekulaatiota. No kyllä on taas saatu kauhea haloo yhdestä homojen saunaa käsittelevästä artikkelista.

Mun mielestä asia nyt on vain niin että suomalaiset, varmasti niin heterot kuin homot, vaan ovat vielä hieman ahdasmielistä kansaa. Varmasti tässäkin on nyt vaan käynyt niin että pikkuhiljaa homoudesta on alettu puhumaan hieman vapaammin ja koska uusi asia on hieman pelottavaa niin sitä tottakai pitää aluksi kommentoida luonnottomaksi ja muutenkin kielteisesti.

Muistatteko kun vielä joitain vuosia sitten oli aivan ihmeellistä olla 30 vuotias, nainen ja sinkku vapaasta tahdosta!! Eli odottakaa kymmenen vuotta niin saatatte jopa istua naapurin lesbopariskunnan luona kahvilla sunnuntaina. Homot ja lesbot on osa yhteiskuntaa siinä missä heterotkin. Tämän asian luulisi jo olevan aika selvä kaikille nykyaikaisessa yhteiskunnassa eläville.

Toki laki takaa jokaiselle mielipiteenvapauden, joten kaikkien ei tarvitsi olla samaa mieltä asiasta. Ja koska he ovat osa yhteiskuntaa, minkä takia niitä pitää nostaa koko ajan jalustalle tekemällä artikkeleita ym.

Kyseinen vouhotus alkaa rassaamaan ihan vaan sen takia, että kyseistä asiaa hangataan koko ajan naamaan. Ihan samalla tavalla, kuin jos vaikka jääkiekkoa tulisi tuutintäydeltä ja tehtäisiin sarjoja, joissa lätkäjätkät selittää elämäntavastaan ja stailaa ei lätkänpelaajia näköisikseen ym. Tottakai kanavaa voi vaihtaa ja artikkelit voi jättää lukematta, mutta jos asia on ns. Tosin olisi sitä voinut jotenkin muuten piristää. Aika yksipuoliseksi jäi juttu Jaetaanko jossain heterosaunoissa kondomit ja liukuvoiteet messiin ku sää meet "saunomaan"?

Miks pitää homoille olla erikseen omat hotellit ja uimarannat? Vai kuinka monta heteromiestä tunnette, joka ei olisi valmis pikaiseen ja anonyymiin seksiin missä ja milloin vaan. Ja herranen aika, jos sitten vielä molemmat seksiä vonkaavat osapuolet ovat miehiä niin tietäähän sen, mitä siitä seuraa. Jos meidät miehet olisi tarkoitettu seksuaaliseen kanssakäymiseen keskenämme, erittyisi kehostamme liukuvoidetta.

Taas pitäisi kaikki iloiset h-pojat laittaa samaan laivaan ja lähettää Pattayalle. Kirjoittaja Todellakin ei ole ikinä kuullut ns. Jos tämä tavara ei ole liukkariksi tarkoitettua niin miksi sitä sitten tulee? Todellakin - sut sinne Pattayalle vois lähettää, ja ei muuta kun tsunami kehiin.

Pattayalle ja siellä oleville ei tsunamin takia käynyt kuinkaan sillä alue sijaitsee toisella puolella Thaimaata. Näin ollen parempi lähetysosoite lienee esim. Phuket tai Khao Lakille. Joo, ihan hyvä että vähemmistökulttuureja käsitellään ja otetaan esille, ehkä avaa edes hitusen myös näiden ns. Miksi aina kun esim. Eivät mun tuntemani homot, sen enempää lesbot tai bi-seksuaalitkaan, oo yhtään sen ihmeellisempiä ihmisiä kuin heterotkaan.

Tän päivän telkkerisarjat ja artikkelit, jotka varmaankin on tarkoitettu ihan hyvällä, kenties jopa jotenkin suvaitsevaisuutta lisäämään, lisää vaan mielikuvaa vähemmistöryhmistä jotenkin tosi erillaisina ja outoina: Eihän se noin mene, ihan tavallisista ihmisistä on kyse. Jos joku tosiaan elää niin keskellä ei mitään ja kaukana sivistyksestä joko fyysisesti että henkisesti että homot tuntuvat jotenkin kauheen eksoottiselta ja oudolta niin vika ei oo ku ihmisessä itsessään, ei suinkaan homoseksuaaleissa.

Tekeekö City siis artikkelin myös heterosaunasta?? Jos syynä tekemättömyyteen on se, että heterot valtaväestönä on suurin osa käyny siellä jo, niin Eiiii. Mä en oo eläissäni käyny miesten yleisessä saunassa! Miesten kanssa on saunottu joo, mut esim. Ja joo, sille joka just aikoo kysyä et kiinnostaaks se sit ni ei,mut ei kyllä sen enempää kiinnosta sauna jonka kävijät kuuluvat muuhun seksuaaliryhmään kuin heterot.

Sauna ku sauna, miehiä tai naisia, seksuaalinen suuntautumienen mikä hyvänsä, aina yhtä kiinnostavaa tai typerää. Eli ei nyt ruveta pitämään homoja tai ketään muutakaan minään jännänä nähtävyytenä. Kyseessä ihmiset, ei eksoottiset eläimet! B-rapun politiikkaa Kuinka moni tämän palstan homofobeista äijistä EI ole katsellut pornoleffoja, joissa naista naidaan muun muassa anaaliin?

On se kumma, kun äijäringissä naisten peppupano on tosimachon touhua mutta pojat keskenään kuvottavaa. Miehen ja naisen peräsuoli ei fysiologisesti poikkea mitenkään, mutta naistahan "kuuluu" saada panna mihin aukkoon vain. Muistakaahan siis tuomita miesporukassa myös heteroiden anaaliseksi luonnottomaksi täysin yhtä innolla - ei se naisenkaan takamus mitään liukkaria eritä.

Kateellisten paneskelua Homofobi heteromies on kateellinen. Naisista kun pienempi vähemmistö on valmis reippaaseen anonyymiseksiin kuin miehistä. Homo voi siis hiukan paremmalla säkällä löytää iloittelukumppanin ilman sitoumuksia kunhan ensin löytää ne muut homot.

Täällä kaipailtiin vastaavaa paikkaa hetskumiehille, mutta mistähän ne naiset löytyisivät? Joku kehtasi vielä valittaa, että feministithän moista paikkaa vastustaisivat. Tuskin vastustaisivat, paitsi jos naiset hankitaan paikalle maksamalla. Ja silloin on vapaaehtoisuus lapsiaan elättävällä venäläisnaisella vähän eri juttu. Homoilu on miesten hommaa Hoofobi heteroäijä veivaa edestakaisin mielensä "kauhukuvaa" anaaliseksiä harrastavista miehistä.

Mutta eipä ole pakko kuvitella, ja homoseksiin ei myöskään vastentahtoisesti törmää. Toisin on naisella, joka jokainen päivä törmää häntä esineellistävään materiaaliin. Ja mitä kertoo miehestä hänen käsityksensä siitä, että jokainen homo näkee hänet vain peräreikänä Mutta heteroseksin ajatteleminenhan naisen nähdessään on normaalia ja tervettä toimintaa. Tai ettei vain oma viisari värähtäisi ajatellessa inhottavaa homoseksiä.

Jepjep, punttisalilla muita miehiä vilkuileva homofobi ei suinkaan olisi lajissaan ensimmäinen. Naisena kavahdan homofobista miestä, koska jos mies ei kykene näkemään toista miestä tämän seksuaalisuuden yli, miksi hän kykenisi suhtautumaan naiseenkaan muuten kuin naisena. Homous on muuten evoluutiolle edullista - kaikki urokset eivät kuluta voimiaan naaraista tappelemiseen vaan satsaavat lauman yhteiskunnan hyvinvointiin. Heterouroksen kannattaisi astua kaikki naaraat ja tapaa muut urokset ja näiden jälkeläiset, homouroksen kannattaa hoitaa sisarustensa poikasia - menevät ne omat geenit eteenpäin niinkin.

Niinpä homojen määrä ei juuri kasva tai vähene, piirre menee eteenpäin naisten kautta ja on itse asiassa kytkeytynyt naisten taipumukseen saada paljon lapsia, mikä myös kertoo sen edullisuudesta. Homous siis periytyy myös hetero äidiltä pojalle. Median tekemät homot ovat eri juttu - niihin kannattaa suhtauta samalla vakavuudella kuin muubunkin. Mediahomot edustavat yhtä paljon kaikkia homoja kuin Sinkkuelämien tytöt kaikkia naisia.

Ja City-lehti on viihdettä - rakkaat ryppyotsat! Aika kaukaa haettu on kyllä, myönnän. Reilu 2 tuntia myöhemmin Pori Jazzin hallitus kutsuttu hätäkokoukseen, jossa mahdollinen työsuhteen välitön purku.

Tämä keissi ei kyllä liity mitenkään sometuomarointiin. Tuon satakunnan uutisten juttu oli jo ihan tarpeeksi että tiesi miten tässä tulee käymään. No sitä ei tässä hässäkässä ehditty kysymään.

Hieman jouduin repeilemään miten ihmiset nykyään triggeröityy. Tuossa jutussahan on nimenomaan tänään haastateltu tyyppiä ja siitä käsittääkseni kohu kehittyi. Miten niin 7 vuotta vanha. Siis nuotta-kampanja jota tyyppi oli puolustellut oli , mutta nuo kaikki jutut siitä on ihan tänään tullut. Ihan samalla tavalla triggeröityy kuin aina ennenkin. Vai väitätkö, että jos 50 vuotta sitten Pori Jazzin toimitusjohtaja olisi ilmoittanut olevansa homo, ei siitä olisi noussut haloota?

Yhteisössä laajasti hyväksyttävät mielipiteet on vain muuttuneet. Stephen Colbertia lainaten hän joka aamu päättää olla hetero, eikä se ole helppoa kun kaduilla tulee vastaan mitä kuumemman näköisiä miehiä. Tulee mieleen kristillisen aivopesun kasvatuksen saanut henkilö, joka kokee oman seksuaalisen suuntautumisensa ongelmallisena ja haluaa sitten pönkittää tällaista omaa tulkintaansa siitä mikä teknisesti ottaen on syntiä. Todennäköisesti, sellaista juttua tulee että pakko olla kyrpä tyypillä perseessä haastattelun aikanakin Ruotsala kirjoitti, että erilaiset kriisit kuuluvat ihmisen elinkaareen ja jokaisen elämässä on ongelmia, jotka tulee käydä läpi.

Nyt on taas älyllistä argumentaatiota - sankari vielä ihmettelee miksi hänen näkemystään homoudesta ongelmana ei suvaita. Homorummutuskin kuulunee siihen genreen. Miehen perusteluissa vahvaa näin nämä asiat koetaan henkeä. Mistä näitä kridejä oikein sikiää? Kuten täällä ehdittiin jo todeta, voi tulla aika kylmää kyytiä. Olisi ihan kiva kuulla artistienkin mielipiteitä asiasta. Pori Jazzin hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola ei halunnut kommentoida asiaa Satakunnan Kansalle, koska hänellä ei kertomansa mukaan ole kaikkia faktoja käytettävissään.

Pori Jazzin hallitus on hakenut miehen tehtävään täsmähakuna. Olen hämmennys, jos mies on haettu tehtävään, niin eihän ne nyt ole voineet olla tiedottomia taustoista? Iiro Rantala iski jo. Mitään toimenpiteitä tämä ei ilmeisesti aiheuta:. Kohun keskelle joutunut Aki Ruotsala kertoo Yle Porille olleensa yhteydessä hallituksen puheenjohtajaan Hannu Jaakkolaan.

Tykkään myös siitä, että Ruotsalan mukaan hänen näkemyksiään vääristellään, kun miestä itseään haastateltiin tuohon artikkeliin. Vaikea uskoa, että voi jatkaa. Tai siis aloittaa, koska eihän se vielä edes johda festivaalia. Jassoo, kunnon suolaus ja heti.

Nykyään saa nimittäin olla erittäin tarkkana mitä menee sanomaan. Joo, on se ihme, ettei tasa-arvoa painottavien festarien toimitusjohtajaksi kelpaa henkilö, joka haluaisi ihan vaan vähän eheyttää seksuaalivähemmistöjä.

Ihmiset alkavat nauttimaan festareilla huumeita? Se on kauheaa kun kaikkia idioottimaisia mielipiteitä ei voi sanoa julkisesti lehdissä, ilman että siitä voi seurata jotain ikävää. Ikään kuin maailmassa olisi vapauksia ja vastuita. Mielestäni on ylipäänsä paljon parempi olla hc-uskovainen omissa oloissaan kuin laimeakaan lahkolainen yhteiskunnalliseen toimintaan sekaantumassa. No joo onhan se niin. Ainakin itse tottunut käyttämään sitä kuitenkin niistä vanhoillisimmista jäsenistä.

Ihan vaan, että tietäisit: Suomessa on uskonnon ja mielipiteen vapaus. Miksi olet noin kovalla negaatiolla varautunut? Ne tosiaan ovat Suomessa ja on hienoa, että meillä on sellaiset periaatteet. Ruotsala voi vapaasti harjoittaa kristinuskoa ja ilmaista mielipiteensä asioista. Ilmaisemalla mielipiteensä julkisesti meillä muilla on myös oikeus esittää mielipiteemme ja älähtää. Homoseksuaalisuuden näkeminen valintakysymyksenä, asiana mistä voi "eheytyä" ja jota voi verrata huumeaddiktiosta ylipääsemiseen on näkemyksenä suoraan luvulta.

Sen vuoksi suhtaudun näkemykseen negatiivisesta. Mun puolesta Ruotsala saa olla ihan vapaasti tuota mieltä, mutta toimarina hän myös edustaa yritystä ja johtaa sen organisaatiota. Tällöin on ihan aiheellista nostaa myös esiin vastaako organisaation arvot toimarin mielipiteitä. Tässä ei selvästikään niin ollut ja hyvä niin.

Suomeen ei tarvita yhtään homovastaista organisaatiota. Kyse oli sankaria leikkivän toimittajan vääristelyistä koskien 7 vuotta vanhaa haastattelua, joku järki käteen kuitenkin.. Ihmisen mustamaalaaminen ei ole. Mutta monet nielaisevat syötin näemmä ja ihan purematta. Twitterissä postataan kilpaa kuinka twiittaaja ei varmasti mene Pori Jazzeille.

Kävin uteliaisuuttani vilkaisemassa olisiko tori. Tämä ei somekohuissa yllätä. Haastattelussa Ruotsala ei osannut lue halunnut vastata kysymykseen onko homous syntiä. Tuo kuvastaa toimarin vakaumusta ja asennetta.

Ihme jos saa pitää paikkansa festareiden johdossa. Perinteisesti Jazzien lipuista iso osa myydään viimeisillä viikoilla. Se voi olla aika hankalaa nyt.

Lippuja hankalampaa on tietysti majoituksen saaminen, mutta eiköhän hotelleista vapaudu kymmeniä huoneita kun kaikki asiasta vihaisena tviittaajat peruvat niitä urakalla. Voisiko joku perustella miksi tätä uutista pidetään niin tärkeänä? Toimitusjohtaja sai potkut huolimattoman kommentin takia.

Näitä varmaan sattuu maailmalla tuon tuosta mutta Suomessahan tämä on luonnollisestikin koko viikon ehdoton ykkösuutinen. Tainnut headhuntteri tässä ensin sijoittaa huomattavan summan popkornifutuureihin. Ellei itsekin samalta vuosituhannelta. Miten nämä näkemykset poikkeaa muiden kristinuskoonsa vakavasti suhtautuvien näkemyksistä? Kun lukee kohuotsikkoa pidemmälle, kaveri on hyvinkin sovitteleva kommenteissaan. Pitäisikö kristityt nyt sulkea yhteiskunnallisen elämän ulkopuolelle ja estää heitä etenemästä merkittääviin rooleihin työelämässä?

Siis ihan vaan uskonsa takia, ei edes tekojen tai päätösten. Luuleeko joku oikeasti että Pori Jazz on muuttumassa jotenkin homokielteisemmäksi? Enemmänkin varovainen kuin sovitteleva. Jotenkin en saanut haastattelusta sitä kuvaa, että suljettujen ovien takana olisi yhtä "ymmärtäväinen".

En tiedä miten hänen näkemyksensä poikkeavat muiden kristinuskoonsa vakavasti suhtautuvien näkemyksistä, mutta on täysin ok boikotoida ketä tahansa näillä perustein.

Ketään ei olla väkivalloin sulkemassa ulos mistään, mutta ihmisillä on täysi oikeus olla käyttämättä sellaisen toimijan palveluita jonka arvomaailma ei vastaa heidän omiaan. Vaikea sanoa mitä kaveri suljettujen ovien takana ymmärtää ja mitä ei.

Sovitteleva ja varovainen ei sulje toisiaan pois. Jos uskoo että homoseksuaaliset teot on syntiä niin ei medialle annetussa haastattelussa voi olla kovin sovitteleva ilman että on varovainen.

Itse ymmärrän niin, että vaikka Ruotsalalla on homoudesta uskontoon perustuva kielteinen näkemys, hän ei ole kieltämässä kenenkään homoseksuaalin oikeutta omaan identiteettiinsä vaan hyväksyy yleisen vapauden periaatteen. Vapaus boikotoida on itsestäänselvyys.

Boikotoinnin perusteet voi kuitenkin kyseenalaistaa. Minua kiinnostaisi tietää mikä se yleinen moraalinen periaate on mikä tällaisesta boikotoinnista pitäisi muodostaa. Pistetäänkö boikottiin vain kristityt festarijohtajat vai puhdistetaanko koko yksityinen sektori heistä.

Otetaanko targeteiksi myös muiden uskontojen edustajat joilla on vastaavia näkemyksiä. Onko myös muille kuin Ruotsalalle oletusarvoisesti mahdotonta erottaa yleistä maailmankatsomustaan siitä miten toteuttaa rooliaan työyhteisössään.

Nämä ovat kaikki kysymyksiä, joihin jokainen ihminen itse vastaa oman maailmankatsomuksensa mukaan. Tässä tapauksessa tulee ottaa huomioon, että Ruotsala on antanut vapaaehtoisesti näkemyksensä julkiseksi. Et onnistu vastaamaan kysymykseen. Vaikka en kristitty ole, ymmärrän että kristittynä olemiseen kuuluu muutakin kuin homouden syntiin uskominen.

Kristityn olemuksessa voi huomattavasti voimakkaampana vaikutteena olla vaikkapa myötätunto ja usko armoon. Ja vaikka Ruotsalan uskossa olisikin pääosissa homoviha, kyseenalaistaisin hänen mahdollisuutensa tehdä mitään homokielteisiä päätöksiä ympäristössä jossa jo tämäkin kohu riitti siihen että hänestä hankkiuduttiin välittömästi eroon. Ei kyseessä ole välttämättä edes mitään tarkoituksellista, vaan saattaa olla ihan alitajuista.

On fakta että ihmiset syrjivät toisia vaikka eivät ole edes tästä tietoisia. Nyt meillä on henkilö joka suoraan tunnustaa että hänellä on ennakkoasenteita homoja vastaan.

Pitäisikö meidän nyt uskoa että hän pitää tunteensa paremmin kurissa kuin henkilö jolla ei ole yhtä vahvoja ennakkoasenteita? Anna käytännön esimerkkejä siitä millä tavoin Ruotsala olisi voinut syrjiä homoja Pori Jazzin toimitusjohtajana. Pitäisikö kristityt nyt sulkea yhteiskunnallisen elämän ulkopuolelle ja estää heitä etenemästä merkittäviin rooleihin työelämässä? Miesesittäjän vetämää Satan in love a odottaessa. Ohjeet eheyttämiseen, jos jotakuta kiinnostaa. Ei ole koskaan ollut hinkua, mutta luin tänää twitteristä, että Roope Salminen EI esiinny siellä.

Onhan tuo väärässä ja sääliksi käy noin ahdasmielistä ihmistä. En kuitenkaan näe, että miten hänen typerät mielipiteet vaikuttavat hänen kykyyn toimia toimitusjohtajana, tai että miksi kukaan edes homoseksuaalit boikotoisi Jazzeja sen takia.

Kyse ei ole vihapuheesta vaan tietämättömyydestä. Ketä tuo näkemys haittaa? Onko maailma parempi paikka kun ahdasmieliset hiljennetään?

Jos nyt unohdetaan hetkeksi natsiargumentit "jos tämä hyväksytään niin kohta ollaan laittamassa homoja keskitysleireille".

Toimitusjohtaja on myös arvojohtaja. Hän toimii yrityksen kasvoina ja samalla menettää ison osan yksityisyydestään: Kyse on sen verran tärkeästä luottamustehtävästä, vrt. Haluan että populäärimusiikistani vastaa hämäräperäinen kokkelivekkuli eikä suoria housuja pitävä kristillisdemokraatti.

Paremmat pileet on paremmat pileet. Tosin ahdistelukohukin on sitten tuotava mitä pikimmin kaikkien tietoon, kuten myös mogulin hjuume ongelmat. Yksityisyyden suoja on kokolailla vitsi nykyään. Lieneeköhän kyse tietoisesta tietämättömyydestä, tai muuttuisivatko mielipiteet jos infoa tuotaisiin? Jotenkaan en usko että täysin tietämätön voi olla aiheesta, ja tietohan on parin napautuksen päässä.

Näillä uskontoon perustuvilla ajatuksilla tyypillistä on se, että ne eivät ole itseään korjaavia. Ja näkemys oikeastaan haittaa, koska nämä uskontoon perustuvat käännytyshoidot on moneen otteeseen todettu vaarallisiksi.

Tavalliset uskomushoidot eivät sentään itsessään pahenna tilannetta, vaikkeivät mitään autakkaan. Kyse ei suinkaan ole mistään harmittomasta mielipideasiasta, vaan haitallisen toiminnan tietoisesta hyväksynnästä. Olen samaa mieltä että uskomushoidot ovat kuvottavia, mutta jälleen se ei liity tähän aiheeseen koska ei niitä uskomushoitoja varmaan Porin Jazzeilla olla tekemässä.

En tarkoittanut niinkään suoraa negatiivista vaikutusta, vaan epäsuoraa vaikutusta jonka hoitojen hyväksyminen saa aikaan. Samasta syystä kiihottaminen kansanryhmää vastaan, toisin sanoen vihapuhe, on laitonta, vaikkei sillä suoria vaikutuksia olekkaan. Osittain voidaan puhua jopa väärän tiedon levittämisestä. Antaisin esimerkkinä rokotevastaiset, mutta se on taas jonkin hyödyllisen eväämistä.

Verrannainen olisi se, jos joku mainostaisi jonkin kasvin terveydellisiä vaikutuksia, kasvin oikeasti ollessa myrkyllinen. Itse tykkään ottaa munaa säännöllisesti peppuun, mutta olen silti sitä mieltä että Aki Ruotsala olisi ollut tehtävään varsin hyvä henkilö. Olen tuntenut hänet koko elämäni ajan sukulaisuudesta johtuen ja toivon että ei tuomittaisi heti ensiajatuksella, vaikka otsikoiden perusteella siihen ehkä olisikin aihetta.

Pori Jazzin uuden toimitusjohtajan homokommenteista nousi myrsky — festivaali sanoutui irti syrjinnästä. Lisäksi on väitetty, että olen ollut lanseeraamassa ja tukemassa Nuotan Älä alistu -kampanjaa. Nämä väitteet eivät pidä paikkaansa. En rinnasta homoseksuaalisuutta ja huumeiden käyttöä, eikä minulla ole mitään kompetenssia arvioida niitä, Ruotsala sanoi.

Vuonna edustamani järjestö KD Nuoret on osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ainoastaan puolustanut suvaitsevaisuutta ja yksilöiden oikeutta ilmaista mielipiteitään. Jos pitää paikkansa, niin taas lähti hästäg somekohu vähän lapasesta yhden jutun perusteella. Itse mietin, jossain välissä, että mikä on totuus, onko kaveri oikeasti sanonut noin vai onko tässä vedetty mutkia suoriksi toimittajan toimesta. Ruotsalaa haastateltiin tuohon juttuun ja SK: Siinä tuodaan esiin yhteys Nuotan kampanjaan, joka toimi kimmokkeena haastatteluun, ja mies itse kertoo tuosta huumeanalogiasta.

Ruotsalan haastiksesta tulee ilmi, että hän näkee homoseksuaalisuuden valintakysymyksenä, asiana mistä voi "eheytyä" ja jota voi verrata huumeaddiktiosta ylipääsemiseen. Eiköhän tuo ole se kohun ydin, jota Ruotsala ei ole missään vaiheessa kieltänyt tai siitä irtisanoutunut. Katsoin noita Ylen ja muiden uutisia vielä uudelleen, jonka jälkeen olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että niissä vedetään mutkia suoraksi. Niissä olisi voinut ilmaista asian tarkemmin.

En silti näe SK: Itse en henkilön aikaisempia edesottamuksia tunne, joten voin vain arvailla siitä lähtökohdasta, että hän on entinen KD nuorten pj. Ainakin Ylelle annetuissa kommenteissa Ruotsala kiisti vertauksen ja sanoi sen olleen toimittajan virheellinen tulkinta. Joten itse katson tätä asiaa SK: Ja kyllä käy kaikesta huolimatta vähän sääliksi Ruotsalaa.

Kävin äsken Twitterissä ja yksi jos toinenkin, kansanedustajista, ministereistä ja muista vaikuttajista on kommentoinut asiaa. Moni todella jyrkkä sanaisesti muut neutraalimmin mutta kielteisesti. Ei hirveästi tulijoita löydy tai ainakaan omalla nimellä.

Yksi tärkein kysymys oli, että miten ylipäätään Ruotsala valittiin tehtävään, eikö mitään tausta selvitystä tehty? Miten ihmeessä rekrytointi voi mennä näin pieleen?

Kun hän on tunnetusti taustaltaan konservatiivinen ja tehtäväkenttä on kuitenkin liberaalinen. Oikkosen vuoden takainen kirjoitus kansamme kollektivistisesta luonteesta ja väärinajattelijoiden metsästyksestä on taas aiheellinen.

Jeez, kaveri vaikuttaa vilpittömältä ja rehdiltä, tuskin vetää asiaa oikeuteen mikä on hyvä asia. Tuosta saisi kyllä mehukkaan jutun kasaan kun toimittajan agendaa kirjoittaa moisia valheita alettaisiin tutkia. Onhan kaverilla vähintään kyseenalaiset näkymät, mutta huolestuttaa jos meidän media ja yhteiskunta normalisoi somekohuja joissa ihmiset menettävät työpaikkojaan. Jos nyt katsoin oikein niin tänään kirjoitettu artikkeli sai henkilön menettämään tehtävänsä saman päivän aikana.

Tästä toki alkaa loputon suo että mistä saa tuohtua, kenen sanomisia saa kritisoida, jne mutta luotan hieman maalaisjärkeenne. Toimitusjohtajan julkiselle käytökselle on huomattavasti normaalia korkeammat vaatimukset. Toimitusjohtajan julkiset lausunnot kun ovat osa hänen työnkuvaansa. Tämänkin alkuperäisen haastattelun hän on antanut nimenomaan Pori Jazzien tj: Miksi homoseksuaalisuutta pidetään pysyvänä tilana? Ihan hyvin voi löytää itsensä uudelleen ja huomata että jokin muu onkin ihan yhtä hyvä tai permpaa.

Onhan näitäkin myös missä heteroista on tullut esim päävamman myötä homoja. En tiedä onko päinvastoin käynyt. Suurimmalla osalla toki seksuaalinen suuntautuminen on sama läpi elämän.

Se ei silti poissulje muutosten mahdollisuutta. Toki joku, joka uskoo suuntautumisen olevan sama läpi elämän, voisi sanoa tähän että eihän sitä koskaan sitten ole homo ollutkaan, jos kiinnostus vastakkaista sukupuolta kohtaan herää joskus. Ihan oma aiheensa on sitten se, että onko eettisesti oikein lähtee aktiivisesti muuttamaan asiaa, jos sille jokin toimiva keino joskus löytyy.

Luulen että pointti on siinä, että käytännössä kaikki tai melkein kaikki tahot jotka tarjoaa jotain leirejä tai systeemejä joilla "eheytetään" seksuaalisuutta, ajattelevat kertovat he sitten sen suoraan tai väittävät muuta niin että homoseksuaalisena et ole täysin "valmis" ihminen ja niin kauan kuin haluat tai toteutat homostelua niin teet jotain väärin. Tämä ruokkii sitä ajatusta että homous jotenkin tekee sinusta syvästi erilaisen ja huonomman ihmisen, mikä taas vaikeuttaa oman itsensä hyväksymistä.

Asia on arka sillä homoseksuaalien itsemurhatilastot ovat rajua katsottavaa. Ymmärrän kyllä pointtisi, koska joskus tulee sellainen kuva julkisesta keskustelusta että jos sinulla on hieman homohaluja joskus niin pitäisi heti laittaa sateenkaarilippu liehumaan ja lähestulkoon rekisteröidä itsensä homoksi.

Mutta se vaan johtuu siitä, että ne puheenvuorot ovat nimenomaan tätä sitkeää luuloa vastaan, että homoudessa olisi jotakin väärää, mistä ne eheyttämispuheet kumpuaa. Täytyy myös ymmärtää, että länsimainen psykologian yms valtavirran käsitys on nykyään se, että kaikenlaiset seksuaaliset halut ovat normaaleja ja niitä tulee ja menee eivätkä ne määritä ihmistä sen kummemmin ja yksilövaihtelut ovat suuria.

Jos henkilö kokee seksuaalisuutensa ongelmalliseksi, kenen tahansa pätevän terapeutin tulisi olla kykenevä auttamaan henkilöä tämän asian kanssa. Eli ei pelkoa, että pätevä terapeutti alkaisi sanomaan potilaalle että "ei sinun tarvitse eheytyä, olet homo sillä sipuli" jos potilas itse vakaasti haluaa nimenomaan tulla heteroksi. Tätä faktaa vasten nämä tahot jotka erikseen lähtevät huutelemaan eheytymisestä näyttävät epäilyttäviltä, heillä on selvästi agenda, he haluavat muuttaa mahdollisimman monta ihmistä täysin heteroiksi.

Kuten sanoin, jos ihminen kokee seksuaalisuutensa ongelmalliseksi niin koulutetut terapeutit auttavat kyllä ja he ovat yhteiskuntamme pätevimpiä henkilöitä näihin asioihin. Joo, tämän allekirjoitan täysin. Mutta tämä ei poissulje mitenkään sitä, että joskus voisi löytyä tieteeseen perustuva toimiva keino. Jotenkin outoa, että kehotetaan olemaan avoin erilaisille asioille, mutta tää on se, missä ei ikinä saa edes ajatella, että olis mahdollista olla toisin.

Ehkä muotoilin alkuperäisen ajatukseni todella huonosti. Äh, pointtini ei nimenomaan ollut se eettinen puoli, vaan se että onko asia mahdollista. Vertaa vaikkapa tämä tapaus, jossa muutos tapahtui jonkin seurauksesta. Toki tässäkin joku voi sanoa, että se taipumus oli jo ennen tätä olemassa, mutta mistäs sitä oikeasti tietää.

Tässä on nyt sellainen vivahde-ero joka liittyy julkisen keskustelun kankeuteen, koitan selittää. Jos luet tuon kommenttini viimeisen kappaleen niin siinähän nimenomaan selitän että nykyään psykologian käsitys seksuaalisuudesta on juurikin tuollainen että seksuaaliset halumme voivat vaihdella suurestikin eikä ne määritä meitä ihmisinä jne. Ja jos ihminen kokee seksuaalisuutensa ongelmalliseksi, pätevän terapeutin tulisi ehdottomasti kyetä auttamaan ihmistä tässä.

Tämä on ikäänkuin se perusoletus meillä. Tämän takia näyttää oudolta kun ruvetaan puhumaan siitä kuinka jokin uskoontulo voi muuttaa ihmisen homosta heteroksi tästä haastateltava suoraan puhui. Eli vaikka haastateltava ei suoraan sano että homoudessa olisi jotain väärää, tällä uskonnon sekoittamisella asiaan, ja näillä kampanjoilla jotka kokevat tarpeelliseksi valistaa ihmisiä erikseen siitä että homoudesta voi "päästä eroon", on suuri implikaatio siitä.

Homoseksuaalisuus ei ole ominaisuus, jonka ihminen vain unohtaa ja alkaa elää heteroseksuaalina tai toisinpäin.

Seksuaalinen suuntautuminen ei ole niin kuin kytkin, jonka voi kääntää homoasennosta heteroasentoon. Jos joku on tullut nuorena ulos kaapista homona tai lesboja ja tajunnut biseksuaalisuutensa parikymppisenä, kyse ei ole siitä, että on tapahtunut suuntautumisen vaihtuminen. Biseksuaalisuutensa on huomannut myös moni aiemmin heteroseksuaalina itseään pitänyt, eikä siihen ole tarvittu mitään vitun päävammaa. Väärin ymmärtäminen on taitolaji. Totesin, että asian voi määritellä näinkin, miten sen itse määrittelit.

Pointtini oli siinä, että miksi sitä pidetään niin vakaasti pysyvänä tilana. Meillä ei ole mitään, millä tällähetkellä vaikuttaa asiaan, mutta tulevaisuudessa voi olla. Itse homoseksuaalina en aina koe, että seksuaalisuus olisi täysin kiinteä, mikä ei koskaan liiku mihinkään. Tiety asiat on aika hyvin ollut toki pysyviä.

Olet uskovainen ja elättelet toiveita siitä, että tulevaisuudessa löydetään se keino ja pääset heterona taivaaseen? Olen itse täysin homoseksuaalinen mies, miesten välinen seksuaalinen ja romanttinen yhteys on syvällisesti osa minua.

Ei tule koskaan olemaan mitään keinoa tämän asiaintilan muuttamiseksi, ja vaikka olisikin, heittäisin sen inhoten hittoon. Oma uskonnollisuuteni on vähän sellasta perus luterilaista meininkiä. Aika maallistunutta, mutta samaan aikaan jossain määrin tärkeä henkireikä ihmisten ja yhtiesön kautta. Teininä sairastin masennusta ja yksi syy niistä monista oli halu muuttua, joka ajoi todella syvälle ahdinkoon. En halua muuttua ja ihan omasta miehestä haaveilen.

Ei tule koskaan olemaan mitään keinoa tämän asiaintilan muuttamiseksi, ja vaikka tulisikin, heittäisin sen inhoten hittoon.

Isoa kyrpää homoseksuaaliseen seuraa lahdesta

Isoa kyrpää homoseksuaaliseen seuraa lahdesta