Kalua velilta live chat seksi homo

kalua velilta live chat seksi homo

Hallitus tekee eriryistilintarkastuksen 10 miljoonan johdon palkkion kuittaavan johdon ammattitaidosta kunnossapitoalue 6 kilpailutuksessa. Kyllä VTTrack on oltava ammattitaito jättää tarjouskirje joka avataan loppukilpailussa.

Jos ei pysty tekemään tarjousta on parempi laskea housut alas ja käydä kontalleen. Kymenlaakson SDP kysyy selityksiä koska kyseessä on 60spd työntekin työpaikka. Destia on julistettu voittajaksi.

Railtek ei kelpaa urakoimaan kun sillä on vanhoja töppöjä liikaa. Track taas heitti hanskat kehään ja luovutti koko kisan. Kp6 häviö halvaannutti VRT ajankohtaista sivun. Tämä Pellehermanni Arno ei ole vakavasti otettavan yrityksen päätoimiala. Arno kertoo yrityksen syöksystä alas alkaneen sirkus tyyliin. Merkittäviä voitettuja urakoita ei ole. Hävitty Kp6 40 miljoonaa oli katasrofi. Pyyhe kehään maine kiirii nopeasti Liikennevirastossa eteenpäin urakoitsijoita valittaessa.

Tätä seuraa mielenkiinnolla sadat irtisanotut VRT entiset kortistosa olevat toimeentulotuella elävät työntekijät. Kenelläkään ei ole henkilökortti näkyvissä, kermaleivos on osa työpöytää ja inframallinnus ala-asteikäisten koodaus tunnilta.

Siltasuunnittelukin pöyrii valmiin demo version tasolla. Kyllä on pepsodent hymy Timolla töitä FIN viisi dokumentointiin. EI VR insinöörit kaikkeen pysty vaikka niin luuli rakennusmestaritkin. Kummelit on teille Manse rokissa kova sana eivätkä sorru näpertelyyn lillukanvarsilla.. Muistakaa tutustua kunnolla Kp6 työtä vieroksuviin kerviiseihin. Ukkoa on enemmän kuin millään muulla aluleella. Silti hommia ei ehditä tehdä ja Livi rokottaa isoilla sanktioilla.

Viime talven lumitöiden pelastus oli että lunta ei ollu. Tääläkin yksi ämpäri pää on ottanut elämän tehtäväksi parkua. Parkuminen käy mutta päivystäminen ei onnistu, ei ainakaan yksin. On se niin raskasta. Kaksi kertaa vuoden sisällä jo persettä penkkiin päivytyksen takia. Yksin ei voi päivystää kun pelottaa ja on pimiä. Muilla alueilla se kyllä osataan ja Destailla vallankin. Ei ihme että kilipailussa tulee takkiin. Turvalaitteiden osalta aamuviat pitää saada poistettua. Työpaikan, kokoontumispaikan ja työkohteen käsitteet Lähtökohta: Vähintään vikatapauksissa mennään suoraan vikakohteeseen.

Nykyiset työvälineet eivät vaadi enää tukikohtia niin paljon kuin niitä on nyt. Työryhmät voidaan varustaa IT- ja puhelinkalustolla jotta kommunikointi sekä raportointi toimivat.

Vuoronvaihdot Vuoronvaihto tulee tehdä työmaalla siten, että työntekijät vaihtavat tietoa työkohteessa. Säästetään vuoronvaihdon tehoton työaika ja tiedon siirron kautta varmistetaan vikojen nopea selvitys sekä estetään turvallisuuspoikkeamat jotka aiheutuvat tiedonkulun katkoksista. Työaikapankin kokonaisuudistus Työnantajan kannalta käyttökelpoinen ja nykyistä huomattavasti edullisempi työaikapankkijärjestelmä, joka perustuu säännöllisen työajan tallettamiseen.

TES-työryhmässä neuvoteltava asia, lähtökohtaisesti sama työaikapankki kuin toimihenkilöillä Viikonlopputyövuorot Jatkokehitystä tes-neuvotteluissa sovitulle? Vai onko uusi määräys sellaisenaan hyvä? Nykyistä nopeammat komennukset on mahdollistettava viivytys pahimmillaan 30 päivää. Monitaitoiset työryhmät Saatava monitoimiryhmät käyttöön koko Suomessa. Säästetään työtunteja, kalustoa, päällekkäisyyttä, toisten tekemisen odottelua jne.

Pitkät lomat ja lomien sijoittelu Lomien sijoittaminen TA: TES-työryhmä ensimmäinen kokous Merkantti akat simputtaa VRTrack rakennusmestarit, projektipäälliköt ja tosityömiehet tunnit pois Villen mantaadilla. Niin monta soittoa ja uhkailua ettei e-tunnit ja päivärahat pelotteella Ville päättää kaiken tai lopputili eikä ylimääräiset tunnit ikinä mene läpi. Kaksi teinityttöä raiskattiin keskiviikkoiltana hotellissa Oulussa. Oulun poliisilaitoksen rikoskomissario Jukka Nurmenniemi kertoo Iltalehdelle, että tapaus tuli poliisin tietoon samana iltana.

Teosta epäillään vuotiasta suomalaismiestä, joka vangittiin perjantaina. Tekoa tutkitaan törkeänä raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Esitutkinta on kesken ja vielä alkuvaiheessa. Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen Advertisement - Tässä vaiheessa en pysty kommentoimaan tätä enempää, ettei tutkinta häiriinny, sanoo Nurmenniemi.

Epäilty mies on Iltalehden tietojen mukaan kamppailulajin harrastaja, joka on menestynyt Suomen ja Pohjoismaiden tasolla sekä kilpaillut myös muualla ulkomailla. Hän on kotoisin ja asuu nykyäänkin Uudellamaalla. Mies valmentaa entisessä kilpalajissaan. Miehellä on parikymmentä vuotta sitten perustettu tukkukauppa Uudellamaalla, joka myy erilaisia tuotteita ja kuljetuspalveluita.

Iltalehden tietojen mukaan mies on naimisissa. Lapissa kaikki kukkii nopeasti Maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivutkin Tuon usein tuntenut oon raskahasti Kun katson kansan tämän vaiheisiin Miks meillä kaikki kaunis tahtoo kuolta Ja suuri surkastua alhaiseen Miks meillä niin on monta mielipuolta Miks vähän käyttäjiä kanteleen Miks miestä täällä kaikkialla kaatuu Kuin heinää, miestä, toiveen tosiaan Miest' aatteen, tunteen miestä, kaikki maatuu Tai kesken toimiansa katkeaa Muualla tulta säihkyy harmaahapset Vanhoissa hehkuu hengen aurinko Meil' ukkoina jo syntyy sylilapset Ja nuori mies on hautaan valmis jo Ja minä itse, miksi näitä mietin?

Se merkki varhaisen on vanhuuden Miks seuraa käskyä en veren vietin Vaan kansain kohtaloita huokailen On vastaus vain yksi Lapin suvi Sit' aatellessa mieli apeutuu On lyhyt Lapin linnunlaulu, huvi Ja kukkain kukoistus, ja riemu muu Mut pitkä vain on talven valta, hetken tääl aatteet levähtää, kuin lennostaan Kun taas ne alkaa aurinkoisen retken Ja jättävät jo jäisen Lapin maan Oi valkolinnut vieraat Lapin kesän Te suuret aatteet, teitä tervehdän Oi, tänne jääkää, tänne tehden pesän Jos muutattekin maihin etelän Oi oppi ottakaatte joutsenista Ne lähtee syksyin, palaa keväisin On meidän rannoillamme rauhallista Ja turvaisa on rinne tunturin Havisten halki ilman lentäkäätte Tekoja luokaa, maita valaiskaa Mut talven poistuneen kun täältä näätte Mä rukoilen, ma pyydän, palatkaa.

Ei hehku meillä VR Trackissa tulta harmaahapset, ei paista hengen aurinko. Kilpailijat menevär vasemmalta ja oikealta ohi, mutta meidän kerviisit painavat vain hampaat irvissä jarrua. Pekkaset pitää olla, työaika joustaa yhtä hyvin kuin tuuman vaijeri ja vapaata ja lomaa tarvitaan, tämä kesken kiivaimmain rakennuskauden. Meil' ukkoina jo syntyy sylilapset Ja nuori mies on hautaan valmis jo. Kun insinööri ei tee mitään ei tule virhettä eikä aiheuta vaaraa tieliikenteelle.

Sunnittelupäällikön päätyö vastailla purjeveneeltä puhelimeen kun joku onneton soittaa kolmannen kerran aukiolevasta aave työpaikasta. Eniten insinööreille soitellaan huutokauppassa myytävistä paskoista autoista ja muusta romusta. Pikkurahan puute on valtava.

Track-Sweden liiketoiminta sukeltaa kun maajohtajakin irtisanottiin. Kuten Itä-Suomen pääluottamusmies PenttiV sanoi luottamusmiespäivillä rataesimiehille. Varo näitä ei heteroita. Jukka P luottopoikakaveri kymmenenvuoden päässyt Arnon kaveriksi lämmityksiin. JukanP oppisopispoika ensimmäinen joka sai kurssit läpi.

Toinen poika Tampereelta ei saanut kuten ei Jukkakaan vaikka maksettiin Jukan käskystä huippu palkka. Kaipiaisten kiskohitsaamon työntekijät marssivat äsken ulos työpaikaltaan. Saksalainen työnantaja ilmoitti aamupäivällä, että tänään päättyneiden yt-neuvottelujen jälkeen yrityksestä vähennetään 5,5 henkilötyövuotta.

Irtisanomiset astuvat voimaan Porukka marssi saman tien ulos, kertoo pääluottamusmies Ville-Matti Ahola. Tunnelma kiskohitsaamolla on ollut koko yt-prosessin aikana matalalla. Aholan mukaan 5,5 henkilötyövuoden vähennyksen lisäksi tulevana syksynä yrityksestä jää yksi eläkkeelle ja vuoteen mennessä kaksi.

Eläkkeelle jäävät eivät sisälly irtisanottavien listaan. Kaipiaisten kiskohitsaamolla on 27 työntekijää ja neljä toimihenkilöä. Kiskojen valmistusta Kaipiaisissa on tehty luvun alkupuolelta lähtien.

Nyky VRTrack tekee tuloksen työmiehiä irtisanomalla. Seuraava 2 miljoonan tappio tulee kp6 kapulanluovutusesta. Kylmä totuus on että tilaaja Ramboll vaatii 6 kk tekemättömät turvalaitehuollot tehtäviksi ennen 1. Turvalaiteasentajien siirtyminen kilpailijoille on alkanut ennenkuin VRT irtisanoo loput ennen lomia..

Kyllä Kp6 jätkät saa ihan rehellisin mielin laulella, että nyt saatiin sitä, mitä on monta vuotta tilattu. Itä-Suomessa ei tarvitse diplomitoitä. Mäkäräinen tekee diplomityöt samalla kun hoitaa työmaan keväästä syksyyn oman työn ohessa. Diplomityö tehdään omassa päässä sikarin saauhutessa..

Hyöty on siinä ettei di jää roikkumaan VRT palkkalistoille ihastuksena ilman mitään työtulosta kuten kymmenet diplomityön tekijät VRT. Palkka maksetaan työn tekemisestä Oliile eikä näpertelystä. Näyttäisi kerholla olevan tarjolla kesäkuulla v juhlia Tampereella ja syys-lokakuulla opintomatkaa Sveitsiin ja Ranskaan. Taitaa jäsenkato vaivata ja jäljellä on ainoastaan eläkeläisiä.

Tämähän on eri kerho kuin se Pardia vai mikä Rautatien tekniset se toinen kerho nyt olikaan. VRTrack johdolle vitun Jenneistä kolmantena työpäivänä..

Lapsen teko on tärkeämpi kuin maratooni. On narsismia urheilla vuotiaaksi ja unohtaa miksi luoja meidät tänne teki. Näitä lapsettomia lehmiä ja homo miehiä ei kaipaa kukaan sen jälkeen kun heillä ei ole Villen antamaa naurettavaa pelle auktrotiteettiä ilman työvelvoitettä. Minua ei koskaan kuunneltu palavereissa, mutta kun aloin käyttäytyä tietyllä tavalla, miesvaltaisessa esimiesportaassa alettiin kuuntelemaan minua. Pistin hiukseni auki, ja laitoin päälleni aina paidan, jossa rintani pääsivät hyvin esille.

Katsoin rohkeasti työkavereitani silmiin ja liioittelin nauruani. Flirtti oli jatkuvaa ja kappas, aloin saamaan myös mielipiteeni läpi. Seinäjoen ja Oulun välisellä rataosuudella on edessä vielä vilkas rakennusvuosi.

Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna Destia Rail Oy ja Liikennevirasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Itä-Suomen rataverkon kunnossapitoalue 6: Destia vastaa kunnossapitoalue 6: Savon radan urakassa ratojen päällysrakenteen, vaihteiden, radan varusteiden ja laitteiden, siltojen, alus- ja pohjarakenteen sekä rautatiealueiden, liikennepaikkojen ja ulkoalueiden sekä raideliikenteen ohjaus- ja turvalaitejärjestelmien kunnossapidosta.

Destian hoidettavana on nyt yli puolet Suomen radan kunnossapidon urakoista, kertoo Destia Rail Oy: Destia aloittaa urakan 1.

Destia kunnossapitää jatkossa markkinajohtajana yli puolta Suomen radan kunnossapitoalueista. KP6 voitto sai niittinsä, Destialla täten kunnossapidossa yli puolet valtion rataverkosta.

Melko hyvin takavasemmalta tulleelta kilpailijalta. Näin omasta näkökulmasta katsottuna Destialla on 1kpl iso kilpailuvaltti - VRn verrattuna motivoituneemmat työntekijät.

Sivusta touhua katselleena näyttää sille, että Destialla miesten annetaan tehdä töitä, sen sijaan että miehiä kokoajan ahdistettaisiin työehtotaisteluilla tahi työehtoheikennyksillä. Ratayhtiöllä on ollut käsissään kaikki valttikortit - valmis henkilökunta, ylivoimainen osaaminen, ylivoimainen konekalusto ainakin eruomäärissä mitattuna , mutta mitä se on saanut näillä aikaiseksi?

Usean kunnossapitoalueen menettämisen, työntekijöiden selvän motivaation laskemisen, firman johtoportaan paisuttamisen ilmeisesti Wanhoja Waltion aikoja kunnioittaakseen. Turha höykkyyttäminen, huomioonottamattomuus, asioiden vaikeimman kautta vääntäminen kun ei palvele kuin firmaan lisää johtoporrasta haluavien agendaa. Voidaan vedota siihen, että asiat eivät hoidu kun johtoa ei ole tarpeeksi. Sitten kun työnjohtoa on yksi työnjohtaja per 2 asentajaa, pysynee ne nyörit myös tämän tietyin paikoin kyvyttömän ja osaamattomankin johdon käsissä.

Eri asia on edelleenkin se, että jos työntekijää ei kuunnella, miten se osaltaan kehittää työntekijän intoa toimia työssään. Mikään kun ei ole turhempaa kuin se, että kyvytön koittaa ohjata halutonta takomaan päätään seinään - eli tekemään mahdottomia.

Loppukaneettina sanoisinkin, että raipaniskujen sijaan, suosisin yhtiölle rohkeita askelia hyvin tehtyjen suoritteiden henkilökohtaiseen palkitsemisen muodossa. Tällä saataisiin kykenevät yksilöt pysymään virkeänä, sekä haluttomallekin voisi tulla vähän motivaatiota työn suorittamiseen yhdessä sovittuun pisteeseen saakka. Terveisin molemman puolet nähnyt, nyt jo muilla mailla liihotteleva lintunen.

Rautatieläistenliiton osasto 73 on suurin voittaja. Luottamusmiehet tiesi palaveripäätökset kuukausi ennen työnjohtajat. Työnjohdolta kiellettiin asioiden hoito siten että työnanajalle olisi jäänyt jotain käteen. Järjetön haittatyökorvaus päivystysmuutos tilanteessa kiellettiin kolmivuoro työvuorolistojen tekeminen. Vuonna alkoi RL os 73 mahtivuodet. Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut lyöttäytyivät narsistien tuotantopäälliköiden iholle ainoina luotettavina sähkömiehinä ja oikeiden työnjohtajien tuhoaminen alkoi.

Lopputuloksena VRRadan pahimmat tulosta tuhoavat os73 myyrät löytyvät Ramboll tlasiantuntijoina, junansuorituksista,Liikenne virasto aluepäälliköinä, kaikissa mahdollisissa insinööritöimistoissa.

Esimerkiksi Seinäjoki-Oulu projekti työllistää kymmeniä Rautatieläistenliiton osasto 73 entisiä sähköasentajia. Osa on kyllä ihan fiksuja mutta suurin osa tyhjäntoimittajia. Heihin ei os 73 kusetus mennyt ikinä läpi. Avoimet työpaikat Kouluttaja Kouluttajan vastuulla on rautatieliikenteen tehtäviin koulutettavien henkilöiden koulutus sekä toimiminen muissa koulutus- ja asiantuntijatehtävissä rautateiden liikenneturvallisuustehtäviin liittyen. Seuraat aktiivisesti alan lainsäädännössä ja määräyksissä tapahtuvia muutoksia ja toimit asiakasrajapinnassa.

Työotteeltasi olet vastuullinen, toimeen tarttuva ja itsenäinen. Tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, olet valmis matkustamaan ja kehittämään osaamistasi. Tarjoamme mielenkiintoisen ja haasteellisen tehtäväkentän, kilpailukykyisen palkkauksen sekä näköalapaikan rautatiealan muuttuvassa toimintaympäristössä.

Toimipisteesi tulee sijaitsemaan Kouvolassa. Pääset hakulomakkeeseen tästä linkistä Hakuaika: Kari Sopanen, puh , kari. Siirtyy työntekijä horot jonossa kunnossapitoalue 6 DestiaRailille vellun perässä. VRTrakille jää näitä Villen di työn tekijä tumputtajia josta töissä ei ole muut apua kun joku pomo saa vetää nuorta inssiä persiiseen assan vessassa.

VR Yhtymä on sijoitusyhtiö , ei rautatieliikenne kiinnossa näitä selfie pellejä kuten Linnanmäki , Lehtipuu, Pekkanen, Heinisuo, Kymäläinen, Ilari halme, Tiukkanen, Sopanen,Toropainsen joka naista aina vaille jäänyt Kalle ja kaikki muut puutteessa olevat ratainsinöörit. VR Track jatkaa organisaationsa uudistamista. Yhtiön joh- dossa tapahtui syksyllä muutamia henkilövaihdoksia ja samoilla lämpimillä myös muuta organisaatiota on katsottu tarpeelliseksi hieman päivittää.

Nyt on vuorossa rakentamis- ja kunnossapito liiketoimintojen projektiorganisaatioiden työnjohdon uudelleen organisointi. Uusi malli tavoittelee varsinaisen perinteisen työn- johtoportaan häivyttämistä kokonaan ja kyseisten toimintojen keskittämiseen hierarkiassa korkemmalla tasolla oleville henki- löille. Varmaan Track pyrkii muutoksella saamaan organisaationsa nykyistä ketterämmäksi mukautumaan nopeassa tahdissa vaih- televiin tilausten ja sitä kautta myös työmaiden määriin.

Voimme miettiä myös uusia palveluja, katujen ja teiden suunnittelua. Timon mukaan olisi tärkeää , että työtiimit voisivat osallistua myös rekrytointiin. Tällöin johtajien merkitys yrityksissä ei olisi yhtä merkittävä kuin nykyisin. Suomessa johtajuuden purkamisesta ei puhuta, vaikka sitä ainakin osassa VR-yrityksissä on jo liikaa. VR sisällä ongelmia alkoi syntyä, kun tiimien ja ylimmän johdon väliin tuli keskijohdon väliportaita.

Siitä puolestaan seurasi, että bisnestä ei ollut enää eväitä kehittää. Tuotekehittäjät puolestaan alkoivat turhautua, koska heidän ratkaisunsa eivät kelvanneet. Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. VR Track hävisi tarjouskilpailun radantarkastuspalveluista eurooppalaiselle toimijalle. Leuhka Koskisen tukka taipuu.

Nyt joutuu syömään sen hatullisen pikku Villen paskaa. Auto on varmasti huippukunnossa mutta iskarit ja jouset on ollut kovilla. Eija, Erkin hoito Kari. VR säästöohjelmalla oli hyvä tarkoitus, mutta sen toteuttamisessa tehtiin virheitä. Henkilövähennykset on tehty työntekijöistä. VR rakenneuudistuksessa lakkautettiin työnjohtajien tehtäviä, mutta Helsingin esikunta paisui. Samalla myös johtavien toimihenkilöiden palkkaluokituksia nostettiin. Osa asiantuntija lasketaan VR: Käytännön työntekijöiden määrä on todellisuudessa vähentynyt.

VRGroupin johdon palkankorotukset muutosvuonna veivät henkilötyövuoden resurssit operatiivisesta toiminnasta. Päättäjät määräsivät Euroopan huippua -uudistuksessa, että hallinnon piti pysyä henkilötyövuoden rajoissa. VRgroup henkilötyövuosia on piilotettu määrärahoissa esimerkiksi konsernipalvelut-nimen alle, vaikka kyse on samasta keskushallinnosta, jota päättäjien ratkaisu koskee.

Henkilöstöä on kuitenkin noin Kaikki luvut löytyvät ja ovat tarkistettavissa julkisista asiakirjoista. Oletteko olleet ikinä oikeasti miesten töissä. Tuota höntsää osaa tehdä suurin osa rakennusmestereista. Miesten töissä pitää olla munaa siis jotain näkyvää pitää jäädä kuten jälkikasvua eikä pelkkää toisten miesten siittämien lasten omina pitämistä. Onkohan sivutoimilupa kunnossa vai onko VRT nuoret johtajat kuntouksessa liikuntasetelillä Stelnet tanssikoulussa.

Soitellaan Cary Cool Ei muita kun pa kp urakoita VRTrack vaihteenvaihdot on kissankusta isossa virrassa. Voihin sitä Villen pikku pissikset kosteissa unissaan pitää omana urakkana jos tiedä että on aliurakka. Uusiin urakoihin on VRT: KP6 40Miljoonaa on niin hyvä tasonnosto ettei Destian tarvitse millin persurakoita.

Niin kauan kun esim isonaan poikakaverit ja kuopion komeet ei tee muuta kieriskelee omahyväisyydessään firman suunta on alaspäin. Noista millin urakoista VRT saa rantaradan tunneleiden komut korjaus. On siinä Ilari insinööreiille töidä viideksi vuodeksi jos konenäkö ja BIM ei toimikaan tunneleissa kun on rillit huurussa. Asetinlaitteiden ohjausten uusiminen menee Miprolle nyky tavan mukaan. Kuopion ratapiha suunnittelu on Salomaan ja Rautatiedon hommia. Ehkä VRT pikku aliurakka.

Tiedoksi ennen uutta VR nyt. Kun kaksi lähtee kerralla samanlailla sämpylät sisällä uunissa vuodeksi telakalle. Nykyinsipojat ja tytöt kun käyvät työajalla Pridessä viihteellä. Olen vuosia seurannut valtionyhtiöiden hallitusten järjestelyjä johdon palkkauksessa. Holtitonta touhua ja meidän veronmaksajien rahojen tuhlaamista, kun maksetaan älyttömiä palkkoja ja kannustinpalkkioita.

Eihän se ole tyhmä joka pyytää, mutta se on joka hyväksyy. Palkat sisältävät runsaasti luontaisetuja, kuten puhelimen ja auton vapaan käyttöoikeuden. Ruhtinaalliset eläkejärjestelyt tulevat myös veronmaksajille kalliiksi. Suomalainen johtamiskulttuuri on ajautunut rappiolle ja eriarvoisuus on lisääntynyt palkkausjärjestelyissä. Tämä on toteutunut myös yksityisellä puolella, kun ilman kestäviä perusteita on nostettu johdon palkat huippuun ja työntekijöiltä samanaikaisesti pihistetty.

Tämä saa aikaan katkeruutta, eikä lisää ainakaan työmotivaatiota. Viime aikoina on sattunut usein niin, että valtionyhtiön johtajan palkkaa on nostettu runsaasti ja samaan aikaan on satoja työntekijöitä irtisanottu.

Tämä ei tunnu hyvältä, vaan saa aikaan epäjärjestystä, kuten on huomattu tämä suomalainen lakkokulttuuri. Malliesimerkki valtionyhtiöiden johdon härskiydestä oli äskettäin, kun VR antoi lopputilin työntekijälle, niin samanaikaisesti toimitusjohtaja Mikael Arolle maksettiin euron palkan lisäksi euron bonuspalkkio.

Vuositulo nousi näin euroon. Ei junaliikenne ole kai koskaan takkuillut niin kuin Aron aikana. Yhtä härskiä oli Postin johdon toiminta, kun se irtisanoi työntekijää, niin toimitusjohtaja Heikki Malisen jättipalkka nousi eurosta euroon ja tämän lisäksi tuli vielä 78 euron bonus. Kumma, kun tämä ei ole meillä saanut mitään kapinaa aikaan.

Kyllä tässä selvästi olisi protestin aihetta. Korkein omistajaohjauksesta vastaava päättäjä on pääministeri Sipilä, joka halusi nämä asiat omaan ohjaukseensa. Julkisuudessa ei näytä mitään tapahtuneen. Äskettäin oli puoluekokousten aikana koolla korkeinta johtoa.

Kukaan poliitikoista ei puuttunut näihin epäkohtiin, eivät edes vasemmistopuolueet. Näiden suurimpia johtajapalkkoja maksavien hallitusten nimiluettelot eivät ole paljon muuttuneet vuosien aikana. Samaa hyvä veli -kerhoa siellä näyttää olevan, eli suurituloista eliittiä runsaasti. Ihmetystä aiheuttivat muutamat poliitikot, jotka ovat tuoneet helposti epäkohtia esiin, mutta nyt eivät puuttuneet niihin. Useita tuntemiani henkilöstöjärjestöjen edustajia oli myös päättäjissä mukana, mutta he eivät ihme kyllä vastustaneet ainakaan julkisesti palkkaesityksiä.

Olikovathan he ostettu rahalla mukaan, kun kokouspalkkiot ja muut edut näissä hallintopaikoissa ovat tiettävästi korkeita. Nyt on päästetty asiat menemään niin, että rengit saavat moninkertaista palkkaa isäntiin verrattuna. Tilannetta ei voi puolustella ainakaan tehtävien vaativuudella, tai rasittavuudella. Fortumin Lundmark 1 euroa, VR: Seuraavana on ainakin 20 yhtiötä, joiden toimitusjohtajien palkat ovat eurosta alaspäin.

Heh heh, kunnon rautatieläinen tekee kaikki kahteen kertaan: Ei tuo tytön tyllerö tee muuta kun kuljettaa tuntilappuja perjantaina Ouluun Onko tämä TKestilän uusi uskomaton aluevaltaus. Sillasta on tullut matkailunähtävyys 4 km Kemijärveltä Kuusamon suuntaan.

Kaikki irtisanotut ratamiehet on käyneet työmaalla. Sillä rakentamis meluluvalla ei varmasti piikata siltaa kappaleiksi. Näistä alkaa VRT tuhon kierre. Destia ottaa joka päivä näytteet betonista, VRT kuittaa kosteilla toimittajan lounailla.

Niin jää tämäkin silta VRTrack muistomerkiksi uhoamisestä Kemijärvelle. Vai olisiko hyvä kävelysilta VR pääkonttorille Pasilaan. Kuka esikunnasta uskaltaa kävellä yli. Siltapenkan molemmin puolin on nähtävissä todella paljon VRT johdon tanssikengän ja siron 38 naistn kengän jälkiä. Kemijärvestä on tullut VRT johdon ja nuorten naisten suosikki lomamatka kohde. Kaikki paitsi viikottainen betonilaadun tarkastus vieraili työmaalla,. Destia ei kylläkään tarvitse tälläistä hölynpölyä.

VRTrack kunnossapito on kuollut ja kuopattu. Tulos nähdään huhtikuussa. Missä uhontunut käynti Kemijärven Kullaanvaaran siltatyömaalla Miran mieliksi. Pikkuhomma kun laitetaan kuutiota teräsbetonia muruksi. Siihen tarvitsee nuori projekti-insinööri johdon tukea vai mitä Timo Pinomäki. Sitten kun silta puretaan, on purkujäte kuskattava johonkin läjitettäväksi: Nuoret naiset peukuttaa työkseen höyryjä mitään käytännön töistä ymmärtämättömiä pomon retaleita.

Pystyykö VR Group julkaisemaan Q2 tuloksen vai onko se niin huono että vie Mikael uuden työpaikan. Eikö olisi halvenpaa laittaa palkattomalle virkavapaalle erova toimitusjohtaja joka kävelee satamassa päivät pitkät puhjehduskengillä klubilla uusia miljoona purjeveneitä katselemassa. Syynä ovat liikenteenohjausjärjestelmän viat, joita on korjattu läpi tiistain. Niiden korjaus jatkuu edelleen. Tilanne palautuu normaaliksi aikaisintaan keskiviikkona, Ari Lehtimäki sanoo. Mitä pajunköyttä paskaa Ramboll turvalaiteasiantuntijat syöttää Liikennevirastoon kun viraston liikennepäällikkö ei tiedä missä viraston omistamat varaosat sijaitsee ja mihin niitä käytetään.

Sopimuksia on kuten pikku Matti tietää LIVI tukipalvelusopimus kunnossapito Siemens kanssa joka kattaa varaosat, vara-osat kirjanpito inventaarit miljoona ohjelma koko Suomi missä löytyy laitetoimittaien ja kunnossapito toimijoiden varaosat. Kilpailevat kunnossapitäjät ei tietenkään anna toisilleen vara-osia. Ukkonen on syypää junien myöhästelyyn Karjalan radalla. Ukkonen aiheutti rautatielle tietoliikenneongelmia ja turvalaitevikoja maanantai-iltana Luumäellä ja tiistaina Kouvolassa.

Liikenne Kouvolan ratapihalla keskeytyi aamupäivällä asetinlaitevian takia lähes tunniksi. Katkos muutti muun muassa Kuopioon ja Helsinkiin menevien Intercity-junien ja Helsingistä Pietariin kulkeneen Allegron aikatauluja. Lehtimäen mukaan ukkonen on pelottava vastustaja tietoliikennejärjestelmiin nojaavalle rautatieliikenteelle.

Luumäen ja Kouvolan välinen rataosuus oli iltapäivällä jo täysin toiminnassa. Luumäeltä Lappeenrannan ja Vainikkalan suuntaan ajettiin vielä jonkin aikaa normaalia alhaisemmalla. Ehkä juuri siksi etteivät kompastunut lillukanvarsiin. Nämä alle 5 vuotta olleet hömötintit työhönottajan harhaanjohtamat rehellisyydestä mitään tietämättömät ovat kokemattomia haihattelijoita. Ei työ ole pelkkää assan bistroissa tukka levällään drinksujen lipitystä ja pomojen kanssa patjojen paukuttelua aamuun asti.

Mitä muuta teette viihdyttääksenne työnantajaanne nuoret naiset. Varokaa ettei käy samaa vahinkoa kuin kahdelle muulle johtoryhmässä. Missä ovat tykkääjät rakennusmestarit, ratatyöntekijät, rataesimiehet, varastomiehet, mittamiehet, palkanlaskijat, tly sihteerit, työmaapäälliköt, kiskohitsarit, vaihteenkorjaajat, projekti-insinöörit, turvalaiteasentajat, sähköasentajat, kaapelityöntekijät.

Kyllä suurin osa noista em osaa käyttää nettia muttei voi osallistua irtisanomisen pelossa. VR Trackin ja sen Sähköliittoon kuuluvien asentajien välit ovat olleet vuosien ajan huonot.

Sähköliittoon kuuluvat eivät pääse neuvottelemaan omista työehdoistaan. Heidän työehtonsa määritellään muualla, Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakoski sanoo. Heidän työehtoihinsa liittyviä neuvotteluja käydään niin VR: He ovat sopimuksessa osallisena mutta sivullisina.

Sähköliiton sopimusvastaavan, Sauli Väntin mukaan tilanne on ainutlaatuinen. Yksi oikeusjuttu hoviin, kaksi muuta tulossa VR Trackin ja sen sähkömiesten välit huononivat entisestään parin vuoden takaisessa juhannuslakossa. Lakon jälkeen sähkömiesten osaston puheenjohtaja irtisanottiin. Hän riitautti irtisanomisensa ja vaati VR: Käräjäoikeus ratkaisi asian lokakuun lopussa VR: Irtisanottu on valittanut tuomiosta.

Toinen VR Trackin entinen työntekijä yrittää myös riitauttaa irtisanomistaan. Kyse tässä jutussa on takaisinottovelvollisuuden mahdollisesta rikkomisesta. VR Track on jo vastannut haastehakemukseen Helsingin käräjäoikeudessa. Kymmenkunta VR Trackin sähkömiestä on riitauttamassa palkkansa. Heidän mukaansa VR Track on maksanut heille liian vähän palkkaa pitkistä työpäivistä.

Asia ei kuulu meille 45 minuuttia kysyi asiassa haastattelua myös työnantajalta. VR ja Palta kieltäytyivät kommentoimasta asiaa. Niiden mukaan kiistat ovat JHL: Ammattiliitot eivät tätä väitettä allekirjoita. Me työntekijäliitot emme ole keskenään tehneet yhtään työehtosopimusta, sanoo myös JHL: Sähköliitto yrittää uskoa, että sen VR: Me myisimme kyllä työrauhaa, mutta työnantaja ei ole ollut siitä kiinnostunut, Sähköliiton Väntti sanoo.

Sähköliittoon kuuluu noin kaksisataa VR Trackin työntekijää, jotka ovat odottaneet tilanteen ratkeamista nyt pari vuotta. Liitto toivoo, että lakkoon ei ryhdyttäisi vaan työntekijät jaksaisivat vielä odottaa. Olemme kaiketi Sähköliittona pystyneet kahden vuoden aikana osoittamaan työnantajalle sen, että me emme ole liittona mikään häirikkö, Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakoski sanoo.

Kahden vuoden aikana Sähköliiton johto on tavannut VR: Viimeisin keskustelu käytiin kolme viikkoa sitten. Siinä VR antoi ymmärtää, että yhteistyötä haittaa käynnissä oleva oikeusjuttu.

Mitä se siellä Tikkurilassa teki. Uutta sukupolvea ei enää tule VR: Viimeiset suostuteltiin irtisanomaan itsensä 9kk palkalla että työtekijävähennykset täyttyi vuoden loppuun johdon palkkioiden vaatimalle tasolle. Viimeiset lähtee Destialle inhimillisten työolojen saavuttamiseksi. Nuoret inssit voivat lähteä sokeakana firmaan töihin saadakseen vertaistukea. On tehnyt ruumiita enemmän kuin kuppa Töölössä. SDP Jäsenkirjattomat on irtisanottu. Ja Sopasen viimeiset homopellet kaverit irtisanotaan.

Töihin pääsee vanhat Maken ja Jannen homohuorat viisivuotta määräysten mukaan kuntoonlaitetuille ratapihoille. Sopisi sinne yksi kokenut työnjohtaja hutsu vielä Empoverilta. VR-Yhtymä Oy kutsui tiedotusvälineiden edustajat mediatilaisuuteen Tilaisuuden järjestäminen tuli yllätyksenä Liikenne- ja viestintäministeriölle, minkä johdosta koko tilaisuus peruttiin kahden tunnin kuluttua sen koolle kutsumisesta. VRLeaksin saamien tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kesk.

VR ja Helsingin seudun liikenne —kuntayhtymä HSL allekirjoittivat keväällä sopimuksen HSL-alueen lähijunaliikenteen operoinnista vuoteen saakka. Koska HSL ei olisi ehtinyt valmistella junaliikenteen kilpailutusta riittävässä laajuudessa ennen VR: VRLeaksin saamien tietojen mukaan edellä kuvattu kiiretilanne kilpailutuksen osalta tiedostettiin VR: VR yritti käyttää samaa edellä kerrottua toimintatapaa myös LVM: Laskennallisesti VR olisi ottanut hoidettavakseen noin 20 miljoonan euron velvoiteliikenteen.

Vastavuoroisesti VR olisi halunnut osto- ja velvoiteliikennesopimusten pidentämistä hallituskausien mittaisiksi, jotta liikenteen suunnittelu ja ennakointi olisi pitkäjänteisempää. Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiön tehtävänä on tuottaa voittoa omistajalleen, mikäli yhtiöjärjestyksessä ei määrätä toisin. VR ei siten harjoita tappiollista liikennettä millään rataosalla missään päin Suomea.

Yksinoikeussopimuksesta huolimatta osakeyhtiömuotoinen VR on lakkauttanut olemassaoloaikanaan noin kolmanneksen omasta henkilöjunatarjonnastaan Suomessa, eikä valtio-omistaja ole aiemmin puuttunut lakkautuksiin. Huomionarvoista on myös, ettei yhtiömuotoinen VR koskaan aiemmin ole esittänyt liikenteen kehittämistä tai lisäämistä oma-aloitteisesti. Tämä olisi johtanut tulevaisuudessa siihen, että VR olisi saanut pitkän yksinoikeussopimuksen ja sopimuksen allekirjoituksen jälkeen VR olisi aloittanut junatarjontansa määrätietoisen supistamisen, kuten se on tähänkin asti tehnyt.

VRLeaksin saamien tietojen mukaan Useita toimijoita kiinnostaa haastaa VR matkustajaliikenteessä. Markkinayksikön johtaja Laura Eiro ministeriöstä sanoo, että uusia toimijoita tuskin nähdään raiteilla vielä alkuvuodesta. Lupien saaminen kuntoon voi viedä kuukausia. Lehtipuu ei usko, että kilpailijoiden tulo markkinoille aiheuttaisi uuden hintarysäyksen. Linja-autoliikenteen halpeneminen on jo pakottanut myös VR: Samaan aikaan kun VR toivottaa kilpailun tervetulleeksi, yhtiö pyrkii lisäämään vuorojensa määrää.

Tilaisuus kuitenkin peruttiin, mutta STT: VR halusi, että osto- ja velvoiteliikenteestä päätettäisiin koko sopimuskauden ajaksi eli vuoden loppuun. Nykyinen sopimus on voimassa joulukuulle. Käytännössä raiteille sopivaa kalustoa on vain VR: Jotkut toimijat väittävät, että VR on pyrkinyt hidastamaan kilpailua nostamalla kalustonsa vuokra- tai huoltokustannukset korkeiksi tai olemalla vuokraamatta kalustoa.

Tämän epäilyn toisti seminaarissa uuden Reissujuna-palvelun edustaja. Puhelinhaastattelussa hän ei kuitenkaan kommentoinut kaluston vuokraamista tai myymistä, koska valtiovalta ei ole linjannut asiasta.

VR haluaa täyttää vapaan ratakapisiteetin vaikka trollikka vaunuilla. Matkustajista viis kun viivoja tulee tiuhaan aikataulugrafiikkaan. Sitten kapasiteetista ei ole tilaa ratakapasiteetistä kilpailijoille. Missä on VR arvot , syvällä. Näiden tollojen ongelma on sama kuin SDP puolueessa. Oikeita työmiesten känsäkäsia ei löydy kuin valokuvissa. Kaikki ovat siliäkätisiä hiiren hiplaajia. Osalla IT nörteistä jotka ei ymmärrä naisista mitään kädet on kuin runkkarilla, karva kasvaa kämmenistä.

Oras Tynkkkynen tykkää tehdä euroopan junissa. Diggaa VR koska siellä onnistuu aina kaikki. Kaikki tietää paljonko tehtiin tulosta Q1-Q2. A-luokan tuloksen tekijät visertäjät mukaan taloustalkoisiin.

Entä mikä ihme on K Viserretään mitä tiedetään kehittämisalueista toimenpiteisiin. Palkka ei riitä peruspukeutumiseen uraan tähtäävillä naisilla. Muita työntekijöitä työaikana hämmentää paljaat olkapäät, näkyvät tissivaot, implanttit johtajien mieliksi. Jos haluatte viihdyttää toisianne menkää Saksan kylpylöihin ja olkaa alasti viikon päivät Helsingin esikunta ja maakunkunnan luottonaiset.

Saksan kylpylöissä on Damen und Herren zusammen vuorot. Suomessa VR Trackin tilauskanta rakentamisessa ja suunnittelussa kasvoi voitettujen urakoiden myötä. Merkittävimpiä olivat perusparannus- ja päällysrakenneurakka Oulu—Kontiomäki välille ja Suonenjoen ratapihan aliurakka. Ruotsissa voitettiin suunnittelu¬toimeksianto Gävlen sataman raiteiden sähköistyksestä sekä pohja- ja päällysrakenteiden akselipainon korotuksesta.

Kunnossapidossa voitettiin ensimmäinen allianssihanke kunnossapitoalueelta 2. Jyväskylä—Äänekoski-allianssihankkeen toteutusvaihe allekirjoitettiin huhtikuussa, ja rakennuskausi alkoi toukokuun alussa. Vuonna alkanut Kokkola—Riippa-kaksoisraide¬urakka valmistui aikataulussa kesäkuun lopussa. Urakka on iso osa Liikenne¬viraston toteuttamaa mittavaa Oulu—Seinäjoki-perusparannushankketta. Ruotsissa viimeisen neljän vuoden aikana toiminnan volyymit ovat kasvaneet liike-vaihdolla mitattuna nelinkertaisiksi.

Ruotsissa panostetaan voimakkaasti rataverkkoon, mikä tarjoaa hyvät strategian mukaiset kasvumahdollisuudet VR Trackille. Nopean kasvun seurauksena yhtiöllä on vielä kannattavuushaasteita ja alkuvuosi olikin tappiollinen. VR Trackin liikevaihto laski vertailukaudesta 0,8 prosenttia ja oli ,5 ,6 miljoonaa euroa.

Tilauskanta pysyi edelleen hyvänä. Loppuvuoden näkymät VR-konserni siirtyi vuoden alussa raportoimaan pitkäaikaiset rahoitusleasingvastuut taseessa velkoina. Vastaavasti leasingsopimuksin rahoitetut matkustajaliikenteen vaunut vietiin taseen käyttöomaisuuteen ja niiden poistoaika pidennettiin 30 vuoteen vastaamaan vaunujen todellista käyttöikää.

Liikenne- ja viestintäministeriö leikkasi ostoliikennettä sekä lisäsi velvoiteliikennettä vuoden alusta. Nämä muutokset heikensivät VR-konsernin alkuvuoden tulosta noin 6 miljoonaa euroa vuoteen verrattuna. Muutosten arvioidaan heikentävän koko vuoden tulosta noin 16 miljoonaa euroa. Koko vuoden liikevaihdon ja liiketuloksen odotetaan laskevan hieman edellisvuodesta. Epävarmuutta tulokseen tuo VR Trackin liiketoimintaan liittyvä tappiollinen kunnossapitoprojekti, jonka muuttamisesta käydään neuvotteluja.

Ensin työ, sitten huvi. Turvallisuusasiat käytiin läpi ja nyt voi keskittyä leikkimiseen. Tämä työpäivä jää pitkäksi aika mieleen; voi sitä intoa ja riemua. Melko on kova junien kulkutahti Vanhan Valtion Rautatien kunnossapitämällä ratapihalla. Syksyllä joku Kouvolasta oli laittanut liikennevirastoon kaksi Korhosen työstä arveluttavia kommenteja. Asiaa selviteltiin Korhoselta ainakin kahteen eri kertaan.

Kunnossapitäjille Ramboll asiantuntijan uhkailu menettelytavoissa ei ollut mitään uutta. Korhosen tyyliin kaikki alkoi muka laiminlyönneistä korkealta ja kovaa.

Valjakka tajusi liian myöhään mihin paska ansaan astui mutta paluuta ei ollut. Korhonen sai kostonsa ja mitä jäi käteen. Ei mitään kovaa muuta kuin VRTrack menetetty maine seuraavissa kp kilpailussa ja Korhosen vanhat kaverit voitti kilpailuja. Ei muuten voinut olla pitkä kehumatta sisäpiirissä tätäkään kostoaan entisille työkavereille. Nyt 7- vuoteeen on ensimmäinen kunnossapidosta ymmärtävä mies johtoryhmässä ollut kuukauden äitiys loman sijaisena. Ammattimiehiä oli pilvenpimein mutta vauhtisokea johto ei edes kysynyt missä.

Nuoria piikaisia punaposkisia tyttöjä joka paikkaan. Kun kp6 kunnossapitoalueen päällikkö ei päässyt aluepäälliköksi kehui laveasti kahvipöydässä että hävitti kaikki paperit ja tiedostot. Palkittiin yksityisraide päällikkönä eikä tehnyt mitään senkään työn eteen. Nuori Maini etsi kaksi vuotta papereita ja ratamiehet kusetti urakalle. Sai lopputilin mutta oli irtisanonut ja laskenut palkkoja johdon toiveiden mukaisesti.

Seuraavat lopputilit tulee kahdelle sähköinssille. Destian tarjous 28 milliä. Kouvolan työntekijöitä on tuhottu 7-vuotta ilmatorjunta-aseilla. Työt Kouvolassa on plm Syrjää lainaten tehneet aina muukalaiset. Vaihde on tärkein turvaite radassa.

Se toimii ja valvotaan sähköllä. Yksikään sähkömies ei vastaa kunnossapidosta tai valvo kunnossapitoa. Sepeli miehet ovat kiinnostuneet enemmän punaisista urheiluautoista, Ilosaari Rockista tai tammikuun tyhjennys taikkulassa. Eikö ideat kehiin valtakunnan ykkös palkittu konenäkö ratkaissut vaihdekunnossapidon resurssiongelmia. Vaihde on niin tärkeä radassa että käsky huollon laiminlyönnistä tulee johtoryhmästä.

Nämä vaihteet on Liikenneviraston, ei kuulu mitenkään etelän visertäjien mukaan VR: VRTrack twitteri on kaikkea hulapaskaa käyttäjien mielestä hauskaa täynnä. Johdon keskinäistä hännän nostoa. Eikö kunnossapitopäällikkö tai tiedotuspäällikkö voi antaa telakalta jalat levällään kommenttia Kouvolan tilanteesta kun niitä riittää koko ajan livenä kaikista kissanritiäisistä.

Nyt kunjohto paloi rysän päältä Kouvolassa niin ei teillä kaikilla kymmenillä munattomilla kanoilla ole mitään sanottavaa.

Nyt se paljastuu että te kukottomat kanat että ymmärrä VRT töistä yhtään mitään. Miten tässä kävi taas näin. VR varautuu lakkoon värväämällä rikkureita. Työntekijöiltä on viety mm. Työntekijä saa kunnossapidon turvalaite- ja sähköasennustöistä tuhannen euron kertakorvauksen, jos siirtää suunniteltua vuosilomaansa myöhemmin pidettäväksi.

Korotus koskee myös kaikkia niitä työntekijöitä, jotka olivat ilmoittaneet halukkuutensa siirtää lomaans julkaistun tiedotteen perusteella. Kiista koskee sähköalan ammattilaista. Ensimmäinen lakko päättyi viime viikon alussa. Tiedotteessaan se perustelee lakkoja jäsenten halulla päästä eroon ammattiliitto JHL: Viimeinen tehtiin alkuvuodesta ns. Tänä aikana työntekijöiltä on viety mm.

Liikenteenohjausjärjestelmässä olevan vian vuoksi junat jäävät Parikkala-Joensuu välillä noin minuuttia myöhään. Liikennevirasto ei ole antanut korjausarviota vian kestosta. Miten taksit odottaa päivän ovelta ovelle Kiteellä kun VRTrack oma kunnossapito infra on paskana ja junat koko päivän myöhässä.

Kukaan ei tiedä milloin juna tulee vai onko rataliikennekeskus perunut. Nyt kaikki visertäjät karjalan radalle ja pankaa sähkömiehet hiljaiseksi. Hackathon tai olla enemmän backside to zwei unelmia. Yksi viheltäjä twiittasi itsensä pihalle tänään. Twiittaamalla ja somella ne hommat hoituvat.

Kouvolan ratapihakin on sn10, kun ei ne hommat paikallisia kiinnosta. Liikenneministeriö on kyllästynyt jatkuvaan alisuorittamiseen. Destia ottaa nuoret naiset ja vanhemmat siirretään postille ruohonleikkuuseen. Houkutus omasta kuormasta punaposkien kypsien mehukkaiden hedelmien ahmintaan oli liian suuri. Valtio-omistaja on kaavaillut VR-Radan irrottamista konsernista: Asiaan palataan aikaisintaan ja silloin tarkas- tellaan konsernia kokonaisuutena, johon kuuluu myös liikenteenohjaus, Sivunen toteaa.

Mielestäni integroi tu rautatie- ja logistiikkakonserni saman sateenvarjon alla on tehokkain malli yleensä ja ennen kaik- kea Suomen kokoisessa maassa. Perehdytän häntä toimitusjohtajan tehtäviin ja pidän lomani ennen eläkkeelle siir- tymistäni. Uusi johtaja tulee ratayhtiöön, jossa osaaminen ja tehokkuus ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa: Tämä on exodus Rl 73, tätä ei kukaan uskokut.

JukkaP julisiti manifestissään Penttilälle luvulla että työnjohto hävitetään. Silloin vastuu kysymykset esti aikeet. Kukaan asentaja ei halunnut lähteä työtapaturma käräjille. Nyt asioista tutut samat nimet tulee vastaan projekti-insinööreinä.

Nyt VR track johtoryhmä toteuttaa os73 exsoduksen. Ratapuolen työnjohtajat rakennusmestarit nauttii virastaan ilman työvelvoitetta, Rataesimiehet kansoittaa esimiespäivät ilman käsitystä mitä ne siellä tekee. Sähkö pomon työ on töistä viisvälittää ja tehdä valvojien Korhosen ja Roivaisen perseennuolentaa. VR Track on katoava firma. Siellä on v-maisia esimiehiä, jotka mielistelevät omia esimiehiään. Tampereella jo paljon ennen nykyisen firman nimen esiintuloa oli paikallinen korkein esimies, joka keräsi ympärilleen samanmielisen klaanin, jotka hännystelivät suurta johtajaa pokkuroiden pitkää miestä tämän virkahuoneen oven takana.

Pitkä mies otti ja sai loparit, koska ei saanut isompaa virkaa, jota oli hakenut. Sitten tuli hiljainen mies, joka oli aina oikeassa, vaikka oli usein väärässä.

Hänkin perusti oman klaaninsa ja hänen vanavedessään nousi monta täysin tuntematonta "suuruutta" arvoon, joka oli aivan liian korkea heidän vaatimattomaan osaamistasoonsa nähden. Hiljaisen miehen jälkeen tuli johtoon kauan talossa ollut kakkosmies, joka oli tunnettu ronskeista puheistaan ja jätkämäisestä tyylistään. Hän perusti heti oman klaaninsa ja merkittävää oli, että klaaniin kuuluvien piti polttaa tupakkaa, koska esimieskin poltti. Eräskin perässähiihtäjä aloitti sen takia tupakanpolton, vaikka ei ollut koskaan ennen polttanut.

Jätkämäisen esimiehen lähdettyä eläkkeelle pomoksi vaihtui nuori, eteenpäinpyrkivä ja mielettömän nuuka mies, joka ei tiennyt radanrakentamisesta yhtään mitään, mutta luuli tietävänsä.

Pilkuntarkka mies tekin monen alaisensa elämän sietämättömäksi, koska mitään ei saanut tilata, ei edes kunnon työkaluja. Hänellä oli alusta alkaen myös oma klaaninsa. Muiden kanssa pomo ei juuri vaivautunut edes keskustelemaan. Klaaniin otetaan mukaan yksi luotettava työntekijä joka tuo tarvittavan tiedon muista työntekijöistä.

Ennen ne oli autokuskit, sitten varastomiehet, nykyisin hoidetaan digitaalisesti konenäöllä. Heijastimet on nilkoissa ei ranteissa. Onko alan miehen p-sormien tietotaito ruosteessa.

Linked in onkin VRT henkilökohtainen deittisivusto. Tunnistaako Mikko kulta kenen nilkoissa heijastimet. Pomot poimii parhaat nuput käyttöönsä. Keitetty on sopan luullisia lihoja jo monta vuotta. Sopan kypsyysaste on jo sellainen, että Helsingin herrat ovat lihat luista jo syöneet ja jäljelle on jääneet vain pelkät kalutut luut!

Luista on pyydetty lausuntoja kunnilta. Kalutuista luista on vaikea lausua yhtikäs mitään. Ainakin Kouvolassa ajatellaan ja kädet ristissä toivotaan, että edes hitunen siitä vanhaa toimivaa sote-lihaa olisi jäämässä luiden ytimeen. Pahalta kyllä nyt, siis justiinsa tänään, näyttää. Kuntien itsemääräämisoikeus ja demokratia on soppaa keitettäessä Helsingissä lusikoitu suurempien ja kauniinpien suihin makeina paloina! Kouvolalaiselle on käteen jäämässä yksi suurimmista luista.

Varmaa jauhamispaikkaakaan ei ole vielä pystytty ratkaisemaan! Ennen ymmärrettiin että kunnossapito on palomiestyötä ja sitä arvostettiin. Poikatyttö Pekkasella Leskisellä jne ei ole aavistustakaan mitä on lähteä keskellä yötä vikoja korjaam ja samalla päivällä pyöritttää lasten arkea jne. Koko ajan vaahdotaan ei ole rahaa ja samalla pyöritetään jotain vitun Trackin propagandasivustoa , Arnoa , yammeria jne.

On olemassa jokin ajoneuvo osastokin repesin nauruun kun kuulin siitä. Rautatiekiskoilla olleet kaksi nuorta miestä jäi myöhään maanantai-iltana tavarajunan alle. Kuljettajan mukaan tavarajuna varoitti kiskoilla olevia mutta jarrutusmatka oli liian pitkä. Miehet jäivät junan alle ja kuolivat. Junan kuljettaja on sokissa. Poliisi eristi onnettomuusalueen varhain tiistai aamuna. Poliisin mukaan uhreja ei ole vielä kyetty tunnistamaan, mutta kyseessä on kaksi miestä.

Tilaaja kysyy nyt, miksi miehet olivat rautatiekiskoilla? Olivatko he töissä ja halusivat nauttia vielä tähtitaivaan alla vai tekivätkö he yhdessä itsemurhan? Onnettomuuspaikalta löytyi tyhjiä alkoholipulloja ja energiajuomia. Lähellä rataa ei ole diskoja. Tutkinnallisista syistä emme sulje pois onnettomuutta tai itsemurhaa, poliisin edustaja sanoi. Kaikki Pekat ja Leeat ovat valvojien mielestä hyviä tyyppejä. Pomot toteuttavat tilaajan agendaa.

Joskin halvalla ei saa mitään hyvää. Jos nyt joku pienten lasten isä sattuu jäämään vuorokauden putkeen työtä tehtyään junan alle niin käräjille lähtee vain sähköasentaja työnjohtaja. Ei piiska valvoja eikä nämä piiska pekkaset eikä piiska leskiset. Näilla sähköasentaja työnjohtajilla on kokemusta kiskolla istumisesta ja työn aloittamisesta junan tullessa ilman lupaa. Työturvallisuuteen liittyvissä asioissa ei pitäisi sikana trollata, ei sinunkaan.

Turvallisuudesta ei pidä tinkiä eikä väsyneenä saa tehdä työtä, tämän tiedät sinäkin. Kiskolla ei myöskään tyhjänpäiten istuskella, etkä edes tätä tiedä. Jos tällaista näet, tee Tutti. Äläkä iso mies viitsi valehdella. Jenni Heinisuo uudelleentwiittasi Mikko Kauppinen Kesäharjoittelu, työharjoittelu, opinnäyte, muu mikä rekry! Meiltä löytyy mahdollisuuksia, jos olet edelläkävijä VRtrack. Hitsaajien hitsauskehikkoon törmäsi veturiin joka tuli liian lähelle konttia.

Hitsarit on aina huolellisia. Vaikka maskuliinista menoa onkin, ei kappalevalikoimalla ole loppujen lopuksi paljoa tarjottavaa. Tylsyys iskee, ei auta itku markkinoilla. Retaliate Concrete Wordsin kokemus kuuluu. Yhtye osaa kuulostaa juuri sopivassa suhteessa niin vanhalta kuin uudeltakin suuntaukselta.

Positiivinen asia joka tapauksessa on orkesterin perusteiden hallinta. Sinisthrasta, Wasarasta ja Amorphisista.

Orkesteri soittaa hienosti ja kokonaisuudessa ei oikeastaan jarruttele tasapaksuhkon laulun ohella kuin tuotanto.

Ihan pikku ongelma vaan. Eli, kuten joku viisaampi opetti taannoin: Jari Hokka mikin varressa murahtaa tasapaksusti, mutta rouheus vakuuttaa. Nyt plaanataan valitettavan tasaisesti keskitasolla. Kerrassaan valmis paketti ihan mihin vaan.

Vaikutteita on kuitenkin imuroitu varsin monesta hevin alalajista, ja lopputulos on kaikkea muuta kuin puuduttavaa. Values Curimus jatkaa lekalla takomistaan. Tokkiinsa toimiva konsepti, mutta osiksi purettuna biisi ei juuri tarjoa uudenlaista mutusteltavaa. Kaiketi sopivaa kuitenkin, kun kerran nuotissa pysyy. Keep on Choogling, sanoisi varmaan Kari Peitsamokin. Kakkosbiisi jatkaa samoista palikoista kasatuilla teemalla.

Musiikkikin on muotoutunut huomattavasti monipuolisemmaksi, tunnepitoinen hidastelu on saanut seurakseen vauhdikkaampaakin rokkaamista. Musiikillinen koordinaatio on perustaltaan tuttua, isojen vanhojen, esim. Below Diaz juniorin musiikki on sopivan vihaista, jossa vaikutteet ovat toisiaan tasoittavia.

Rosoinen puoleinen laulu tuo mainitun punkkiuden mukaan sointiin, mutta ei paljoakaan vakuuttavuutta.

Yhtye on edennyt jo viidenteen omakustannejulkaisuunsa ja keikkojakin on takana varsin paljon, joten olisiko jo aika varsinaisesti "tapahtua"? Isolation Debyyttidemoksi Isolation on aika varmaotteista kamaa. Biisit vaativat kuuntelua jonkin verran avautuakseen, vaikutteita kun on death metalista kikkahevin kautta ihan perusrockiin.

Kiinnostavuus ja samalla kieroutunut tolkku hommassa kuitenkin koko ajan pysyy. This is the way i wanna rockґ roll. Pohjoistuuli puhaltaa niin, ettei tosikaan. Vaikka toteutus ei ole huipputasoa, esim. Metallialalla kun ollaan, atakkia saisi olla niin laulun, soiton kuin sovittelunkin suhteen reilummin. Anatheman tyyliin kuuntelukerrat auttavat kokonaisuuden hahmottelussa, vaikkei biisit niin koukeroisia olekaan.

Amoral Kas kun ei Amorphis. Universe Mute Harvinaisen tarjoilukelpoinen tuotos. Vaikka melodisuus on edelleen myyntivalttina, Silenced Earthilla on uutta ja kiukkuisempaakin rietastelua tarjolla. Heikkinen - kitara, T. Markkanen - Basso, T. Kuusela - rummut, P. The Unknown Kotkan poikii ilman siipii. Bare Soul Melkoisen tunnelmallista on Eternal Eclipsen black metal. Kujeet jatkuvat, uudistumista ei isommin esiinny. Fadeoutin ote touhuun on hiukan samanlaista kuin esim.

Death Whispers Misery Demopalstalle harvinaisen kokenut sakki. Rumpukoneella luodut rytmit hoitavat luonnollisesti jo homman puoliksi pulkkaan, mutta kielisoitinpuolikin touhuaa taidolla ja kivijalka rakentuu asianmukaisesti. Julma hakkaus on saanut seurakseen hyvin Soilworkmaisia enkelikuoroja, joiden melodiat ja toteutus toimii. Chaos Art The Falling Crest on itse kummallisuus. Chaos Art Fatal Sound Project vakuuttaa kakkoskiekollaankin.

Vaikea ja hieno tapaus. Itse tyyli on kuitenkin aika hankalasti hahmotettavissa. Kummallinen yhtye kaiken kaikkiaan. Musiikki koostuu melodiattomasta raastamisesta ja tehokas lienee oikea sana kuvastamaan toimintaa. Upea ja uljas demotus. Kassara - rummut, T.

Laulupuoli taas vaatisi jos jonkinmoista ehostusta. Noh, jospa ilma on vain pojilta loppu. Jos haluaa vaan soitella ja touhuta aggressiivisen metallin parissa, no problem. Soittoa ei voi sanoa tarkaksi, joskin melko ideoivaksi. Minkkinen - laulu, E. Tiainen - kitara, T.

Saarenketo - basso, S. Biisit ovat sarallaan toimivia ja John Tardymainen oksentava korina sopii tyyliin toki hienosti. Espanjasta asti lemuava Graveyard on keskittynyt olemaan luvulta ja veivaamaan kuolometallia.

Korttitalo kaatuu kuitenkin melko pian perustavanlaatuisiin ongelmiin. Hagall hoitaa homman kotiin aavistuksen Ensiferumin malliin. Kitarasoolotkin ovat oikein maittavaa sorttia taitavuudessaan. Taso on ollut kohtuullinen jo aiemminkin ja nyt toiminta jatkuu samoissa puitteissa.

Hell Yeah Tekele tuo mieleen ensikosketuksen Blake -yhtyeen kanssa. Potkii jo sopivasti munaskuille. Hurja meno tempoo eri vauhdeissa mallikkaasti ja purkaukset ovat paikoin todella toimivia tiukassa yksioikoisuudessaan.

Exist To Extinct Melkoista kohkaamista! Metallican, Slayerin ja Testamentin. Tulessa kastettu Tuli, Vesi ja Veri! Jotakin petrattavaakin on, esim. Tehokkuudesta ja varmasta perusotteesta plussaa. Tuon kliinin vaihteen astuessa mukaan, kontrasti murinaan kasvaa liiaksi ja samalla putoaa kokonaisvakuuttavuudesta suurehko siivu pois.

Kehitys on menossa ehdottoman oikeaan suuntaan. Tuhkasta Kaksonen on edennyt kolmanteen demoonsa. Olennaisin uutuus Tuhkasta- demolla on ajoittaiset raivonpurkaukset. Biisien tyyli ja vauhti vaihtelevat sopivasti ja lyyrinen puoli tulkintoineen toimivat. Nicolesta, mutta Kameleontti osaa kuulostaa huomattavasti riemukkaammalta aktilta. This is rockґn roll! Kompurointia Kummallista musiikkia kerta kaikkiaan. Kiln sekoittaa sopivasti asennetta, vauhtia ja kauniita sointukulkuja ja soundaa komean raskaalle.

Outolintuja olette, iґll give you that! Niemi - laulu, H. Romppainen - basso, K. Ahlfors - Rummut Kotisivu Kontakti: Misanthrope- biisin kohdalla voi aistia. Haudatut Arveluttava Kummituskansio jatkaa yhden miehen voimin teollista kauhukaahaustaan. Toimintatapoja on revitty joko tietoisesti tai vahingossa esimerkiksi typeonegativemaiseen tyyliin runsaiden koskettimien muodossa.

Vaikka soundit ovatkin kunnon lohkare-osastoa, lopputulos on kuitenkin huomattavasti seesteisempi em. Vaikka laji onkin vaikeahko, The Lust I Seekin vakuuttavuus on tosiasia. Tempo pysyy rauhallisena, mutta pinnan alla aistii kuohuvan koko ajan kiukkuisesti.

Wuorinen - laulu, J. Pekkala - kitara, K. Suhonen - kitara, T. Valkealahti - rummut Kotisivu Kontakti: Tai suoraan sanottuna sanomasta ei oikein saa aina selkoakaan. Demo Turkulaisen Mangoon toiminta pohjautuu vanhakantaiseen heavyrockiin. Esimerkiksi Soilwork tulee mieleen paikoin kitarakuvioiden osalta, mutta Medicated on kuitenkin huomattavasti rupisempaa menoa. Piirola - kitara, M. Malminen - kitara, Major Franck - rummut, T. Lammervuo - basso Kotisivu Kontakti: Melodinen hard rock taipuu miekkosilta vallan mukavan kuuloisesti.

Demo MIR on kehittynyt. Nekin tosin ovat muokattu runoilija Kari Armisen kirjoituksista. Paitsi luonnollisesti koko hoito jonkun lafkan hoiviin tietenkin. Arzka - laulu, Pasi - kitara, Jani - kitara, Anssi - basso, O. Ylitseampuvan brutaaleista sanoituksista puhumattakaan. Myllyaho - kitara, R. Kurimus - laulu, H.

Tikkanen - kitara, I. Junttari - basso, J. Lassila - rummut Kotisivu Kontakti: Torn Apart Nation Despair on viime vuonna perustettu tamperelainen poppoo, joka soittaa jonkinmoista luvun death metalia. Joten toivoa siis on. Nauticus tarjoaa mittavan matkan progeilevaan maailmaan.

Erikoinen yhtye, jossa jokaisella pelimannilla on oma, iso tonttinsa. Matilainen - kitara, M. Kastell - kitara, T. Rajala - rummut, J. Jalava - basso Kotisivu Kontakti: Vigorous Fire And Inward Lightnings perustettu Nemecic soittaa metalcoren sukuista thrashruhjontaa. Lajityyppi nojaa oikeutetun vahvasti lauluun ja kitaroihin, joita maustetaan sitten tarpeen mukaan jollain pikku kosketinjutuilla ym. Disastrous Minutes Of Decay Obediencen toiminta perustuu yksinkertaiseen thrashkohkaamiseen.

Hypocrisy voisi olla yksi vertailukohde, tosin Ocean Floorin musiikki on vivahteikkaampaa ja detaljoidumpaa. Demo October Nightshade perustuu doom-tyyliseen hidasteluun ja kaunismelodiseen synkistelyyn.

Lahtinen - kitara, H. Niskanen - kitara, J. Laakko - basso, N. Rahikainen - koskettimet Kotisivu Kontakti: Murinalaulut toimivat komeasti, mutta esim. Hiphopin ja rapin sekaisella uholla tehostellaan punkvivahteista rokkimetallia. Luxemburgilainen Pale Obsession on luonut kliseisesti ristitylle tuotteelleen 4 biisin verran syntikkavetoista ja koskettavuudeltaan vaihtelevaa tunnelmointia. Drama Queen Laitetaanpa sekaan melkein suomalaista. Haaparantalainen Passion Lane on saanut rokkinsa kuulostamaan kivan uniikilta.

Last Action Heron biisivalikoima on harvinaisen tasapaksua. Meridian - basso, David - kitara Kotisivu Kontakti: Musiikki on muodostunut triolla melko perinteiseksi suomenkieliseksi thrash metaliksi. Yksinkertaisuuden kuorrutteeksi biiseihin on viljelty mm. Execution Point-Blank ei ole puuttunut musiikkinsa suuntaan paljoakaan kakkosdemonsa suhteen. Perustana on edelleen death metal- rypistely, jonka kikkaillaan sekaan kaikenlaisia kommervenkkeja.

Corer - kaikki Kotisivu Kontakti: E Potran raskas ja konemausteinen metalli on huolellisesti rakenneltua. Viimeisen biisin naislaulu on kuin kirsikka kakkuun. Wille Kangasluoma - rummut, How'chi Hautala - kitara, P. X Potra ei ole juurikaan uusiutunut.

Valmista sainattavaa lafkalle kuin lafkalle! Hienoa soittoa ja tyylitajua samassa paketissa! Forest Of Ignorance Hiukan progressiivista, vanhalta liitolta haiskahtavaa death metalia tarjoileva Psychoparalysis ei vakuuta aiempiin tuotoksiinsa verrattuna.

Biisien ideat purevat parhaiten ns. Trails Reactorin juuret juontavat yli 10 vuoden taakse. Promo Nyt menee sitten stoneriksi. Wasting A Demo1 Muutaman vuoden vanhan kokoonpanon debytointi ei nyt oikein kolahtele. Sielua ei ole, tai sitten se on onnistuneesti piilotettu.

Mikäs sen karvaturvan nimi olikaan. Kesälahti -Joensuu vaurionkorjaus kesti kolme pitkää päivää. Lea Sileäkäsi sanoo että sähkömiehet oireilee. Meidän sunnittelijat lensivät Ruotsiin. Eivätkä muuten lähde pois. Armeijan tyyliin lättäjäjalat ja homot tulee maitojunalla armeijsta kotiin. VR ei maksa enää lentolippuja. Savonlinnan Laitaatsillasta VR purki kiskotuksen, pölkyt ja varoituslatoksen. Sähkövehkeet kerätään myyntiin Huutonetti. Näin pitää tehdä muillekkin kuin kuusi vuotta sitten ja 40 miljoonaa maksaneelle ratayhteydelle Savonlinna-Huutokoski.

Kallisalahti, Rantasalmi ja Joroinen valtavat puutavaraterminaalit voi muuttaa jalkapallokentiksi. Massoja on vaidettu kv Ei olisi uskonut Liikenneviraston ja VR: Taisi olla eri firma Liikenneviraston urakan voittaja ja kiskot ja pölkythän meni siihen Savonlinnan itäpuolelle tunneliin uudeksi päällysrakenteeksi.

Destia antaa tekohengitystä henkitoreissaan olevalle VRTrackille omalla kp alueella sääli kunnoossapitoa aliurakkatöiden muodossa. On helpompi pitää kilpailija iholla säälistä ennenkuin tappaa lypsävä lehmä. VRT työkoneita on ratapihat täynnä odottamassa romutusta. Mitähän nämä aina johtajien juoppokaverit konemiehet tekee seuraavana. The only way to go forward and stay competitive is innovation" Marcus Wallenberg Tracktwitter laita duunarille vuorovaikutusta kuten tavoite pimeinä baari-iltoina.

Testaa mennäänkö tracksiskot riskikaljoille. Empower onnistui vähentämään muun muassa sairauspoissaloja vuosittain 10 prosentilla nostamalla työhyvinvoinnin ja työssä jatkamisen strategiseksi tavoitteekseen. Tinkimätön kehitystyö toi yritykselle lokakuussa Paras kehittäjä -tunnustuksen, joka jaettiin Tekemättömän työn vuosikatsauksen julkistustilaisuudessa. Työntekijöistämme 90 prosenttia on miehiä ja enemmistö suurten ikäluokkien edustajia.

Työ on fyysisesti erittäin raskasta, joten meidän on välttämätöntä panostaa työssä jatkamisen tukemiseen, jotta vältämme ennenaikaiset eläköitymiset, kertoo Empowerin henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Heliste. Kulttuurinmuutos parissa vuodessa Tuottavuuden parantamiseksi ja työntekijöiden työurien pidentämiseksi Empowerissa on kuluneen kolmen vuoden aikana viety läpi valtava toimintakulttuurin muutos.

Työturvallisuus ja työtyytyväisyys nostettiin vuonna konsernin strategisiksi tavoitteiksi. Strategiasta johdettiin myös Empowerin ja työterveydestä vastaavan kumppanin Terveystalon entistä tiiviimmän yhteistyön tavoitteet sairauspoissaolojen, tapaturmien ja työkyvyttömyys-eläkkeiden vähentämiseksi.

Tuloksena työntekijöiden sairauspoissaolot ovat vähentyneet vuosittain 10 prosenttia, mikä tarkoittaa 1,6 miljoonan euron vuosittaista säästöä. Tapaturmataajuus on pudonnut vuoden lähtötasosta yli 60 prosenttia ja työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on laskenut, minkä ansiosta vakuutusmaksut ovat pienentyneet sadoilla tuhansilla euroilla. Kehitystyön ansiosta työterveyden kustannukset ovat samaan aikaan jopa laskeneet hieman, kun painopiste on siirtynyt ennaltaehkäisevään toimintaan.

Työkykyriskit haltuun Menestyksen avaintekijöinä ovat olleet johdon ja esimiesten sitoutuneisuus sekä aktiivinen yhteistyö työterveyden ja eläkevakuutusyhtiön kanssa. Työterveysyhteistyön tavoitteet konkretisoitiin toimenpiteiksi työterveyden toimintasuunnitelmaan. Suurimmat muutokset aiempaan olivat vahvat panostukset ennaltaehkäisevään työterveyteen, esimiesten tukemiseen ja työkykyriskien tunnistamiseen. Varhaisen tuen ja korvaavan työn mallien ansiosta työkykyriskissä olleet ihmiset on pystytty pitämään töissä, esimerkiksi muokkaamalla työtehtäviä tai järjestämällä heille sairausloman sijaan tilapäisesti muuta työtä.

Esimiehille on myös tuotu käyttöön erilaisia työtä helpottavia työkaluja ja verkkokoulutuksia. Tarkoituksena on seuraavaksi ottaa käyttöön sähköinen työkalu esimerkiksi sairauspoissaolojen seurantaan. Seuraavaksi Suomen kärkeen — Olemme toimialamme kärkeä työhyvinvoinnissa ja työturvallisuudessa, ja työterveytemme painopiste on siirtynyt ennaltaehkäisyyn. Tärkeintä on nyt huolehtia ennen kaikkea hyvän tekemisen jatkumisesta.

Tason nostaminen ei loppujen lopuksi ole vaikeinta vaan siellä pysyminen. Seuraava tavoitteemme on olla alamme houkuttelevin työpaikka, Heliste sanoo. Tekemättömän työn vuosikatsaus Vuonna neljännen kerran toteutettu Tekemättömän työn vuosikatsaus selvitti suomalais-yrityksille tekemättömästä työstä aiheutuvaa kokonaiskustannusta.

Tekemättömän työn kustannukset koostuvat suorista sairauspoissaolokustannuksista, työntekijän eläkelain TyEL mukaisista työkyvyttömyysmaksuista, tapaturmavakuutusmaksuista ja työterveyden omavastuun mukaisista kustannuksista. Tekemättömän työn kustannus vuonna oli keskiarvoltaan 2 euroa henkilötyövuotta kohden tai 7,0 prosenttia palkkasummasta. Koko Suomen yksityissektoriin yleistettynä tekemätön työ aiheuttaa arviolta 4,5—5 miljardin euron kustannukset vuosittain.

Urakehitys ratalogaritminen ylöspäin, tulevaisuus tähtitieteellinen Livin palveluksessa. Onko vr seuraava riitelyn kohde Postin jälkeen? Monopolien purku on tuskallista PALTA antaa palaa työntekijät loppuun Villen käskystä Pakkolomia vaiko keskimääräinen työaika Työnantaja haluaisi taas sopia keskimääräisen työajan käyttöönotosta VR Trackin osalta. Toteutuessaan tämä tarkoittaisi sitä, että rakentamiskaudella tehtäisiin tunteja sisään ja hiljaisella kaudella pidettäisiin vapaana pois, tunti tunnista, ilman lisiä.

Keskimääräinen työaika olisi lisäksi täysin työnantajan vallan alla 10 tunnin päiviin asti, kun taasen pankkitunneista pitää sopia henkilökohtaisella tasolla.

Joillain työmailla, jossa pankkituntijärjestelmä on ollut käytössä, järjestelmä on toiminut hyvin. Jos työnantaja ei aio enää työaikapankkijärjestelmää käyttää, niin vaihtoehtoina on lomautukset talvisin tai mikäli keskimääräisestä työajasta sovitaan työaikavapaat ja mahdolliset lomautukset talvisin, mikäli tunteja ei ole tehty tarpeeksi sisään.

Mielestäni VR Trackin työntekijät ovat viimeisten vuosien aikana jo tarpeeksi joustaneet, ja keskimääräisestä työajasta mahdollisesti sovittaessa, pitäisi työntekijöiden mielipiteellä olla ratkaiseva vaikutus siihen, tehdäänkö koko sopimusta ollenkaan.

Vastasimme liiton kutsuun, vaan mites sitten toisin päin? Ihmetyksiä tuottaa jo aiemmin työantajan lanseeraama työssä jaksaminen paremmaksi lyhennetyllä työviikolla eli pekkaset pois. Yhtälö ei tunnu oikealta, kun työantaja on huolissaan ettei asentaja jaksa moista 40h viikkoa painaa, mutta nyt ollaan kovasti korottamassa viikkotyöaikaa h Ei kannata olla huolissaan, ei näitä tunti määriä tarvitse tehdä ma-pe aikana, koska tämän voi mukavasti juoksuttaa viikonlopullekin eli ma-su.

Tälläisiä viikkoja voi teetättää ihan vaikka enempikin peräkkäin. Ylitöistä oli ne sitten arkena tai viikonloppuna voi kieltäytyä, jos vaikka sattuisi olemaan niin ikävästi asiat, että on vielä elämää rautateiden ulkopuolellakin, mutta mikäli nimesi on työvuorolistassa on tunnit tehtävä.

Työvuorolistan voi muuttaa jopa torstaina eli 2 päivää ennen viikonloppua, mutta tästä työnantaja maksaa hurjat 12e kertakorvauksena. Ei kannata tuudittautua siihen uskoon, että olet lähdössä viikonloppuvapaalle ennen kuin viikkotunnit on tehty ja työaika päättynyt. Vr Trackille palkkaliite 3 työntekijä on kallis, mutta onneksi ei sentään kallisarvoinen. Silti ihmettelen tuota kalleutta, koska työnantaja on ilmoittanut ettei se palkalla kilpaile meidän kilpailijoiden kanssa.

Olisikohan asia kuitenkin niin, että johdolla on tullut sellainen palkkio huuma päälle. Ylitöitä, kun ei enää makseta tulee johdolle lisää massia.

Ei pidä tosin unohtaa, että tämä varmasti vaikuttaa asentajankin mahdollisiin projekti-palkkioihin. Ylityöltä sitä ei makseta, joten siinä on saumaa 0,,20e marginaalilla saada tunnilta enemmän. Mikäli projektilla menee oikein hyvin hoitaa henkilökohtainen leikkuri hienosti ettei asentaja sentään liikaa tienaa. Estääkö vuosityöaika mahdolliset lomautukset? Vähentääkö se lomautuspäivien määrää?

Ehkä, mikäli työnantaja ei pistä pitämään lomia jo syyskaudella. Voihan olla, että resurssitarve vähenee projektilla suunniteltua aiemmin ja seuraava työmaa ei ole vielä alkanut.

Siinähän kätevästi pidät sitten lomautuksenestovapaat ennakkoon. Otsikkoon viitaten, Sipilä halusi puolittaa ylityökorvaukset ja vähän nipistää sunnuntai lisiä yms ja se sai liiton ukot takajaloilleen. Mennään mielenilmaus asemiin tuli kutsu. Niinhän me hyvän asian puolesta teimme. Koska jäsenistö vastustaa tätä vahvasti, eikä halua kapitalisti riistäjä sopimusta. Ihmeellistä on jos liiton ukot pitää tätä sopimusta parempana kuin Sipilän ehdotusta.

Kilpailukyky 1 ja 2 hyväksyminen oli monella liiton ukolla perusteluna, ettei voi ottaa omalletunnolleen palkkaliite 3 jäsenistön lomautuksia tahi irtisanomisia. Antakaa jäsenistön päättää ketä asia koskee ja vastata seurauksista. Moni meistä toivoisi, että voisi viikonloppuisin käydä kotona vetämässä kellon ja jaksaa käydä renkimässä mahdolliseen eläkeikään asti.

Mitä sitten seuraavaksi jos liiton ukot hyväksyy tämän sopimuksen? Olisiko hyvänä lisänä, että käymme poimimassa johdolle ämpärilliset mustikoita ja puolukoita? En usko, etteikö kilpailijat maksa ylityökorvauksia. Olisikohan työnjohdossa vikaa jos ei jo kilpailukyvyn antamat halvennukset auta yhtiötä voittamaan urakoita.

Onko yhtiössä liikaa Yammerin käyttäjiä ja ristiin rastiin tykkääjiä? Tietysti pitäähän pääkonttorilla olla jotain tekemistäkin työpäivinä. Onko peukuttajilla liian vähän töitä? Voisiko heidän tehtäviä tehostaa jollain tavoin? Petrus Mäki Kirjoittaja on Raideammattilaisten valtuuston varapuheenjohtaja ja päätöksiä tekevä Liiton Ukko. Radan päällysrakenteen kunnonhallinnan kehittäminen taan vähintään neljä kertaa vuodessa. Muut pääraiteilla sijaitsevat vaihteet tarkastetaan vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Sivuraiteilla sijaitsevat vaihteet on tarkastettava joka toinen vuosi. Mikäli vaihteisiin kohdistuu normaalia suurempaa kuormitusta, on tarkastusväliä tihennettävä. Vaihteiden tarkastuk- sessa käytetään apuna tarkoitukseen s opivia menetelmiä, laitteita ja mitta- apuvälineitä. Tarkastuksissa pyritään selv ittämään vaihteen mitat, jotta voi- daan varmistaa vaihteen turvallinen liikennöitävyys. Liikenne rasittaa vaih- teen osia eri tavalla ja sen vuoksi vaihte iden tarkastajan on syytä tuntea vaih- teen rakenne ja toiminta hyvin.

Vaihteid en kiinnitysosien kunto tarkastetaan silmämääräisesti, liikkuvien vaihteenosien välyksiä mitataan rakotulkeilla. Vaihteiden tarkastuksista laaditaan ta rkastuspöytäkirjat, jotka kunnossapitäjän on säilytettävä vähintään kaksi vuotta. Sivuraidevaihteet, jotka tarkastetaan kahden vuoden välein, tul ee säilyttää myös aikaisemman tarkastuksen pöytä- kirjat.

Tarkastustulokset puretaan työ ohjelmiin mahdollisimman pian tarkas- tuksen jälkeen. Kunnossapitosopimuksen päätyttyä arkistoidut vaihteentarkas- tuspöytäkirjat on toimitetta va Liikennevirastolle.

Liikennevirasto b, 7- 8. Siltatarkastukset Siltatarkastuksia tehdään vuosittain radan kävelytarkastusten yhteydessä. Vuositarkastuksissa todetaan sillan kunto ja ne toimenpiteet, jotka voidaan to- teuttaa peruskunnossapidon puitteissa.

Silloil le suoritetaan päätarkastus seit- semän vuoden välein. Päätarkastuksessa kerätään tietoja siltojen vaurioista kunnossapidon ohjelmointia ja erikoistar kastuksia varten. Tarkastuksessa kaikki vauriot, toimintahäiriöt, tukkeumat ja painumat kirjataan erityisille tar- kastuslomakkeille. Kuntotieto ja verrataan aiempiin tietoihin, jolloin voidaan seurata vaurioiden kehittymistä ja esitettyjen korjaustoimenpiteiden toteutu- mista. Rautatiesilloista on olemassa siltarekister i, johon rekisterin ylläpitäjä tallentaa sillansuunnittelusta saatavat hallinnolliset tiedot ja tarkastuksista kerätyt kun- toon liittyvät tiedot tietokantaan.

Vuosittai n laadittava siltojen hallintaraportti sisältää siltarekisteriin tilastoitua tiet oa, päätarkastusten loppuraportteja, ku- vauksen siltojen kuntotasosta sekä ar vion kunnossapitotoime npiteisiin tarvit- tavista määrärahoista. Rekisterit ovat kaikki jollakin tavalla liitoksissa toisiinsa. Etsityn tiedon l uotettavuus joudutaan siis varmistamaan useamman rekisterin ka utta.

Rekistereide n ongelma on myös se, että niissä oleva tieto ei ole kaikkien saatav illa. Kunnossapidon ja raken- tamisen liiketoimintayksiköt eivät pääse suunnittelun ylläpitämiin rekisteritie- tokantoihin lainkaan käsiks i. Heillä on käytössään ainoastaan Liikenneviras- ton julkiset tietokannat, jotka eivät välttämättä sisällä ajantasaisinta tietoa. Radan kunnossap itoa ja rakentamista suor itettaessa rekisteritiedot helpottaisivat töiden suorittamista huomattavasti.

Rekisterien tietojen paikkansapitävyyden kannalta on koettu ongelmalliseksi se, että rakennuskohteissa tehtävistä muut oksista ei ilmoiteta rekistereiden yl- läpitäjille. Projekteissa tehtävät pääl lysrakennemuutokset arkistoidaan lähes poikkeuksetta asianmukaisesti.

Kyseisten tahojen välillä tie donvälitystä tulisi kehittää huomattavasti. Tällä hetkellä on meneillään muutamia projekteja, joissa on erikseen nimetty laatuinsinöör i tai vastaava henkilö, joka vastaa teh- tyjen muutosten arkistoimisesta ja niiden toimittamisesta rekistereiden ylläpi- täjille.

Tällaista toimintaa tulisi li sätä pienemmissäkin rakennushankkeissa, jolloin voitaisiin varmistua ajantasaisesta tietojenvälityksestä kyseisten taho- jen välillä. Vanhoilta rataosilta ei ole vä lttämättä saatavissa rakentamisen ai- kaisia tietoja, koska ne ovat aikanaan tehty paperille ja arkistointiajat ovat umpeutuneet, jolloin materiaalia on hävitetty. Useissa tietokannoissa on ha- vaittavissa samaa ongelmaa. Sillat ovat täll ä hetkellä ainoita, joista säilytetään kaikki tarkastus- ja korjaustiedot ni iden koko olemassaoloajalta.

Kyseistä on- gelmaa ei välttämättä tiedosteta tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa kun van- hat rataosat tulevat peru sparannettavaksi, on rakennusvaiheiden aikainen ma- teriaali tarpeellista. Rekistereiden parant amisessa tärkeässä roolissa ovat ra- kennuttaja konsultti ja tilaaja.

Uusien rataosien käyttöönottoprosessien yhtey- dessä on tärkeää toimittaa uusien rataosien tiedot ajallaan rekisterien ylläpitä- jille. Tällä hetkellä radanpidon rekistereitä on 31 kappaletta. Mainitsin haastatelluille henkilöille er i rekistereistä, joita suunnittelun liike- toimintayksikkö ylläpitää. Joillekin tämä tieto tuli täytenä yllätyksenä.

Tar- kempien keskusteluiden perusteella monet totesivatkin, että olemassa olevista rekistereistä olisi varmasti hyötyä heid än nykyisessä työssään ja päinvastoin. Näin ollen olisi erittäin tärkeä sa ada erilaisia näkökulmi a nykyisten rekiste- reiden jo olemassa olevan tiedon hall intaan ja mahdollisen uuden tiedon li- 43 Radan päällysrakenteen kunnonhallinnan kehittäminen säämiseksi.

Mielestäni olisi erittäin h yödyllistä VR-konsernin kannalta että eri liiketoimintayksiköiden välistä yhteist yötä ja tiedonjakoa lisättäisiin huomat- tavasti. Yksiköissä on paljon osaamista ja tietoa, joka tulisi saada hyödynnet- tyä ja kohdennettua nykyistä paremmin yhteisiä päämääriä ajatellen. Tämä olisi kilpa iluetu konsernille kiristyvässä markki. VR Track on firma, missä röyhkein kaveri pääsee urallaan ylöspäin muita tölvimällä ja alistamalla ja ylempiään nuoleskelemalla.

Yksi inssi kuljeksi pitkin toimiston käytäviä mitään tekemättä koko työuransa ja kun tuli viikonloppu, hän meni työpaikalleen tekemään viikolla tekemättä jäääneitä töitään.

Insinööriä kutsuttiin työkaverien kesken seurustelu-upseeriksi. Yksi VR Track teknikko oli ihan samanlainen seurustelu-upseeri. Olisi jänskää tietää onko vielä nuolemassa. Näille nyky töissäoleville neideille VRTrack ostaa hamekankaat ettei mene työaikaa niiden etsimiseen. Ennen nämä laitettiin m--istaan riippumaan miesten työpaikoilla.

Tosimiesten työelämässä ei homostella. Ammattimiehet tuntee toisensa ja mitä kukin osaa ilman nykyinssien nivusten nuolentaa. Insinöörejä tulee ja menee ja kaikki imuroi tiedot firmasta aikomustakaan olla pitempään töissä. Kaikki paskankin insinöörityön tekevät tumput valitaan suunnittelijöiksi Tampere Helsinki Kuopio välilltä.

Kaikki kun isä kuopion paras sähköasentaja ja poika ei ymmärrä työstä muuta kuin on nähnyt kotona äidin nyrkin ja hellan välissä. Onko VR Trackilla vielä töissä se yksi Pieksänmaan isoääninen mies, joka väitti olevansa oikea insinööri ja luuli olevansa Jyväskylän keisari?

Kovakyynärpäisin sähköasentaja johtaa koko Suomen ja liikenneviraston turvalaitekunnossapitoa. Esitteli itsensä Livi Rata päivillä entisenä VR insinöörinä. Järjestellyt urallaan useiden entisten esimiesten irtisanomisen. Ruotsi, englanti ja saksa täydellinen kielitaito.

Vanhoilta löytyy mutta onkohan noilla VRTrack uusilla insinööreillä eden ensimmäistäkään täydellistä kieltä. Samaa koskee kyllä VRT johtoakin. Tulkin kanssa mennään Ruotsiinkin neuvottelemaan. Kaikki uudet alue, tarjous yms päälliköt on taas nuorehkoja perheettomiä naisia. Nuoret naisinsinöörit ovat kuin entisajan rakennusmestarit. Ammattitaito riittää joka paikkaan.

Hälytys,pyhä ja ylityökorvaukset palkkaliite 3. Taputukset pyllylle hyvästä työstä. Todellisuudessa nämä naiset ovat kuin supikoira piilolossa kolossaan talviunilla kun pitäisi lärvin loistaa twittereissä miten alkavan talven ongelmat hoidetaan.

Ei riitä kivimiesten tornissa ihmettely toivotaan toivotaan asenne. Työntekijöiden luottamus on menetetty elokuussa. Kauklahden taksi on tukossa vaihteen korjaavista naisinsinööreistä hammasharjoineen. VR Trackin korkein päämäärä on tehdä niin monivaiheinen organisaatio, että pienimmällekin päällikölle nilkille saadaan leivottua ainakin yksi alainen, jotta pieni päällikkö saisi täysin siemauksin nauttia päällikön statuksestaan ja palkastaan.

Ottaa itsensä näköisiä rata kokemattomia mies insinöörejä töihin. Sähkömiehet hävitetään VRTrack kp organisaatiosta. Rakennusmestarit kostaa 40 vuoden kateuden ja kaunan hyvin ansaitseville sähkömiehille.

Aluejohtaja oli presidenttiäkin suurempi herra naisista ei ollut aluejohtajiksi. Aluejohtajan ensimmäinen tehtävä oli luoda itsestään ja suurta johtajaa eniten ihailevista alaisistaan maan mahtavin organisaatio. Työllä sinänsä ei ollut mitään merkitystä, tärkeintä oli valtava organisaatio ja aluejohtajan oman egon tehostaminen. Suomen suurin radanrakentaja aloittaa työntekijänsä kanssa neuvottelut.

Neuvottelut koskevat kunnossapidon liiketoiminnoissa työskenteleviä työnjohtajia ja vastaavia työnjohtajia. Suunnitellussa uudessa organisaatiossa ei olisi nykyisenkaltaisia vastaava työnjohtaja — tai työnjohtajatasoja. Neuvotteluiden tavoitteena on parantaa kilpailukykyä tehokkaamman projektinjohdon avulla.

Nykyisistä vastaavista työnjohtajista ja työnjohtajista suuri osa voi joutua vaihtamaan tehtävää tai joutua irtisanomisen kohteeksi. Irtisanomisia ei tavoitella, vaan ihmisille tarjotaan uusia työtehtäviä. Eri asia, kelpaavatko tehtävät kaikille. VRTrack ottelee Mestiksen junnusarjoissa. RATA kuvissa Jennit ja Hannit kihlasormus ja Tommit esittelee itseään kuvissa missä pitäisi näkyä oikeita asiakkaita.

Näkyyhän siellä takana Fennia Rail veturi. Naurettavaa kun umpirauta pysäytyslaite on VRTrack tekniikan kehityksen huippua. Kaikki muu on nörttien Sony PlayStation konsolin huvitus kopiointia. Vai oliko se tähtien sota trilogiasta. Tuo haihattelu paska kun ei näy tuolla kiskopinnan tasolla. VRTrack esikunta on marttakerho missä hengen esikunta työllistää toisensa ilman että firman kassaan kilahtaa euron killinkiäkään. Miten tämä esikuntanuoret voivatmennä illalla kotiin töiden jälkeen sanomalla skypessä että olipa raskas päivä.

Viihtydettiin koko päivä toisiamme niin meinasi nauruun tukahtua niiden tyhmien työmiesten kustannuksella. Ramboll kuvassa tunnistaa heti ketkä kunnossapito isännöitsijät seuraa naureskellen miten Jetron edessä kiemurtelee VRTrack surkimukset.

Jarrukenkä näkyy olevan euroopan kärkeä v Mihin VRTrack nousevien kykyjen valokuvat ja tiedot ovat hävinneet. Häpeättekö olla VR Track töissä johtoryhmässä pelkkien johdon tulospalkkioiden vuoksi. Kunnossapitoalue 6 valvonnan tehostamistoimenpiteet on toteutuneet. Nyt riittää Ramboll valvontaan 6 turvalaite pätevää asentajaa.

Valvonnan tehostamistoimet ovat toteutuneet tilaajan ja Heinonkosken toivomusten mukaisesti. Kunnossapidon ja projektien yleinen ongelma on, että siirtymisiin menee paljon aikaa. Tavoite on, että työpaikalle kuljetaan tehokkaasti.

Näin liikennehäiriöt pienenevät ja täsmällisyys paranee. Tämän vuoksi tilaaja vaatii entistä enemmän raportointia. Nyt sen, joka homman tekee, pitäisi osata raportoida tulevaisuudessa kentältä suoraan, Hei- nonkoski selvittää.

Samat työt,vähemmän väkeäTrackin kilpailukykyä kehittämään on perustettu kilpailukykytyöryhmä. Sen tehtävänä on parantaa tuottavuutta ja luoda paremmat edellytykset pärjätä tiukentuneessa kilpailussa.

Heinonkoski uskoo, että VR Track pärjää kilpailussa yhtä notkeasti kuin muutkin, mutta vanhalla tyylillä ei voi jatkaa. Vaikka voitetaankin joku alue, on pärjättävä pienemmällä porukalla. Meidän on muutettava toimintatapoja ja alkkausjärjestelmiä.

Kalliiseen varallaoloon on löydettävä nykyistä taloudellisempia vaihtoehtoja eikä varallaoloa voi järjestää jatkossa kolmivuorotyönä. Heinonkoski myöntää, että kilpailukykytyöryhmän esitykset vaikuttavat voimassaolevaan työehtosopimukseen ja työntekijälle kielteisesti. Kunnossapidossa kustannukset jakautuvat yleisesti niin, että työn osuus on noin 80 prosenttia ja materiaalit noin 20 prosenttia. Tämän vuoksi kaikki vanhat edut eivät voi säilyä.

Liiketoimintaluottamusmies Pentti Suhosen mukaan päämääränä ei voi olla henkilökunnan vähentäminen, vaikka hän ymmärtääkin työnantajan huolen ja vaati muksen kustannusten alentamiseksi. Tavoitehan on, että tällä henkilömäärällä tehtäisiin enemmän töitä. Uudella tavalla tehtäessä pitäisi henkilökuntaa olla käytettävissä kilpailun myötä voitettuihin uusiin projekteihin, jotka eivät välttämättä tarvitse olla edes suoraan rautatiehen liittyviä.

Tämä tulee väistämättä eteen, jos ratoihin käytettävä rahoitus pysyy nyt kaavailulla tasolla. Myös Suhonen pitää kilpailukyvyn parantamista olennaisena. Veturihankintojen valmistelussa auttaa monipuolinen kokemus. Sitä Heinonkoskelta löytyy, sillä hän toimi pitkän jakson luvulla Kemira Oy: Vastuuna hänellä oli konsernin investointitoiminta ja erilliset kehitysprojektit.

Hän toimi myös projektipäällikkönä Kemira Agro Oy: Jatkossa seurasi muutaman vuoden jakso elintarviketeollisuudessa, työnantajana HK Ruokatalo Oyj. Siellä hän toimi teknisenä johtajana ja Forssan tehtaan johtajana, vastuualueina konsernin tekninen johtaminen, kunnossapito, investoinnit, käyttö- ja energiapalvelut hankintoineen.

Heinonkoski on toisen polven VR: Isä toimi asemapäällikkönä Vihtavuoressa ja junat tulivat tutuiksi niin asemalla asuessa kuin myöhemmin kemian tehtaalla työskennellessäkin. Kaluston hankinnan projektipäälliköksi hän siirtyi viime vuoden keväällä. Carunan johtoryhmän jäsenten keskimääräinen kuukausipalkka oli 16 euroa eli enemmän kuin esimerkiksi pääministeri Juha Sipilällä kesk. Kansanedustajana toimivan pääministerin palkkio on yhteensä noin 15 euroa kuukaudessa.

Pohjoispäähän uusitaan rautoja 3 miljoonalla. Ilari Halme saa Viasys 3d palkinnon minne se ratikka hävisi Turussa joka onkin Tommin seläntakana jolla Ilari voi päästä liikennevirastoon jonon jatkoksi liukuvaan työaikaan. Sitähän VRT on tehnyt vuodesta Työt voi tehdä Aseman baareissa. Siellä kaikki juopot rautarautatieläiset ovat istuneet työajalla ennenkin. Ay luottamusmiehet ja STY maksaa laskut yt neuvottelujen jälkeen voidellakseen työnantajaa.

Mikä VRTrack yrityksen työkulttuurissa ja johtamisessa on vikana. Onko kahdenkeskiä vuorovaikutus keskusteluja käy johdon kanssa tarpeeksi kuten yhtiön Otto Lehtipuun image manager brandi edellyttää. Vanhan asentajan palkalla saa kaksi nuorta taulukon alapäästä. Historiantutkija, dosentti Teemu Keskisarja kirjoitti eläimiin sekaantumisesta vuonna ilmestyneessä kirjassaan Kyynelten kallio Siltala.

Eläimiin sekaantuminen oli -luvuilla yleistä ja ankarasti rangaistua Ruotsissa, jonka osa Suomi oli. Keskisarja muistutti ihmisten eläneen tuolloin samoissa asumuksissa kotieläinten kanssa hyvin lähellä toisiaan ja yhteistä lämpöä jakaen. Eläimiin sekaantujia, renkejä ja isäntiä, ei pidetty Keskisarjan mukaan mielisairaina, vaan aivan tavallisina ihmisinä. Harrastus kiinnosti myös murrosikäisiä. Esivalta suhtautui eläimiin sekaantumiseen ankarasti ja antoi pakkotyön lisäksi kuolemantuomioita.

Ankaruutta perusteltiin sillä, että teko oli moneen kertaan kielletty Raamatussa, ja pelättiin myös sekasikiöiden syntymää. Keskisarja oli kaivanut arkistoista tapauskuvauksen, joka viime yön sikaepisodin tavoin sijoittui maantieteellisesti Oulun poliisilaitoksen eteläiselle alueelle. Liminkalaisen Junttilan talon isäntä Antti Junttila jäi verekseltään kiinni nautaan sekaantumisesta, kun hänet yllätti navettaan johtaneita tuoreita lumijälkiä seurannut oma piika.

VRTrack uusien huippukoulutettujen vaatimaton kielitaitovaatimu. Vrt kotikaupungit Jouni, Ville,Harri ja Pekka. Riittää kun osaa kertotaulun Otto osaa kielet muttei kertotaulua. Ketä kiinnostaa seisooko vai lankuttaa takapil, isotissi, poikatyttö. Jos Ilaria seuraa 60 niin itse luulee Jos VRT esikunnalla ei ole muuta työtä kun Ei mene kymmeniin yli 50 v irtisanottuihin jakeluun oliko 30 vuoden työ tuon pellefirman arvoista ilman ansiosidonnaista.

Heittäkää seuraavaan selfinn vaikka kaikki yläosa paljaaksi. Olettehan sixbak kaikki himo maratoonareita, hiihtäjiä, puhjehtijoita, jalkapalloijijoita, salibäyndyn pelaajia yms. Tyttöjen mukaan sen takia kun työkaveri inssi vetää käteen niin nyrkki ei tule otsaan. Onkohan taka,iso tai poikat olleet ikinä miehen kanssa sillei.

Kun teekkari ei muuten ymmärrä mitkä mimmit käy kuumana. Tasavallan presidentti myönsi vuoden lopulla rakennusneuvoksen arvonimen kouvolalaiselle Elementit-E Oy: Destia osti Hyyryläisen MVH-yhtiön vuonna ja ryhtyi siten rataurakoitsijaksi. Hyyryläinen toimi Destia Rail Oy: Hänen uransa radanrakentamisessa on merkittävä. Ensimmäiseen urakkaansa hän tarttui Kouvolan ratapihalla vuonna Siirtyminen konetöistä kokonaisurakointiin oli nopea.

Niin se on aina ollut, Hyyryläinen sanoo. Yrittäjän mieli veti Destia Railista uusien rakennushaasteiden pariin. Muistelemme menneitäkin, mutta ratarakentaminen on minun osaltani tehty, tuore rakennusneuvos sanoo.

Kyllä Liikennevirasto huolehtii että lumi ja jää puhdistetaan kiskonpinnan ja lankutuksen tasoon vielä kiskosta parimetriä tiellepäin. Mihin kaikki nämä kuppikoon perusteella koulutus?? Aina kun VRT organisaatiossa pitäisi aloittaa työnteko löytyy aina uusi rintava tilalle. Kannattaisi valita oikea insinööri mies niin tulisi työtkin tehtyä.

Mutta kun 10 vuoden perinne että LTY tehtäviä hoitaa sopiva nainen. Samalla voi saada asentajat Ramboll tason asiantuntijan työtaistelu ohjeita periaatteella tekemällä vikoja yöaikaan varmasti voittaa.

Rl os 73 ja os toimintaperiaatteet ovat yhteneväiset. Make auttaaaina vanhoja ay kamuja. Hyvin ajoitettu pommi aamulla 8.

Seuraava pommi mietitään tarkemmin Kouvolaan. Vapaavuorta harmittaa Twitter-aikakauden politiikan viihteellistyminen ja henkilökeskeistyminen, mikä sitten näkyy siinä, keitä eduskuntaan valitaan ja millaisia asioita he ajavat.

Kotimiehet konemiehet miehittää kaikki isot VRT koneet ja ulkomaalaiset muu Suomi irtisanotaan 10 v kokemuksella. JHL asema on nykyisin kumartaa pyllynsä VR työnantajalle. Kyseessä on viidentoista työntekijän toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto Kouvolassa ja Lappeenrannassa, mikä häiritsee alueen kunnossapitotöitä. VR Trackin kunnossapidon työntekijöille neuvoteltiin viime syksynä uusi yrityskohtainen varallaolosopimus voimassa olevan ja yleissitovan työehtosopimuksen pohjalta.

Neuvottelut käytiin työnantajan sekä kaikkia työntekijöitä edustavan JHL: Työtaisteluun osallistuvat työntekijät haluaisivat itselleen merkittävästi poikkeavan varallaolosopimuksen. Työnantaja on ilmoittanut työntekijöille, että heidän kanssaan ei neuvotella erillistä sopimusta, sillä he kuuluvat JHL: Tästä johtuen työntekijät ovat ilmoittaneet toistaiseksi voimassaolevasta ylityökiellosta, joka alkaa perjantaina 4.

Sopimus irtisanotuille jotka ei suostuneet uuteen sopimukseen sisälsi tekstin ettei saa pitää mitään yhteyttä entiseen VRT työnantajaan ja päinvastoin.

VRT resurssivastaavat akat soittelee yötä päivää irtisanotuille turvalaiteasentajille ja vonkaa takaisin töihin. On tullut yllättävä resurssipuute turvalaitesähköasentajista joita on irtisanottu putkeen viimeiset kymmenen vuotta. Lakimies Rönkä missä herrasmiessopimus ja ammattitaito resurssitilanteesta joulukuussa. Sitä ammattitaitoa ei ollut. Vaikka kp päällikkö on pariutunut kenen etuja ajetaan ja valehdellaan työntekijöille. VRT Yrityksen kaataa työntekijöiden vaatimus yhdestä vapaapäivästä päivystyskorvauksena raha korvauksen sijaan.

Eli jos yhtiöllä menee huonosti, niin työnantajan pitäisi saada sopia myös työehtosopimuksen palkkatason alle. Tämä tulee olemaan sen verta kipeä asia työntekijöille, että se tuskin etenee sellaisenaan. Sen sijaan yleisesti paikallisen sopimisen lisäämistä. Edellyttäen kuitenkin, että osapuolet ovat tasavertaisia sopijoita ja molemmilla on käytössä samat tiedot. Luottamusmiesten asemaa pitää siis parantaa ja heidän tiedonsaantinsa ja osaamisensa varmistaa. Saamiemme uutistietojen mukaan Huslabin toimitusjohtaja on vahvistanut, että näytteen ottanut Huslabin työntekijä ei ole koulutukseltaan laboratoriohoitaja, vaan muun terveydenhuollon ammattitutkinnon suorittanut henkilö.

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry tulee seuraamaan tarkkaan virheen taustojen selvittelyä sekä tulee tarjoamaan asiantuntemustaan selvitystyöryhmälle että Valviralle yhteistyössä Tehy ry: Mitähän tästä tietää työkykykoordinaatori etätyössään kesämökillä. Ei mitään kun ei ikinä käy likaamassa tanssi kenkiään missään työmailla. Power point esitykset riittää tulokseen että sairastava työntekijä on irtisanottava tavoitteellisesti.

Siihen on johdon tuki. Timo ja Ville pyörii päivät päästään tansseissa Tampereella. Pienellä neulalla suoja päällä. Ja niitä pieninä neuloja löytyy johtoryhmästä. Vale, emävale ja VR tilasto. Määrätietoinen ja johdonmukainen turvallisuustyö toi myös tuloksia. Tapaturmataajuus laski ensimmäisen kerran yhtiön historiassa alle Myös ennakoivien turvallisuusmenetelmien, kuten turvallisuushavaintojen ja turvallisuustuokioiden, mittareille asetetut tavoitteet saavutettiin.

Vakavien työtapaturmien määrä väheni, ja tapaturmien aiheuttamien sairaslomien keskimääräinen pituus lyhen. Destia on voittanut radan kunnossapitoalue 6: Hankkeen kokonaiskustannusarvio on hieman alle 40 miljoonaa euroa. Destia vastaa urakassa ratojen päällysrakenteen, vaihteiden, radan varusteiden ja laitteiden, siltojen, alus- ja pohjarakenteen sekä rautatiealueiden, liikennepaikkojen ja ulkoalueiden sekä raideliikenteen ohjaus- ja turvalaitejärjestelmien kunnossapidosta.

Savon radan kunnossapitoalueen rataverkko on noin raidekilometriä. Rataverkon keskeisimmät osuudet ovat Kotka—Pieksämäki ja Kouvola—Lahti. Kp5 kaikille loparit, Oulussa kp10,11 kaikille loparit, Kouvolassa kp6 tulee kaikille loparit. Enää hävitään neljä aluetta. Destia teki tarjouksen 8 miljoona vuodessa kp6. VRTrack teki yltiöpäissään 10 miljoonalla 5 vuotta.

Rento Rami ja Katja on kovia jätkiä Villen mieliksi. Tarvitseeko kolmanneksi suurin kunnossapitäjä tälläistä hupitoimintaa. VR julkisti tällä viikolla viime vuoden lukunsa. Toimitusjohtaja Mikael Aro kuvaili vuoden tulosta markkinatilanteeseen nähden kelvolliseksi, vaikka edellisvuoden ennätykseen ei ylletykään.

Liikevoitto oli 65,4 miljoonaa euroa, kun se vuonna oli 25 miljoonaa enemmän, eli 90,4 miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja Aron palkkapussissa vuoden tulos näkyi mehevänä bonuksena. Arolle maksettiin viime vuonna rahapalkkaa luontaisetuineen euroa. Lisäksi Arolle maksettiin bonuksia euroa. Bonus on 42 prosenttia Aron vuoden rahapalkasta. Aro tienasi viime vuonna yhteensä euroa. Näkökulmasta riippuen se on joko paljon tai ihan ookoosti.

Jutussa todettiin raideammattilaisten yhteisjärjestön puheenjohtajan suulla, että johdon palkat ja bonukset ovat VR: VR on käynnissä kulukuuri. Yhtiö tavoittelee nyt 50 miljoonan euron vuotuisia kustannussäästöjä. Henkilöstön vähennystarve on arviolta ihmistä. Viime viikolla VR ilmoitti, että saa tällä kertaa lähteä.

Osinkoja VR jakaa viime vuodeltakin reilusti. Valtion kassaan räpsähtänee sata miljoonaa euroa jo toisena vuotena peräkkäin. Tämä on kansalle kiva asia. Mistä toimitusjohtajan bonus sitten muodostui? Vuosiraportin selityskohta on vaikeaselkoinen. Siinä todetaan muun muassa, että kynnysarvot asetetaan vuosittain siten, että mittareita on enintään kuusi. Toimitusjohtaja kuuluu bonusjärjestelmässä L1-tasoon. Tasolla L1 palkkiomahdollisuus poikkeuksellisen hyvästä suorituksesta on 50 prosenttia.

Toimitusjohtajan kannustinjärjestelmässä ehdottomasti suurin painoarvo, 60 prosenttia, on sillä, yltääkö VR asetettuun liikevoittotavoitteeseen. Liiketoiminnan kassavirta painaa tavoitteissa viisi prosenttia ja junien täsmällisyystavoite 15 prosenttia.

Loput tavoitteet liittyvät henkilöstön turvallisuuteen ja henkilöstötutkimukselle asetettuihin tavoitteisiin. Niiden painoarvo on yhteensä 20 prosenttia, eli vain kolmanneksen liikevoiton painoarvosta. Aroa on bonuksista turha syyllistää. Tavoitteet määrittää yhtiön hallitus. Siltä voi kysyä, miksi painopisteet ovat juuri ne, mitä ovat. Tervetuloa pienoisrautatieharrastaja Arno Märklinin matkaan!

Teimme VR Trackillä sisäisen videosarjan, jossa käymme tutustumassa yrityksestämme löytyviin eri työtehtäviin. Siitä tuli niin suosittu, että haluamme nyt jakaa sarjan suuremmallekin yleisölle.

Miten oikeat radat rakennetaan, miten niistä pidetään huolta — ja ennen kaikkea — kuka suunnittelee, rakentaa ja huoltaa niitä? Lähetimme Arnon matkalle läpi Suomen löytämään vastaukset näihin kysymyksiin ja tapaamaan Trackin ammattimiehiä ja -naisia.

Hän on dokumentoinut tämän kaiken videolle. Tässä esimakua matkasta Linkedin alle puolivuotta Trakilla olleet ja tai taloon hakevat tykkäävät toisiaan. Kuka sen kissan hännän nostaa. Se lukee Röngän laatimassa työsopimuksessa Linkedin pitää Like päivittäin kaikkea. Miksei kukaan VRT kommeitoi julkisesti 40 miljoonan pummia kp 6 kilpailussa. Tavaraliikenteen kilpailu avattiin jo vuosia sitten, mutta se ei ole käytännössä toteutunut, koska kaluston hankkiminen on niin vaikeaa.

Suomessa on vielä eri raideleveys kuin muualla, eli Euroopasta ei voi suoraan ostaa käytettyä kalustoa. Jos uusi, yhtiöiten Liikenneviraston alainen kalustoyhtiö perustettaisiin, se vuokraisi vetureita ja vaunuja raideyhtiöille ja mahdollistaisi kilpailun.

Rinne kertoi uskovansa, että VR on halukas keskustelemaan kaluston vuokrauksesta tai myymisestä. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin kesk kansliasta ei kommentoitu Rinteen puheita. Berner vie parhaillaan läpi suurta Liikennekaari-uudistusta, joka tuo merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin.

Yksi niistä on taksikilpailun avaaminen, josta on syntynyt kiistaa hallituksen sisällä. Berner esittelee Liikennekaaren edistymistä maanantaina. Rinteen puheita Liikenneviraston yhtiöittämisestä ei kommentoitu myöskään perussuomalaisista.

Kokoomuksen liikennejaoston puheenjohtaja Kalle Jokinen sen sijaan sanoo, että ajatus ei ole hallitukselle vieras. Viime eduskuntakaudella hän toimi kolme vuotta valiokunnan puheenjohtajana. Jokisen mukaan Liikenneviraston yhtiöittäminen voi olla järkevää, jos sillä saadaan varmistettua raideliikenneinfran pitkäaikainen rahoitus. Tällä hetkellä se on sidottu valtion vuosibudjettiin.

Yhtiö taas voisi pyörittää omaa rahoitustaan muun muassa lainarahalla. Jokisen mielestä ratkaisu, jossa kaikki veturit ja vaunut siirretään uuden yhtiöitetyn Liikenneviraston alaisuuteen, voisi olla mahdollisesti järkevä. Lauantaina pitämässään puheessa Rinne arvosteli muutenkin Suomen muuttamista kohti markkinaehtoisempaa yhteiskuntaa.

Liikennevirastoa koskevien huhujen lisäksi hän mainitsi Metsähallituksen talousmetsätoiminnan yhtiöittämisen sekä sote-uudistuksen, jossa kaikkien palveluntarjoajien tulee olla yhtiömuotoisia. Näitä ongelmia kyllä on niiden alueiden osalta joilla on matala tuottavuus, joilla on satsattu vain vähän tutkimus- ja kehitystyöhön ja joilla on markkinointiosaamisen puutetta. Kunnossapitoalue 6 kilpailutus menee uusiksi.

Urakkakilpailu menee uusiksi koska liikenneviraston tarjoukseen tuli vain kaksi tarjousta. Toinen tarjouksen jättänyt VRTrack ei tullut edes esittelemään tarjoustaan tilaajalle. Toinen tarjoa Destia oli tilaajalle ainut vaihtoehto kirjeitä avattaessa ja kallis veronmaksajalle. VRTrack ammatillinen ja eettinen uskottovuus on täysin nolla tilaajan Liikennevirasto mielestä. VRTrack asioita hoitaa pissikset.

Liikenneviraston ammattitaito ratakunnossapidossaon myös nolla tasolla. Berner on oikeassa näistä kaurahatuista. Hallitus tekee eriryistilintarkastuksen 10 miljoonan johdon palkkion kuittaavan johdon ammattitaidosta kunnossapitoalue 6 kilpailutuksessa. Kyllä VTTrack on oltava ammattitaito jättää tarjouskirje joka avataan loppukilpailussa.

Jos ei pysty tekemään tarjousta on parempi laskea housut alas ja käydä kontalleen. Kymenlaakson SDP kysyy selityksiä koska kyseessä on 60spd työntekin työpaikka. Destia on julistettu voittajaksi. Railtek ei kelpaa urakoimaan kun sillä on vanhoja töppöjä liikaa. Track taas heitti hanskat kehään ja luovutti koko kisan. Kp6 häviö halvaannutti VRT ajankohtaista sivun. Tämä Pellehermanni Arno ei ole vakavasti otettavan yrityksen päätoimiala.

Arno kertoo yrityksen syöksystä alas alkaneen sirkus tyyliin. Merkittäviä voitettuja urakoita ei ole. Hävitty Kp6 40 miljoonaa oli katasrofi. Pyyhe kehään maine kiirii nopeasti Liikennevirastossa eteenpäin urakoitsijoita valittaessa. Tätä seuraa mielenkiinnolla sadat irtisanotut VRT entiset kortistosa olevat toimeentulotuella elävät työntekijät. Kenelläkään ei ole henkilökortti näkyvissä, kermaleivos on osa työpöytää ja inframallinnus ala-asteikäisten koodaus tunnilta.

Siltasuunnittelukin pöyrii valmiin demo version tasolla. Kyllä on pepsodent hymy Timolla töitä FIN viisi dokumentointiin. EI VR insinöörit kaikkeen pysty vaikka niin luuli rakennusmestaritkin. Kummelit on teille Manse rokissa kova sana eivätkä sorru näpertelyyn lillukanvarsilla.. Muistakaa tutustua kunnolla Kp6 työtä vieroksuviin kerviiseihin. Ukkoa on enemmän kuin millään muulla aluleella. Silti hommia ei ehditä tehdä ja Livi rokottaa isoilla sanktioilla.

Viime talven lumitöiden pelastus oli että lunta ei ollu. Tääläkin yksi ämpäri pää on ottanut elämän tehtäväksi parkua. Parkuminen käy mutta päivystäminen ei onnistu, ei ainakaan yksin. On se niin raskasta. Kaksi kertaa vuoden sisällä jo persettä penkkiin päivytyksen takia.

Yksin ei voi päivystää kun pelottaa ja on pimiä. Muilla alueilla se kyllä osataan ja Destailla vallankin. Ei ihme että kilipailussa tulee takkiin. Turvalaitteiden osalta aamuviat pitää saada poistettua.

Työpaikan, kokoontumispaikan ja työkohteen käsitteet Lähtökohta: Vähintään vikatapauksissa mennään suoraan vikakohteeseen. Nykyiset työvälineet eivät vaadi enää tukikohtia niin paljon kuin niitä on nyt. Työryhmät voidaan varustaa IT- ja puhelinkalustolla jotta kommunikointi sekä raportointi toimivat. Vuoronvaihdot Vuoronvaihto tulee tehdä työmaalla siten, että työntekijät vaihtavat tietoa työkohteessa.

Säästetään vuoronvaihdon tehoton työaika ja tiedon siirron kautta varmistetaan vikojen nopea selvitys sekä estetään turvallisuuspoikkeamat jotka aiheutuvat tiedonkulun katkoksista. Työaikapankin kokonaisuudistus Työnantajan kannalta käyttökelpoinen ja nykyistä huomattavasti edullisempi työaikapankkijärjestelmä, joka perustuu säännöllisen työajan tallettamiseen.

TES-työryhmässä neuvoteltava asia, lähtökohtaisesti sama työaikapankki kuin toimihenkilöillä Viikonlopputyövuorot Jatkokehitystä tes-neuvotteluissa sovitulle? Vai onko uusi määräys sellaisenaan hyvä? Nykyistä nopeammat komennukset on mahdollistettava viivytys pahimmillaan 30 päivää.

Monitaitoiset työryhmät Saatava monitoimiryhmät käyttöön koko Suomessa. Säästetään työtunteja, kalustoa, päällekkäisyyttä, toisten tekemisen odottelua jne. Pitkät lomat ja lomien sijoittelu Lomien sijoittaminen TA: TES-työryhmä ensimmäinen kokous Merkantti akat simputtaa VRTrack rakennusmestarit, projektipäälliköt ja tosityömiehet tunnit pois Villen mantaadilla.

Niin monta soittoa ja uhkailua ettei e-tunnit ja päivärahat pelotteella Ville päättää kaiken tai lopputili eikä ylimääräiset tunnit ikinä mene läpi. Kaksi teinityttöä raiskattiin keskiviikkoiltana hotellissa Oulussa. Oulun poliisilaitoksen rikoskomissario Jukka Nurmenniemi kertoo Iltalehdelle, että tapaus tuli poliisin tietoon samana iltana. Teosta epäillään vuotiasta suomalaismiestä, joka vangittiin perjantaina.

Tekoa tutkitaan törkeänä raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Esitutkinta on kesken ja vielä alkuvaiheessa. Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen Advertisement - Tässä vaiheessa en pysty kommentoimaan tätä enempää, ettei tutkinta häiriinny, sanoo Nurmenniemi.

Epäilty mies on Iltalehden tietojen mukaan kamppailulajin harrastaja, joka on menestynyt Suomen ja Pohjoismaiden tasolla sekä kilpaillut myös muualla ulkomailla. Hän on kotoisin ja asuu nykyäänkin Uudellamaalla. Mies valmentaa entisessä kilpalajissaan. Miehellä on parikymmentä vuotta sitten perustettu tukkukauppa Uudellamaalla, joka myy erilaisia tuotteita ja kuljetuspalveluita.

Iltalehden tietojen mukaan mies on naimisissa. Lapissa kaikki kukkii nopeasti Maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivutkin Tuon usein tuntenut oon raskahasti Kun katson kansan tämän vaiheisiin Miks meillä kaikki kaunis tahtoo kuolta Ja suuri surkastua alhaiseen Miks meillä niin on monta mielipuolta Miks vähän käyttäjiä kanteleen Miks miestä täällä kaikkialla kaatuu Kuin heinää, miestä, toiveen tosiaan Miest' aatteen, tunteen miestä, kaikki maatuu Tai kesken toimiansa katkeaa Muualla tulta säihkyy harmaahapset Vanhoissa hehkuu hengen aurinko Meil' ukkoina jo syntyy sylilapset Ja nuori mies on hautaan valmis jo Ja minä itse, miksi näitä mietin?

Se merkki varhaisen on vanhuuden Miks seuraa käskyä en veren vietin Vaan kansain kohtaloita huokailen On vastaus vain yksi Lapin suvi Sit' aatellessa mieli apeutuu On lyhyt Lapin linnunlaulu, huvi Ja kukkain kukoistus, ja riemu muu Mut pitkä vain on talven valta, hetken tääl aatteet levähtää, kuin lennostaan Kun taas ne alkaa aurinkoisen retken Ja jättävät jo jäisen Lapin maan Oi valkolinnut vieraat Lapin kesän Te suuret aatteet, teitä tervehdän Oi, tänne jääkää, tänne tehden pesän Jos muutattekin maihin etelän Oi oppi ottakaatte joutsenista Ne lähtee syksyin, palaa keväisin On meidän rannoillamme rauhallista Ja turvaisa on rinne tunturin Havisten halki ilman lentäkäätte Tekoja luokaa, maita valaiskaa Mut talven poistuneen kun täältä näätte Mä rukoilen, ma pyydän, palatkaa.

Ei hehku meillä VR Trackissa tulta harmaahapset, ei paista hengen aurinko. Kilpailijat menevär vasemmalta ja oikealta ohi, mutta meidän kerviisit painavat vain hampaat irvissä jarrua.

Pekkaset pitää olla, työaika joustaa yhtä hyvin kuin tuuman vaijeri ja vapaata ja lomaa tarvitaan, tämä kesken kiivaimmain rakennuskauden. Meil' ukkoina jo syntyy sylilapset Ja nuori mies on hautaan valmis jo. Kun insinööri ei tee mitään ei tule virhettä eikä aiheuta vaaraa tieliikenteelle. Sunnittelupäällikön päätyö vastailla purjeveneeltä puhelimeen kun joku onneton soittaa kolmannen kerran aukiolevasta aave työpaikasta. Eniten insinööreille soitellaan huutokauppassa myytävistä paskoista autoista ja muusta romusta.

Pikkurahan puute on valtava. Track-Sweden liiketoiminta sukeltaa kun maajohtajakin irtisanottiin. Kuten Itä-Suomen pääluottamusmies PenttiV sanoi luottamusmiespäivillä rataesimiehille. Varo näitä ei heteroita. Jukka P luottopoikakaveri kymmenenvuoden päässyt Arnon kaveriksi lämmityksiin.

JukanP oppisopispoika ensimmäinen joka sai kurssit läpi. Toinen poika Tampereelta ei saanut kuten ei Jukkakaan vaikka maksettiin Jukan käskystä huippu palkka. Kaipiaisten kiskohitsaamon työntekijät marssivat äsken ulos työpaikaltaan. Saksalainen työnantaja ilmoitti aamupäivällä, että tänään päättyneiden yt-neuvottelujen jälkeen yrityksestä vähennetään 5,5 henkilötyövuotta.

Irtisanomiset astuvat voimaan Porukka marssi saman tien ulos, kertoo pääluottamusmies Ville-Matti Ahola. Tunnelma kiskohitsaamolla on ollut koko yt-prosessin aikana matalalla. Aholan mukaan 5,5 henkilötyövuoden vähennyksen lisäksi tulevana syksynä yrityksestä jää yksi eläkkeelle ja vuoteen mennessä kaksi. Eläkkeelle jäävät eivät sisälly irtisanottavien listaan. Kaipiaisten kiskohitsaamolla on 27 työntekijää ja neljä toimihenkilöä.

Kiskojen valmistusta Kaipiaisissa on tehty luvun alkupuolelta lähtien. Nyky VRTrack tekee tuloksen työmiehiä irtisanomalla. Seuraava 2 miljoonan tappio tulee kp6 kapulanluovutusesta. Kylmä totuus on että tilaaja Ramboll vaatii 6 kk tekemättömät turvalaitehuollot tehtäviksi ennen 1. Turvalaiteasentajien siirtyminen kilpailijoille on alkanut ennenkuin VRT irtisanoo loput ennen lomia..

Kyllä Kp6 jätkät saa ihan rehellisin mielin laulella, että nyt saatiin sitä, mitä on monta vuotta tilattu. Itä-Suomessa ei tarvitse diplomitoitä. Mäkäräinen tekee diplomityöt samalla kun hoitaa työmaan keväästä syksyyn oman työn ohessa. Diplomityö tehdään omassa päässä sikarin saauhutessa.. Hyöty on siinä ettei di jää roikkumaan VRT palkkalistoille ihastuksena ilman mitään työtulosta kuten kymmenet diplomityön tekijät VRT.

Palkka maksetaan työn tekemisestä Oliile eikä näpertelystä. Näyttäisi kerholla olevan tarjolla kesäkuulla v juhlia Tampereella ja syys-lokakuulla opintomatkaa Sveitsiin ja Ranskaan. Taitaa jäsenkato vaivata ja jäljellä on ainoastaan eläkeläisiä. Tämähän on eri kerho kuin se Pardia vai mikä Rautatien tekniset se toinen kerho nyt olikaan.

VRTrack johdolle vitun Jenneistä kolmantena työpäivänä.. Lapsen teko on tärkeämpi kuin maratooni. On narsismia urheilla vuotiaaksi ja unohtaa miksi luoja meidät tänne teki. Näitä lapsettomia lehmiä ja homo miehiä ei kaipaa kukaan sen jälkeen kun heillä ei ole Villen antamaa naurettavaa pelle auktrotiteettiä ilman työvelvoitettä. Minua ei koskaan kuunneltu palavereissa, mutta kun aloin käyttäytyä tietyllä tavalla, miesvaltaisessa esimiesportaassa alettiin kuuntelemaan minua.

Pistin hiukseni auki, ja laitoin päälleni aina paidan, jossa rintani pääsivät hyvin esille. Katsoin rohkeasti työkavereitani silmiin ja liioittelin nauruani. Flirtti oli jatkuvaa ja kappas, aloin saamaan myös mielipiteeni läpi. Seinäjoen ja Oulun välisellä rataosuudella on edessä vielä vilkas rakennusvuosi. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna Destia Rail Oy ja Liikennevirasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Itä-Suomen rataverkon kunnossapitoalue 6: Destia vastaa kunnossapitoalue 6: Savon radan urakassa ratojen päällysrakenteen, vaihteiden, radan varusteiden ja laitteiden, siltojen, alus- ja pohjarakenteen sekä rautatiealueiden, liikennepaikkojen ja ulkoalueiden sekä raideliikenteen ohjaus- ja turvalaitejärjestelmien kunnossapidosta.

Destian hoidettavana on nyt yli puolet Suomen radan kunnossapidon urakoista, kertoo Destia Rail Oy: Destia aloittaa urakan 1. Destia kunnossapitää jatkossa markkinajohtajana yli puolta Suomen radan kunnossapitoalueista. KP6 voitto sai niittinsä, Destialla täten kunnossapidossa yli puolet valtion rataverkosta. Melko hyvin takavasemmalta tulleelta kilpailijalta. Näin omasta näkökulmasta katsottuna Destialla on 1kpl iso kilpailuvaltti - VRn verrattuna motivoituneemmat työntekijät.

Pohjola - basso, J. Demon avausbiisi on itseasiassa aika aukoton ja hienon kuuloinen suoritus. Day Of Silence Clayskin on ollut ennenkin vastassa dollarinmakuisine raskasrockbiiseineen. Suomen oloihin poikkeuksellista ja tutustumisen arvoista osaamista. Industriaaliotteestaan huolimatta yhtye on voimakkaan melodinen ja toimii kuitenkin perinteisten rokkikaavojen mukaan ratkaisuissaan.

Huomattavan suuren osan yhtyeen soundiin tekee vokalisti Hauptmann D: Flood Of Darkened Thoughts soundaa hieman rosoiselle ja tietynlainen hiomattomuus sopiikin yhtyeelle mainiosti.

Vaikka maskuliinista menoa onkin, ei kappalevalikoimalla ole loppujen lopuksi paljoa tarjottavaa. Tylsyys iskee, ei auta itku markkinoilla. Retaliate Concrete Wordsin kokemus kuuluu. Yhtye osaa kuulostaa juuri sopivassa suhteessa niin vanhalta kuin uudeltakin suuntaukselta. Positiivinen asia joka tapauksessa on orkesterin perusteiden hallinta. Sinisthrasta, Wasarasta ja Amorphisista.

Orkesteri soittaa hienosti ja kokonaisuudessa ei oikeastaan jarruttele tasapaksuhkon laulun ohella kuin tuotanto. Ihan pikku ongelma vaan. Eli, kuten joku viisaampi opetti taannoin: Jari Hokka mikin varressa murahtaa tasapaksusti, mutta rouheus vakuuttaa. Nyt plaanataan valitettavan tasaisesti keskitasolla. Kerrassaan valmis paketti ihan mihin vaan. Vaikutteita on kuitenkin imuroitu varsin monesta hevin alalajista, ja lopputulos on kaikkea muuta kuin puuduttavaa. Values Curimus jatkaa lekalla takomistaan.

Tokkiinsa toimiva konsepti, mutta osiksi purettuna biisi ei juuri tarjoa uudenlaista mutusteltavaa. Kaiketi sopivaa kuitenkin, kun kerran nuotissa pysyy.

Keep on Choogling, sanoisi varmaan Kari Peitsamokin. Kakkosbiisi jatkaa samoista palikoista kasatuilla teemalla. Musiikkikin on muotoutunut huomattavasti monipuolisemmaksi, tunnepitoinen hidastelu on saanut seurakseen vauhdikkaampaakin rokkaamista. Musiikillinen koordinaatio on perustaltaan tuttua, isojen vanhojen, esim. Below Diaz juniorin musiikki on sopivan vihaista, jossa vaikutteet ovat toisiaan tasoittavia. Rosoinen puoleinen laulu tuo mainitun punkkiuden mukaan sointiin, mutta ei paljoakaan vakuuttavuutta.

Yhtye on edennyt jo viidenteen omakustannejulkaisuunsa ja keikkojakin on takana varsin paljon, joten olisiko jo aika varsinaisesti "tapahtua"? Isolation Debyyttidemoksi Isolation on aika varmaotteista kamaa.

Biisit vaativat kuuntelua jonkin verran avautuakseen, vaikutteita kun on death metalista kikkahevin kautta ihan perusrockiin. Kiinnostavuus ja samalla kieroutunut tolkku hommassa kuitenkin koko ajan pysyy.

This is the way i wanna rockґ roll. Pohjoistuuli puhaltaa niin, ettei tosikaan. Vaikka toteutus ei ole huipputasoa, esim. Metallialalla kun ollaan, atakkia saisi olla niin laulun, soiton kuin sovittelunkin suhteen reilummin. Anatheman tyyliin kuuntelukerrat auttavat kokonaisuuden hahmottelussa, vaikkei biisit niin koukeroisia olekaan.

Amoral Kas kun ei Amorphis. Universe Mute Harvinaisen tarjoilukelpoinen tuotos. Vaikka melodisuus on edelleen myyntivalttina, Silenced Earthilla on uutta ja kiukkuisempaakin rietastelua tarjolla. Heikkinen - kitara, T. Markkanen - Basso, T. Kuusela - rummut, P. The Unknown Kotkan poikii ilman siipii. Bare Soul Melkoisen tunnelmallista on Eternal Eclipsen black metal. Kujeet jatkuvat, uudistumista ei isommin esiinny. Fadeoutin ote touhuun on hiukan samanlaista kuin esim.

Death Whispers Misery Demopalstalle harvinaisen kokenut sakki. Rumpukoneella luodut rytmit hoitavat luonnollisesti jo homman puoliksi pulkkaan, mutta kielisoitinpuolikin touhuaa taidolla ja kivijalka rakentuu asianmukaisesti. Julma hakkaus on saanut seurakseen hyvin Soilworkmaisia enkelikuoroja, joiden melodiat ja toteutus toimii. Chaos Art The Falling Crest on itse kummallisuus. Chaos Art Fatal Sound Project vakuuttaa kakkoskiekollaankin. Vaikea ja hieno tapaus.

Itse tyyli on kuitenkin aika hankalasti hahmotettavissa. Kummallinen yhtye kaiken kaikkiaan. Musiikki koostuu melodiattomasta raastamisesta ja tehokas lienee oikea sana kuvastamaan toimintaa. Upea ja uljas demotus. Kassara - rummut, T. Laulupuoli taas vaatisi jos jonkinmoista ehostusta. Noh, jospa ilma on vain pojilta loppu. Jos haluaa vaan soitella ja touhuta aggressiivisen metallin parissa, no problem.

Soittoa ei voi sanoa tarkaksi, joskin melko ideoivaksi. Minkkinen - laulu, E. Tiainen - kitara, T. Saarenketo - basso, S. Biisit ovat sarallaan toimivia ja John Tardymainen oksentava korina sopii tyyliin toki hienosti. Espanjasta asti lemuava Graveyard on keskittynyt olemaan luvulta ja veivaamaan kuolometallia.

Korttitalo kaatuu kuitenkin melko pian perustavanlaatuisiin ongelmiin. Hagall hoitaa homman kotiin aavistuksen Ensiferumin malliin. Kitarasoolotkin ovat oikein maittavaa sorttia taitavuudessaan. Taso on ollut kohtuullinen jo aiemminkin ja nyt toiminta jatkuu samoissa puitteissa. Hell Yeah Tekele tuo mieleen ensikosketuksen Blake -yhtyeen kanssa. Potkii jo sopivasti munaskuille. Hurja meno tempoo eri vauhdeissa mallikkaasti ja purkaukset ovat paikoin todella toimivia tiukassa yksioikoisuudessaan.

Exist To Extinct Melkoista kohkaamista! Metallican, Slayerin ja Testamentin. Tulessa kastettu Tuli, Vesi ja Veri! Jotakin petrattavaakin on, esim. Tehokkuudesta ja varmasta perusotteesta plussaa.

Tuon kliinin vaihteen astuessa mukaan, kontrasti murinaan kasvaa liiaksi ja samalla putoaa kokonaisvakuuttavuudesta suurehko siivu pois. Kehitys on menossa ehdottoman oikeaan suuntaan.

Tuhkasta Kaksonen on edennyt kolmanteen demoonsa. Olennaisin uutuus Tuhkasta- demolla on ajoittaiset raivonpurkaukset. Biisien tyyli ja vauhti vaihtelevat sopivasti ja lyyrinen puoli tulkintoineen toimivat. Nicolesta, mutta Kameleontti osaa kuulostaa huomattavasti riemukkaammalta aktilta.

This is rockґn roll! Kompurointia Kummallista musiikkia kerta kaikkiaan. Kiln sekoittaa sopivasti asennetta, vauhtia ja kauniita sointukulkuja ja soundaa komean raskaalle. Outolintuja olette, iґll give you that! Niemi - laulu, H. Romppainen - basso, K. Ahlfors - Rummut Kotisivu Kontakti: Misanthrope- biisin kohdalla voi aistia. Haudatut Arveluttava Kummituskansio jatkaa yhden miehen voimin teollista kauhukaahaustaan.

Toimintatapoja on revitty joko tietoisesti tai vahingossa esimerkiksi typeonegativemaiseen tyyliin runsaiden koskettimien muodossa.

Vaikka soundit ovatkin kunnon lohkare-osastoa, lopputulos on kuitenkin huomattavasti seesteisempi em. Vaikka laji onkin vaikeahko, The Lust I Seekin vakuuttavuus on tosiasia.

Tempo pysyy rauhallisena, mutta pinnan alla aistii kuohuvan koko ajan kiukkuisesti. Wuorinen - laulu, J. Pekkala - kitara, K. Suhonen - kitara, T. Valkealahti - rummut Kotisivu Kontakti: Tai suoraan sanottuna sanomasta ei oikein saa aina selkoakaan. Demo Turkulaisen Mangoon toiminta pohjautuu vanhakantaiseen heavyrockiin. Esimerkiksi Soilwork tulee mieleen paikoin kitarakuvioiden osalta, mutta Medicated on kuitenkin huomattavasti rupisempaa menoa.

Piirola - kitara, M. Malminen - kitara, Major Franck - rummut, T. Lammervuo - basso Kotisivu Kontakti: Melodinen hard rock taipuu miekkosilta vallan mukavan kuuloisesti.

Demo MIR on kehittynyt. Nekin tosin ovat muokattu runoilija Kari Armisen kirjoituksista. Paitsi luonnollisesti koko hoito jonkun lafkan hoiviin tietenkin.

Arzka - laulu, Pasi - kitara, Jani - kitara, Anssi - basso, O. Ylitseampuvan brutaaleista sanoituksista puhumattakaan. Myllyaho - kitara, R. Kurimus - laulu, H. Tikkanen - kitara, I. Junttari - basso, J. Lassila - rummut Kotisivu Kontakti: Torn Apart Nation Despair on viime vuonna perustettu tamperelainen poppoo, joka soittaa jonkinmoista luvun death metalia.

Joten toivoa siis on. Nauticus tarjoaa mittavan matkan progeilevaan maailmaan. Erikoinen yhtye, jossa jokaisella pelimannilla on oma, iso tonttinsa. Matilainen - kitara, M.

Kastell - kitara, T. Rajala - rummut, J. Jalava - basso Kotisivu Kontakti: Vigorous Fire And Inward Lightnings perustettu Nemecic soittaa metalcoren sukuista thrashruhjontaa. Lajityyppi nojaa oikeutetun vahvasti lauluun ja kitaroihin, joita maustetaan sitten tarpeen mukaan jollain pikku kosketinjutuilla ym.

Disastrous Minutes Of Decay Obediencen toiminta perustuu yksinkertaiseen thrashkohkaamiseen. Hypocrisy voisi olla yksi vertailukohde, tosin Ocean Floorin musiikki on vivahteikkaampaa ja detaljoidumpaa. Demo October Nightshade perustuu doom-tyyliseen hidasteluun ja kaunismelodiseen synkistelyyn. Lahtinen - kitara, H. Niskanen - kitara, J. Laakko - basso, N. Rahikainen - koskettimet Kotisivu Kontakti: Murinalaulut toimivat komeasti, mutta esim. Hiphopin ja rapin sekaisella uholla tehostellaan punkvivahteista rokkimetallia.

Luxemburgilainen Pale Obsession on luonut kliseisesti ristitylle tuotteelleen 4 biisin verran syntikkavetoista ja koskettavuudeltaan vaihtelevaa tunnelmointia.

Drama Queen Laitetaanpa sekaan melkein suomalaista. Haaparantalainen Passion Lane on saanut rokkinsa kuulostamaan kivan uniikilta. Last Action Heron biisivalikoima on harvinaisen tasapaksua.

Meridian - basso, David - kitara Kotisivu Kontakti: Musiikki on muodostunut triolla melko perinteiseksi suomenkieliseksi thrash metaliksi. Yksinkertaisuuden kuorrutteeksi biiseihin on viljelty mm. Execution Point-Blank ei ole puuttunut musiikkinsa suuntaan paljoakaan kakkosdemonsa suhteen. Perustana on edelleen death metal- rypistely, jonka kikkaillaan sekaan kaikenlaisia kommervenkkeja. Corer - kaikki Kotisivu Kontakti: E Potran raskas ja konemausteinen metalli on huolellisesti rakenneltua.

Viimeisen biisin naislaulu on kuin kirsikka kakkuun. Wille Kangasluoma - rummut, How'chi Hautala - kitara, P. X Potra ei ole juurikaan uusiutunut. Valmista sainattavaa lafkalle kuin lafkalle!

Seksiseuraa jyväskylä suomi homo sex chat

Homoseksuaaliseen anaalipano kaunis kalu

CHAT TREFFIT HOMO BDSM KAUPPA