Seksikauppa jalka fetissi homoseksuaaliseen

Tai kun ei osaa määritellä itseään, ei tiedä kenen joukoissa seisoo vai seisooko kenenkään. Sitä huomaa usein miettivänsä ihmisiä katsellessaan, että onko tuon kuoren kanssa sisus samaa sarjaa?

Käveleekö siinä loppuun asti hiottu kokonaisuus, harkittu ja viimeistelty lopputulos, vai sattumien summa ja väliaikamalli? Onko jollekin itsestään selvää olla päivä ja toiselle yö, voiko lempiväri tai ruoka tai elokuva olla olemassa? Tietääkö joku mikä siitä tulee isona? Minulla ei ole aavistustakaan. Olen aina pitänyt punaisesta väristä, ja kaapissa odottelee nytkin joulun lähestymistä kirkupunainen pusero. Se on rohkea, itsenäinen, vähän provosoiva väri, ja sen alle on hienoa profiloitua.

Ei se minun lempivärini kuitenkaan ole. Koska on olemassa sinapin keltainen, sellainen syksyltä tuoksahtava ja vahva. Ja kirpeä limenvihreä ja luumunpunainen ja petroolinsininen. On valkoisen sata eri sävyä, ja harmaita sama määrä. Musta on aina hyvä. Minkä värisen kodin sitä haluaisi?

Sohvat on punaiset, ja matto violetti. Valkoisesta kodista näen usein unta, mutta sopisiko sinne elämä? Eteisen seinät oli joskus hyvä maalata keltaisella, nyt ne on hailakat ja väsyneet.

Ikean perhoset liimattuina sikinsokin vihreään tapettiin, kirjavat siivet levällään. Entä jos ensi vuonna tahtookin harmaan? Jos mieli on silloin sellainen, hiiskumattoman tyynen harmaa.

Helvettiinhän ne perhoset joutaa, joutaisivat jo nyt. Jos ostaisin maton eteiseen tänään, haluaisin punaisen. Joulun syytä, ja korostuneen itsetunnon. Entä tiptapin jälkeen kun egollakin saattaa olla nuivaa, olisiko pitänyt harmaa ottaa tai beige? Se on vanhan ihmisen väri. Alushousut ja sukkikset siltä ajalta, kun niiden värillä ei enää ole mitään väliä. Kuolema ennen kuolemaa, beigeksi tuleminen. Identiteettini suosii mustaa mattoa. Saisiko siihen punaisen tähden? Musiikin kanssa on aina ollut niin ja näin, sekameteliä.

Ihmettelen, mutta en juurikaan ihaile niitä ihmisiä jotka ovat neuroottisen uskollisia musiikkimaulleen teinivuosista hautaan saakka. Että ollaan hevimiestä ja rokkapilinaista alusta loppuun saakka. Tai mikä vaan yksi kuppikunta ja suunta forever.

Pitäisikö sellaista kuitenkin ihailla? Onko se sitä löytynyttä identiteettiä sitten? Minulla on ollut sellaista tämän musiikki-identiteetinkin suhteen, että noutopöydästä on haettu. Joku voisi kutsua sitä rikkaudeksikin, kun on joka sorttia lautasella. Ensin oli kai Dingo, heti siinä lastenlaulujen jälkeen tai niiden lomassa. Autiotaloon mentiin 7-vuotiaana, ja menen minä vieläkin, kaikki sanat on päässä tallella. Vivaldin vuodenajat, etenkin kevät. En minä radioiden äärellä itke, jos sattuu Cheek soimaan se on ihan jees ja jos soi Oasis on parempi.

Hynystä en jaksa kuunnella, mutta en minä Jounia identiteettiraksalleni tarvitsekaan. Mies jolla on niin vähän oikeaa sanottavaa ei ansaitse kuulua identiteettiin jota rakennetaan jumalauta huolella! Olisiko siistiä sanoa kuuntelevansa progressiivista rockia? Jos laulan suihkussa Bonnie Tyleria ja naapurit hakkaa tahtia patteriin, onko kolhuja identiteetissä?

Miksen tiedä mikä on paras biisi ikinä? Mielelläni vastaisin tähän "Bohemian Rhapsody", mutta todellisuudessa kuuntelen mieluumin Samulin ja Jipun "Jos sä tahdot niin", ja itken samalla salaa. Kun oikein kiristää, pistän punkkia soimaan. Siitä tulee pahoja ajatuksia. Minulla on kiltin tytön identiteetti.

Mutta on olemassa myös ihmisiä jotka näkevät minussa pahan tytön. Tämän kanssa minulla on vaikeinta. Piru ja enkeli olkapäillä sohimassa toisiaan ja pitämällä möykkää korvieni juuressa. Minä niin haluaisin olla pullia pyöräyttelevä Marimekon esiliinaan pukeutunut punaposkinen äitihahmo joka pöllyttää jauhoja kiiltelevässä kyökissään.

Siinä olisi jotain pyhää. Pyrin siihen ajoittain kunnioitettavalla tarmokkuudella, ja hetkittäin on identiteetissäni selviä hyvän perheenäidin piirteitä. Pipareita ei laiteta lautaselle ennen kuin ne on koristeltu. Niinä päivinä olen hyvin varma siitä, että hyvän perheenäidin roolin tavoittelu ja identiteetin omaksuminen on suotavaa ja jopa merkityksellistä. Kuka muuten määrittelee millainen on "hyvä perheenäiti"? Ja sitten vaan käy niin, että radio sattuu olemaan tiskin kohinan taustalla auki, ja "Sex is on Fire" soi, eikä pullanhuuruissa olekaan gloriaa enää.

Pimeämpi puoleni haluaa juoda enemmän jääkylmää valkoviiniä ja huoneen lämpöistä punkkua kuin suositusten mukaan terveellistä on. Se puoli haistattaa suosituksille vitut. Se haluaa laittaa korkeat korot ja liian kireitä vaatteita ja poistua ulos olemaan elossa.

Sen mielestä on varsin oikein ja erittäin suositeltavaa mennä vieraisiin kaupunkeihin ja hämäriin kuppiloihin ja sytyttää uusi tupakka entisen jämästä ja sekä ajatella että tehdä tuhmia, pahoja asioita. Se puoli on ihan kotonaan Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueella, ja pienissä kaupoissa joissa soi trance musiikki ja joissa on tyrkyllä laittomia huumeita enemmän kuin maalaistyttö ajatella uskaltaa.

Semmoinen identiteetti, pikkusormi pirun suussa ja enemmänkin. Yöllä täydessä kukassa, aamulla lakastunut. Eikä siinä mitään järkeä ole, missä sitten onkaan. Piirtämisessä, maalaamisessa, kirjoittamisessa on. Lenkkipoluilla lingotaan identiteetistä paheellisen elämän likatahrat, ja ylämäet juostaan.

Voisiko sitä olla kaikkea? Pitääkö identiteetin olla mustavalkoinen? Olkoon minkä värinen vaan, kunhan on taiteilijan identiteetti. Pitkinä öinä pitkien punaviinikulausten lomassa parantamassa maailmaa muiden herkkäsielujen kanssa. Tekemässä jäniksen muotoisia pullia lasten ilkamoidessa ihaillen ympärillä, koska taiteilijaäidit tekee niin. Ne valvoo öisin kirjoittamassa suuria sanoja, ja suihkussa hyräilevät melankolisia biisejä niin hiljaa ettei yläkerrassa tarvitse paukuttaa tahtia.

Mutta tietääkö sitä silti koskaan, että onko hyvä vaiko paha? Kun antaa jatkuvalla syötöllä rahaa hyväntekeväisyyteen, ja oikeasti itkee koska maailma on paha, rukoillee sen puolesta eikä pyydä itselleen paljon mitään. Ja sitten kuitenkin, siellä pimeämmällä puolella voi olla sellainen Sodoma, ettei sitä sanota edes ääneen. Mitä niillä muilla on kaapeissaan ja identiteettiensä takana piilossa?

Ostan varmaan sen punaisen maton, koska intuitio sanoo niin. Voi olla, että en värjää hetkeen hiuksiani, mutta päivä se on hetken jälkeenkin. Radiokanava voi olla random, jonkun biisin mukana osaan ihan varmasti laulaa.

Tai tanssia nyt ainakin, tiskiharja kädessä. Voin tehdä täydelliset piparit ja latteat pullat, esiliinaa en omista enkä osta. Ihan vapaasti vaan myös vaikka pullon suusta sitten kun on aika ja paikka, pullat vedetty uunista ja äiteys laitettu hetkeksi narikkaan. Eikä kannata luulla mitään niistä muista, kaapeissa voi olla melkoisia Narnioita muuallakin. Identiteetti löytyy tai on löytymättä, tai sitten en vaan huomaa että se onkin jo valmis.

Se pursuilee kaikkien muottien reunojen ylitse, on villi ja kahlitsematon, selkiytymätön, rajaton, muutoksessa ja matkalla kaiken aikaa. Pari viikkoa sitten kirjoittamani seksiblogin jatkeeksi sopivat huumeet ja rokkenrolli, jonkun mukaan kun mitään muuta ei tarvitakaan. En ole samaa mieltä, mutta ajoittain wildsiden kutsu on kuuma. Kolikoilla kun on kääntöpuolensa. Esikoismukulan luokan viimeinen ala-aste tiedän joo ettei ole olemassa ala-asteita, on alakouluja, mutta kasarilapselle asteet elävät forever!

Oppilaat olivat saaneet heitellä ilmaan ehdotuksia illan ohjelmasta, ja opettaja laittoi litanian Wilman kautta vanhempienkin luettavaksi. Lapset, kuudesluokkalaiset, halusivat "Mielisairaalapolun", jossa hullut jahtaisivat puukkojen kanssa hampaat irvessä. He halusivat puffettiin "huumeita ja munkkeja".

Sekä verisiä narkkareita haahuilemaan nurkkiin. Koska kyseessä on vappudisco, niin ihan hyvinhän nuo olisivat teemaan sopineet vaikka leikki kuitenkin leikkinä. Epäilemättä ehdotukset on murkkujen suusta heitelty hyvänä läppänä, ja opettajakin osoitti avarakatseisuutta informoimalla vanhempia siitä, mitä muksujen päissä oikeasti liikkuu. Yläasteelle on matkaa kivenheitto, ja kuilu lapsenmaailman ja teinimaailman välillä syvempi kuin Mariaanien hauta.

Nuoruus on käsissä suunnattoman kallisarvoisena, ja niin helposti hukattavana. Huumeita , päihteitä, vaaroja ja vaarojen katkeransuloisia houkutuksia on kaikkialla. Ja korvaushoitojonoon on matkaa pelottavan vähän jos inhorealismiin sorrutaan. Elokuvatarkastamo tai mikä lie kielsi Reindeerspottingin alle vuotiailta, koska heidän mielestään siinä näytettiin narkkarielämä houkuttelevassa valossa. Minä en löytänyt Jani Raapanan varastetuilla rahoilla kustannetulta matkalta Rovaniemen perukoilta Eurooppaan mitään hohdokasta.

Pariisissa oli hetken paratiisinportti rakosellaan, kun Subutexeja sai hakea muovikassilla. Maailma voi olla ällöttävän kaunis päihdehuurun takaa tiirailtuna, mutta todellisuus potkii lopulta munille. Olen miettinyt, että kun narkkaamisesta ja juomisesta tai mistä tahansa kemiallisesta todellisuuspaosta tulee elämäntapa, vallitseva todellisuus, ei jää muuta kuin pako. Kaikki normaali ja tavallinen ja todellinen, kaikki mihin liittyy tulevaisuus ja jatkumo ja suunnitelmallisuus, muuttuu Demoniksi ja Perkeleeksi kintereillä.

Huominen ajaa takaa silmät kiiluen ja vaatii menemään eteenpäin, tarttumaan tilaisuuksiin, tekemään jotain, vaikka haluaisi vain jumittua hetkeen ja jäädä siihen.

Olla piilossa ja olla irrallinen. Minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta elämästä narkkarina eikä minua ole onnistunut viemään pullokaan. Edes nikotiini ei ole saanut napattua niskalenkkiinsä. Vaikka aivan kaikki ainekset ovatkin olleet valmiiksi kattilassa odottamassa vain että joku laittaa levyn päälle. En minä ole laseihin sylkenyt enkä pulloihinkaan, paljon villimmässä nuoruudessani en suostu laskemaan itseäni vanhaksi tai keski-ikäiseksikään vieläkään iloliemet ovat virranneet vuolainakin puroina eikä minua joskus paljonkaan kiinnostanut maailma baaria pidemmällä.

Myös kovia, aivan ilmaiseksi. Ja kyllä, joskus sanoin kyllä. Minun juttuni ne eivät sitten olletkaan, kohtalolla taisi olla joku muu suunnitelma allekirjoittaneen varalle. Reunoilla kuitenkin kävin, kurkkimassa sinne "villimmälle puolelle" jossa olisi ollut tarjolla pikatie helvettiin paratiisin kautta.

Elämän hulvaton arpapeli, et tiedä mikä kortti kohdallesi osuu. Kenelle ne pikatiet helvettiin on kullalla sivelty. Joskus siltä suunnalta kuitenkin kuuluu vielä huminaa, vaikka ollaan kaukana niin ajoittain vilkaisen itseäni peiliin ja kysyn, että onko sinne liittymiä vielä tulossa ja painetaanko niiden kohdalla kaasua?

Mun kaappiluurankoni, olisinko ilman niitä edes tässä? Ei se mitään sattumaa ole, että ajauduin päihde- ja mielenterveysalalle töihin. Minua kiinnostaa tarina sortuneen takana, itsensä päihdyttämisen tarpeen mysteeri ja se mitä näkyy siellä toisella puolella. Narkkarielämässä ei ole gloriaa. Ja jos ihan alussa onkin, vaaran ja laittomuuden ja vapauden ja minkä lie huumaava houkutus, se karisee pian.

Olen imenyt itseeni tarinoita, matkoja, kertomuksia hengailusta huumemaailmassa. Kun et kyennytkään maksamaan velkojasi, ja sait mahdollisuuden kuitata ne piikittämällä itsesi kuoliaaksi yliannostuksella. Onko tuossa tulevaisuudesta sellainen visio, jonka seiskaluokkalainen haluaa allekirjoittaa kun polttelee kotibileissä ensimmäisen jointtinsa? Reindeerspotting pitäisi näyttää nyt, kuudesluokkalaisille. Tiesittekö, että ne katkovat sormet kun et kykene maksamaan?

Ja loppujenlopuksi et kykene, koska tarpeesi ylittää sen mihin kykenet. Joudut vankilaan, eikä siellä lopu mikään etkä sinä ole siellä turvassa. Millä ajattelisit että piikkinsä ja pillerinsä, trippinsä ja troppinsa kustantaa työtön ja rahaton nuori nainen? Ei niitä pikavipeillä maksella, ei ainakaan pitkään. Niissä kämpissä, joiden ovia on hakattu kirveillä, joissa vielä ehkä on paikalla ne lapset joita ei vielä ole huostaanotettu, niissä juuri kierrätät oman ruumiisi että selviät huomiseen.

Ja onhan siellä jossain "helpon rahan houkutus", kamakauppiaat kaulaansa myöten rahassa ja myöhemmin kusessa, tai sitten ei. Mitä minä voin tulevaisuudessa työssäni antaa niille, joiden pikitiet oli lehtikullattu? Sen, että minä näen Ihmisen. Ihminenhän sinä olit vaan, eksyksissä ja yksin, kyllästynyt ja nuori, vihainen ja levoton. Herkille sieluille maailma on kova paikka, liian kova paikka, eikä siitä pakenemisen tarpeeseen paljoa tarvita.

Päihdeongelmaisissa heitä on paljon, varmaan huomattavasti keskivertoväestöä enemmän. Lahjakkaita, älykkäitä, luovia, poikkeuksellisia. Ei ole olemassa valmiita vastauksia, ei oikeita teitä joille meidän kuuluisi määrätietoisesti astella. Minä voin toivoa parasta, niin niille asiakkaille joita tulevaisuudessa työssäni kohtaan, kuin omille lapsillenikin. Ja toisaalta, mikä se paras on? Onko päihteiden kanssa olemassa kultaista keskitietä? Miksi joku voi tanssia läpi elämänsä kuin trapetsilla, siedättää sielunsa huumeilla ja pysyä silti pinnalla.

Ja toinen huuhtoutuu alas alimpaan likaviemäriin, jossa paskatulva vie mennessään. Oli miten oli, kaiken takana on aina ihminen. Olitpa sitten kuka vaan, sinä eksynyt vihainen levoton, sinä kodeiinin ja kannabiksen ja pirin ja bentsojen ja vaikka kärpässienten lämmin ystävä, sinä olet ihminen.

Se markkinoitiin sinulle vapautena ja sinusta tuli vanki. Minä en tuomitse ketään, enkä usko että kenelläkään on oikeutta tuomita ketään. Usein vedän kulmani tiukkaan kurttuun, kun pehmustetuissa ämpäreissään kasvaneet huutelevat madonlukuja narkkareille ja juopoille.

Ei ole mitään mustavalkoista, on ainoastaan 9 miljardia harmaan sävyä. Niin, ja ne kolikoiden kääntöpuolet. Helmet olisivat jääneet löytymättä, timantit hiomatta ilman päihteitä. Jos ei sitä olisi ollut? Mä olen jo pitkään ajatellut  kirjoittavani tästä, ja tänään voisi olla sopiva hetki kun aurinko paistaa hormonihumalan ja kevään suunnasta.

Kaikki tämä paha tulee ulos sisältä ja saastuttaa ihmisen. Totuuden valoa rakastavia kristittyjä kehotetaan: Menetettyään kaiken moraalitajunsa he ovat antautuneet irstauteen harjoittamaan ahneesti kaikenlaista epäpuhtautta.

Augustinus puhui seksuaalisuuteen liittyvästä häpeästä ja hänen kielenkäytössään sukupuolielimet olivat säädyttömät ruumiinosat.

Himot vaivasivatkin Augustinusta koko tämä elämän ajan. Himot olivat este hyveelliselle elämälle, himot olivat pahimpia syntejä, mitkä vaikuttivat ihmisen elämässä. Erityisesti Augustinus vaikuttikin seitsemännen kuoleman synnin eli himon kehittelemiseen ja sen muodostumiseen yhdeksi kristinuskon pääpaheeksi.

Augustinuksen syntikäsitystä rakenteli edelleen mm. Katolisen kirkon mukaan kuoleman synnit erottivat ihmisen jumalasta ja johdattivat ihmisen kadotukseen. Eritysiä kuolemansyntejä olivat ne, joissa miehen siementä laskettiin hukkaan, siementä estettiin hedelmöittämästä nainen munasolusta ei tuolloin ollut tietoa. Tämän vuoksi sellaiset synnit kuin masturbointi, coitus interruptus ehkäisynä ja miehen kanssa makaaminen olivat kaikkein pahimpia, pahempia kuin oman äidin kanssa makaaminen.

Seitsämännen kuoleman synnin viimeisestä synnistä eli himon synnistä on seurannut moraalisen paniikin aaltoja, miljoonien ihmisten kärsimystä ja vainoja nykyaikaan saakka.

Seitsemän kuolemansynnin listan viimeinen kohta on ollut yleisen sukupuolimoraalin ja myös rikoslainsäädännön perusta pitkälti ainakin luvun puoliväliin saakka saakka.

Moraalisen paniikin aaltoja Suomessa: Seksuaalisen hyväksikäytön ja prostituution moraalinen paniikki ei ole meillä juurikaan laantunut, vaikka sen kärki on muualla taittunut tieteellisen tutkimuksen myötä. Viimeisin seksihysteriaan liittyvä ajojahdin uhri on nuori naine n, joka irtisanottiin laittomasti päiväkodin lastenhoitaj an työstä, koska hän bloggaa "liian avoimesti" seksielämästään.

Näin kaapissa me ollaan yhä vielä luvulla seksuaalisuutemme kanssa. Käsitykset, jotka luotiin kristillisessä kirkossa noin vuotta sitten ihmisen seksuaalisuuteen liittyvinä synetinä, elävät yhä tänä päivänäkin Suomessa maksullisen seksiin liittyvinä noitavainona, ajojahteina ja moraalisena paniikkina. Keskiajalla katolinen kirkko yritti kitkeä ikivanhoihin kansantaruihin perustuvia luonnonuskontoja leimaamalla ne pakanuudeksi ja harhaopeiksi.

Pyhän Augustinuksen opetuksen pohjalta, että kirkko voi pakottaa harhaoppiset kirkon jäseniksi, Paavi Gregorius IX loi paavillisen inkvisitiolaitoksen kerettiläisten tuomitsemiseksi. Shamaanin henki oli hänen rummussaan, rumpu tuhottiin ja shamaani ruoskittiin, vangittiin tai teloitettiin pelotukseksi muille julkisissa katumus- ja rangaistusnäytöksissä.

Muita helposti syytteen saaneita olivat esim. Keskiaika oli noitavainojen esiaste, jolloin luotiin malli myöhemmille noituusoikeudenkäynneille ja vainoille.

Suuret eurooppalaiset noitavainot roihusivatkin vasta noin luvuilla, kun myöhäiskeskiajan lopussa kehitettiin uudenlainen noitateoria. Vuonna tai painettiin inkvisiittorien, Jacob Sprenger ja Heinrich Kramer, kirjoittama pahamaineinen kirja, Malleus maleficarum, saksaksi der Hexenhammer, Noitavasara, jossa noituus ja musta magia selitettiin osaksi kerettiläistä harhaoppia, jota vastaan inkvisitio taisteli.

Noitavasaran liitteenä oli Paavi Innocentius VIII bulla, Summis desiderantes affectibus, jossa noituus määriteltiin saatananpalvonnaksi ja hyväksyttiin noitien polttaminen. Noitavasarassa kuvattiin uskomusta, jonka mukaan noidat kokoontuivat lentäen irstailemaan paholaisen kanssa noitasapatiksi kutsuttuihin orgioihin Kyöpelinvuorelle. Juhlissa vahvistettiin noitien ja paholaisen liitto. Kirkonmiehet varoittelivat kansaa pahoista noidista, jotka olivat hankineet taikavoimansa sielunsa autuutta vastaan tehdyillä sopimuksilla pahojen henkien, jopa itse Paholaisen kanssa.

Aikalaisten ajatusten mukaan paholainen saattoi käännyttää palvelijoikseen ja liittolaisikseen erityisesti naisia. Naisten kykyjä noituuteen pelättiin huomattavasti enemmän kuin miesten; Antiikin ajoita lähtien nimenomaan naisilla ajateltiin olevan luontainen kyky astua sisään henkien maailmaan ja käyttää mustaa magiaa, ennustaa ja hallita yliluonnollisia voimia. Noitasyytösten kohteeksi joutumiseen ei välttämättä tarvittu kuin ehkäisytietous ja taito kerätä ja käsitellä ehkäisyyn liityviä rohdoskasveja.

Mooseksen ja Paavalin ajoista asti oli elänyt myös vahvana käsitys, että naisen seksuaalisuus on mm. Kaikesta tästä taikauskon sopasta syntyi lopulta uskomus, että naisnoidat saivat yliluonnolliset kykynsä ja taikavoimansa korvaukseksi sielunsa myymisestä Paholaiselle, kauppa vahvistettiin noitasapatissa irstaissa orgioissa noidan ja itsensä Sarvipään yhdynnällä.

Noitaoikeudenkäynneissä tuomittiin teloitettavaksi noin 50 ihmistä, viimeinen noitien kuolemantuomio Euroopassa pantiin tiettävästi toimeen Puolassa vuonna , kun kaksi naista poltettiin roviolla tuomittuina naapurin karjan noitumisesta.

Anna Kontula poht ii, että legenda noitasapatissa yhdynnällä sinetyidyistä noitien sielukaupasta Saatanan kanssa ehkä osaltaan selittää, miksi sielukauppa on jäänyt elämään nimenomaan prostituutio puheessa, miksi nimenomaan seksin myymistä pidetään "itsensä" myymisenä, miksi juuri prostituutio kaikista maailman pelätyistä ja paheksutuista teoista on sielukauppaa, miksi jotkut uskovat prostituution aiheuttavan harjoittajalleen niin vakavia psyykkisiä vaurioita, että seksin myynti on rinnasteinen sielunsa hukkaamiseen.

Silti samat ihmiset saattavat huomaamattaan väittää, että seksin myynti on "itsen myymistä", vaikka ansiotulojen hankkiminen muiden inhimillisten toimintojen avulla ei sitä ole. Kieli muuttuu, mutta ei koskaan vapaudu historiastaan. Puhe " itsensä myymisestä" kantaa edelleen mukanaan huonosti tiedostettua, mutta silti tehokasta leimaa sellaista ihmisryhmää kohtaan, jolla on varsin heikot mahdollisuudet puolustaa itseään. Anna Kontula kysyy bloginsa lopussa "Mitäpä, jos ryhtyisimme soveltamaan seksityöntekijöihin samoja huomaavaisuussääntöjä kuin ihmisiin yleensäkin?

Siis jos keskustelun aiheena eivät ole noidat, neitsytmagia tai sielujen markkinakurssit, puhuisimme yksinkertaisesti vain seksin myynnistä". Ruotsin valtakunnassa, johon Suomikin kuului, elettiin luvun lopulta lähtien luterilaisen puhdasoppisuuden aikaa.

Kuningas Kristofferin maanlain, lisäosassa oli törkeiksi määriteltävistä rikoksista annettavien rangaistusten perusteena Vanhan Testamentin Mooseksen laki. Yksi osa-alue törkeäksi määriteltyä luvun ankaraa lainsäädäntöä ja oikeudenkäyttöä olivat myös ne synnit, joita ei suoraan voitu tuomita Mooseksen lain perusteella.

Nämä synnit tuomittiin katolisesta teologiasta omaksutun seitsemäs kuoleman synti -käsitteen perusteella. Kristofferin maanlaki salli vain avioliitossa tapahtuvan, lasten hankkimiseen tähtäävän seksin. Ruotsin valtakunnan ensimmäinen kirkkolaki vuonna , antoi tarkkoja ohjeita kirkkokurista, jolla tähdättiin kristillisen siveyden ja jumalan kymmenen käskyn ylläpitämiseen.

Kirkkokuriin kuuluvat häpeärangaistukset kuten esim. Vuoden kirkkolaki määräsi mm. Ruotsin valtakunnan vuoden yleisen lain Pahanteon kaaress a kiellettiin edellisten lakien ja tavoin haureuteen liittyvät synnit. Laissa kiellettiin kaikki muu paitsi aviopuolisoiden välinen seksuaalinen kanssakäymisen. Tavoitteena oli juurruttaa luterilainen seksuaali etiikka papin aamenella ja öylätillä sekä lain kovalla kouralla raippavitsoilla ja kaakinpuull a valtakunnan alamaisten mieliin.

Salavuoteudesta voitiin mies tuomita sakkoihin, jotka vastasivat kolmen ruistynnyrillisen verohintaa, nainen pääsi puolet vähemmällä. Jos sakkoja ei pystynyt maksamaan ja rikos uusittiin sai kovennetun rangaistuksen. Pahanteon kaari 53 luku Salawuoteudesta 1 §: Jos se tapauhtu toisen erän; sakotettakon kahdenkertaisesti: Jos joku niin muodoin horjahta neljännen erän, eli usiamman; tehkön sakkoa joka erän edestä, mies kahdexankymmendä, nainen neljäkymmendä talaria".

Jos sakkoa ei pysty maksamaan 3 § sanotaan: Jos se tapahtu kolmannen kerran; rangaistakon mies kahdentoistakymmenen päivän wankiudella wedellä ja leiwällä eli kymmenellä parilla raippawitsoja; ja nainen senkaldaisella wankiudella kahdeksan päivää, eli neljällä paria witsoja.

Neljännellä erällä rangaistakon mies kahdenkymmenen päivän wankiudella wedellä ja leiwällä, eli seitsemänkolmattakymmenellä parilla raippawitsoja; ja nainen senkaldaisella wankiudella kaksitoistakymmentä päivää, eli kymmenellä parilla witsoja".

Pykälissä ja luvussa 54 luetellaan lisää erilaisia salavuoteustapauksia ja rangaistuksia niistä. Huoruutta oli kahdenlaista ja siitä seurasi huomattavasti ankarampi rangaistus. Rikosnimeke oli Yhdenkertainen huoruus, kun naimisissa oleva petti puolisoaan naimattoman kanssa. Avioliitossa elävä sai kaksinkertaisen rangaistuksen naimattomaan verrattunana. Rikosnimike oli Kahdenkertainen huoruus, kun molemmat olivat naimissa.

Molemmilta putosi pää tästä rikoksesta. Pahanteon kaari 55 luku Yhdenkertaisesta Huorudesta 1 § "Jos nainut mies eli waimo, tekee huorin sen kanssa joka kihlattu on; tehkön sakkoa satakaxikymmendä talaria, ja se kihlattu kahdexankymmendä talaria, eli rangaistakon se nainut kahdellaneljättäkymmenellä parilla raippa-witsoja neljälläkolmattakymmenellä parilla vitsoja, eli neljänkolmattakymmenen päiwän wankiudella wedellä ja leiwällä; ja se kihlattu kolmella parilla kolmattakymmendä raippa-witsoja, kahdexalla parilla toistakymmendä witsoja, eli kahdenkymmenen päiwän wankiudella wedellä ja leiwällä.

Jos joku tule kolmannen erän jällens; niin lisätän sen rangaistus kuin nainut on, kahdexaymmenen talarin sakolla, ja naimattoman neljällä kymmenellä talarilla; eli rangaistakon nainut neljälläkymmenellä parilla raippa-witsoja, kolmellakymmenellä parilla witsoja, eli yhden kuukauden wangiudella wedellä ja leiwällä, ja naimatoin kahdellaneljättäkymmenellä parilla raippa-witsoja, neljälläkolmattakymmenellä parilla witsoja eli kahdenkymmenen ja neljän päiwän wankiudella wedellä ja leiwällä.

Jos se tapahtu neljännen kerran; niin olkon hengens rikkonut se kuin nainut on, ja naimatoin tehkön sakkoa satakuusikymmendä talaria. Luvattomasta sekaannuksesta ja muusta haureudesta. Salavuoteus dekriminalisoitiin eli poistettiin rikoslaista Huoruus dekriminalisoitiin lopullisesti rikoslaista Prostituutiota on Suomessa säädelty rikos-.

Jos joku löytän siinä toinen kerta; suomittakon samalla muotoo kaakissa, ja tehkön työtä kaiken elinaikans. Ilotalot eivät silti kadonneet. Bordellit alkoivat toimia salaisesti. Vuoden Rikoslain mukaan oli niin ikään rangaistavaa naisen haureuteen antautuminen nimenomaan bordellissa tai muuten "yleisesti" sekä huoneen pitäminen haureuden harjoittamista varten.

Muulla tavalla tapahtunut prostituutio yksityitiloissa oli rikoslain kannalta sallittua. Lisäksi prostituution osalta rangaistus saattoi kohdistua ainoastaan naispuoliseen prostituoituun — miespuolista prostituoitua ei voitu rangaista. Nainen, joka sellaisessa huoneessa, taikka muuten yleisesti, antautuu haureuden välikappaleeksi, rangaistakoon vankeudella korkeintaan kahdeksi vuodeksi.

Tämänkaltaista irtolaisuutta ei lain voimaantulon jälkeen enää käsitelty yleisissä tuomioistuimissa vaan hallinnollisissa viranomaisissa. Myös seksuaalipalveluiden ostaminen alle vuotiaalta kiellettiin. Sodoman synti "Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta. Homoseksuulisuudesta on käytetty omaa synti nimeä eli Sodoman ja Gomorran synti.

Homoseksuaalisuudessa himo kohdistuu väärään kohteeseen, joka on "kiellettyä hedelmää", sillä Jumala on kieltänyt sen asian harjoittamisen sanassaan. Homous, sukupuoliyhteyden haluaminen ja harjoittaminen samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, on yksi pahimmista, turmiollisimmista himon synneistä. Raamatun ja Paavalin mukaan himon synnin valtaan joutuminen koituu ihmiselle tuomioksi ja ikuiseksi kuolemaksi. Kaikki Tooraan perustuvat uskonnot ovat suhtautuneet, ja osa suhtautuu vieläkin, jyrkän torjuvasti homoseksuaalisuuteen.

Sodoman turmiollinen, helvetillinen kuoleman synti, miehen kanssa makaaminen, oli rikos Suomessa vuoteen Ruotsin vallan aikana puhuttiin sodomiasta eli miesten välisestä luonnonvastaisesta haureudesta.

Vanhoihin maakunta- ja kaupunkilakeihin, kuten Maunu Eerikinpojan kaupunkilakiin, Maunu Eerikinpojan maanlakiin noin , Kristoffer-kuninkaan maanlakiin eikä myöskään Yleisen lain Pahanteon kaareen, ei sisältynyt suoraa homoseksuaalisuuden kieltoa. Pahanteon kaari tunsi ainoastaan eläimeen, ei samaan sukupuoleen sekaantumisen. Tosin lainsäätäjä oli varautunut rankaisemaan muitakin sodoman syntejä kuin lakiin kirjoitettuja, Mooseksen lain ja katolisesta teologiasta omaksutun sodomia-käsitteen perusteella: Tuomioita silti annettiin ns.

Rangaistuksetkin säilyivät ennallaan, mutta oikeuskäsittely ja rankaiseminen siirrettiin suljettujen ovien taakse. Nykyisen Suomen alueelta tunnetaan luvulta yksi miesten välisen sodomian tapaus. Syksyllä Turun hovioikeus tuomitsi kaksi Taivassalon pitäjän pappilan renkiä seksistä keskenään. Tuomioksi tuli kotipitäjässä suoritettava mestaus kirveellä ja ruumiiden poltto roviolla, rangaistuksena tuomituille ja varoituksena mui lle.

Raskaiden rikosten ryhmään kuului myös väärän sukupuolen vaatteisiin pukeutuminen. Tällaisia oikeustapauksia tunnetaan useita ja lukujen Ruotsista. Ahvenanmalainen Maria Johansdotter lähti Tukholmaan työnhakuun. Hän käytti siellä nimeä Magnus Johansson ja elätti itsensä kapakkasoittajana. Magnuksena hän pääsi suutarinoppiin. Kun häntä ehdotettiin Lövön seurakunnan lukkarin toimeen, hänen oikea sukupuolensa paljastui.

Juttua puitiin käräjillä Tukholman läänissä vuosina Vuonna Ison vihan hävittämässä Kangasalan pitäjässä Kaarina Juhontytär pukeutui housuihin ja alkoi kutsua itseään Kalleksi saadaksen helpommin työtä ja turvatakseen elantonsa. Helmikuussa Turun suomalaisen seurakunnan kappalainen vihki Johan Haritun ja piika Maria Kihlin. Syksyllä heräsi epäilys Johanin sukupuolesta. Eräs sotilastoveri oli sattumalta nähnyt Johanin rinnat. Kenttäoikeudessa pohdittiin ensin, oliko Johan kenties ruumiltaan hermafrodiitti, "kaksineuvoinen".

Ruumiintarkastuksessa hänet todettiin kiistattomasti naiseksi, piika Anna Yrjänäntyttäreksi. Kenttäoikeus ei löytänyt tapaukseen soveltuvia lainkohtia vaan lähetti jutun Tukholmaan ylimpään tuomioistuimeen, kuninkaan neuvostoon. Lopullinen rangaistus oli ankara piiskaus, kirkkorangaistus ja varoitus olla tekemättä enää samanlaista vilppiä. Lisäksi hänet tuomittiin pakkotyöhön tarkemmin määrittelemättömäksi ajaksi johonkin kruunun linnaan. Homoseksuaalisuus kriminalisoitiin rikoslaislaissa varsinaisesti vasta Suomen Suuriruhtinaan Rikoslaissa , jolloin lakiin tuli "homopykälä", joka koski molempia sukupuolia ja oli voimassa vuoteen asti.

Homoseksuaalisuutta ryhdyttiinkin käyttämään käsitteenä vasta tämän jälkeen. Joka sekaantuu eläimeen taikka sellaista yrittää, rangaistakoon vankeudella korkeintaan kahdeksi vuodeksi. Ensimmäisiä kertoja kun homoseksuaalisuudesta kirjoitettiin suomalaisessa sanomalehdistössä lienee Lontoossa Oscar Wildea vastaan käydyt homoseksuaalisuusoikeudenkäynnit, joissa Wilde tuomittiin "törkeästä siveettömyydestä" kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Vuosina Suomessa tuomittiin miestä ja 51 naista "homopykälän" perusteella, noin puolet tuomioista annettiin luvulla.

Monissa maissa luvusta muodostui homovainon vuosikymmen. Kun homoseksuaalisuus  poistettiin rikoslaista vuonna , evankelis-luterilaisen kirkon edustajien painostuksesta lakiin lisättiin kuitenkin ns. Sairausluokituksesta homoseksuaalisuus poistettiin vasta vuonna Homoseksuaalisuuden medikalisaatiota pidetään nykyisin lääketieteen yhtenä suurimpana virheenä.

Aikanaan psykiatrit määrittelivät homoseksuaalisuuden sairaudeksi, mikä perustui tutkimuksiin, joita oli tehty niiden homoseksuaalien parissa, jotka olivat joutuneet mielisairaalaan. Kun sitten tehtiin tutkimus, jossa otos oli laajempi niin yhteyttä homoseksuaalisuuden ja mielenterveyden häiröiden välillä ei enää havaittu.

Lääketiedettä ja sen termejä on käytetty siis väärin perusteltaessa moraalisesti vääränlaiseksi koettua seksuaalisuutta ja sen perusteella säädettyjä lakeja. Tämä sama virhellinen patologisoimis-ilmiö on tällä hetkellä havaittavissa vielä maksullisessa seksissä.

Venus -patsaista sananvapauteen Yksi pahimmista lihan himoista, turmiollisimmista haureuteen liittyvistä kuolemansynneistä ja sielun vihollisista, porno, sen tekeminen, katseleminen ja siitä nauttimen, on tuomittu ja tuomitaan edelleenkin uskonnollisten siveyskäsitysten pohjalta.

Sitä on on ollut olemassa muodossa tai toisessa, jo paljon ennen emmannuellia, niin kauan kuin on ollut inhimillistä kulttuuria ja niin kauan kuin homo sapiens on osannut piirtää ja kirjoittaa. Jo 30 vanhat Venus-patsaat tuovat tuhansien sukupolvien takaa viestiä elämän rehevyydestä. Tämä suuri hedelmällinen äitijumala - Istar-Astarte-jumala - on elänyt lähi-idän alueen ja läntisen Aasian ja Euroopan kulttuureissa lukemattomissa eri muodoissa ja monilla eri nimillä.

Lähi-idän alueen ikivanhoihin pakanallisiin kulttuureihin liittyi laaja seksualisuuden julkinen kuvasto, sakraalinen prostituutio ja seksuaaliset orgiat tärkeissä vuodenkietoon liittyvissä juhlissa. Sivistyksemme kehdossa antiikissa seksi näkyi kaikkiall a.

Seksuaalinen kuvasto, seksin ja alastomuuden julkinen representaatio oli voimakkaasti läsnä ihmisten arjessa ja pyhässä. Muinaiset kreikkalaiset seisoivat kadun varrella katsomassa, kun ohi kannettiin jättimäistä erektiossa jököttävää penistä.

Astioissa oli kuvia, joita nykyisin näkee seksivideoissa. Vadeissa ja vaaseissa oli maalattu kuvia anaaliyhdynnöistä. Fallospatsaat komistivat koteja ja julkisia paikkoja. Ateenan kadunkulmissa ja toreilla seisoi satoja nelikulmaisia pylväitä, joiden silmiinpistävin piirre oli oli reipas erektio.

Kaiken tämän "pornon" keskellä varttuivat myös lapset esim. Platon, Sokrates, Aristoteles, henkisesti tasapainoisiksi aikuisiksi sen kummemmin häiriintymättä ja vahingoittumatta.

Päivastoin, tuohon aikaan luotiin suuri osa filosofian, nykykulttuurin ja taiteiden perusteista. Roomalaisilla oli hedelmällisyyden ja sukuvietin jumala Priapus, jonka valtava penis seisoi iloisesti erektiossa maalauksissa ja patsaissa kodeissa ja julkisilla paikoilla. Egyptiläisillä oli hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden jumala Min, joka hallitsi alamaisiaan penis terävästi tanassa kuin olympiakeihäs. Intiassa joidenkin temppeleiden ulkoseinät on peitetty korkokuvilla, joissa ihmiset rakastelevat kaikissa mahdollisissa asennoissa - ja tuskinpa temppelialueella oli kylttejä, joissa luki K Intialainen kultturi tuotti myös vuosisatamme alussa Intialaisen lemmentaidon oppaan Kama Sutran, jossa mm.

Kaikissa näissä kulttuureissa "porno" oli arkea ja ihmisten suhtautuminen seksiin ja alastomuuteen niin yksityisesti kuin julkisesti luontevaa. Seksiä ja alastomuutta kuvattiin julkisuudessa avoimesti, mutkattomasti ja suoraan.

Kristinusko syntyi välimeren vanhojen pakanallisten hedelmällisyyskulttien keskelle. Vasta kristinuskon vakiintuminen ja siihen perustuvien sukupuolimoraalikäsitysten yleistyminen muuttivat seksiasenteita kielteiseen ja ahdasmieliseen suuntaan ja sellaiseksi, että seksiä ja alastomuutta ei käsitetä yhtä luonnolliseksi osaksi arkea kuin kuin esim. Kirkkoisien vanhat tekstit Uudessa testamentissa kertoivatkin seksin synnillisyydestä ja pyrkivät suitsimaan pakanallista hillittömyyttä.

Raamatussa haureutta eivät ole pelkästään teot, vaan myös ajatukset ja "pahat" himot. Jeesus tuomitsee ankarasti himoiten katsomisen, Jeesuksen mukaan ei ainoastaan fyysisesti huorin tekeminen ole huorin tekemistä, vaan myös kaikenlainen himoiten katseleminen on haureuden syntiä: Raamatun haureuskielessä portto ja pornonäyttelijä ovatkin sama asia. Synnistä nauttiminen on väärin, vaikka nauttisi vain siitä, kun katselee muiden harjoittavan syntiä.

Kun pornoa katsellessa harrastetetaan mielen ja ruumiin turmelevaa itsesastutusta, langetaan kaksinkertaiseen syntiin, masturboimalla samanaikaisesti kun haureellisilla riettailla ajatuksilla hekumoidaan.

Sydän-Euroopassa erotiikka vaipuikin kristillisen ajan alussa nopeasti pois virallisesta julkisuudesta. Kun taideteosten ainoa virallinen tilaaja yli tuhannen vuoden ajan oli kirkko, taiteilijat unohtivat edeltäjiensä löydöt ihmisen anatomiasta ja seksuaalisuudesta. Kirkon tuhannen vuoden projekti kansan hillittömän seksuaalisuuden suitsimiseksi näyttää epäonnistuneen kuitenkin pahasti. Jo keskiajan loppupuolella Boccaccion Decameronessa ja Chaucerin Canterburyn tarinoissa seksuaalisuus ja muut maalliset ilot kulkevat läpäisevänä teemana ja antavat kuvan hyvin elämänläheisestä ja lihallisesta aikakaudesta.

Vaisto osoittautui kristillistä siveellisyyttä ja hurskautta ja hyvettä vahvemmaksi. Renesanssissa Kreikan taiteen pakanallinen ja eroottisuuden luonnonvoiman tunnustava henki syntyi uudestaan ja samalla myös muualla yhteiskunnassa alkoi liikkua samansuuntaisia virtauksia, jotka vähitellen johtivat äitikirkon vallan murenemiseen, valistukseen ja tieteen vallankumoukseen.

Valokuvauksen- ja elokuvan historiaa tuntevat tietävät, että kun valokuvaus keksittiin, ei suinkaan keskitytty kuvaamaan kedon kukkia, vaan alastomia naisia ja miehiä ja seksin harrastamista ja kun elokuva keksittiin, jo ensimmäisissä elokuvissa kuvattiin kursailematonta ja suorasukaista seksinharrastamista sen kaikissa mahdollissa ilmenemismuodoissa.

Tämä johti myös luvun alussa pornografian käsitteen syntyyn sellaisena kuin se nykymerkityksessään mielletään ja lopulta tähän "pornoistuneeseen", "seksin läpitunkemaan" nykyiseen aikakauteen, jota historian tajuttomasti syytetään "yliseksuaaliseksi. Suomessa porno on ollut epäsiveellistä ja oli enemmän tai vähemmän laitonta saakka. Suomen Suuriruhtinaan Rikoslain mukaan: Sama olkoon laki, jos joku levittää taikka yleisön päästävään paikkaan julki panee tahi näkyville asettaa painotuotteen, kirjoituksen taikka kuvallisen esityksen, joka loukkaa säädyllisyyttä ja siveyttä.

Muutos näkyi myös henkisessä ilmapiirissä, mikä mahdollisti myös seksuaaliasioiden uudenlaisen käsittelyn. Monista haureuteen liittyvistä synneistä alettiin kirjoittaa luonnollisena toimintona ihmisen seksuaalisuudessa. Pikku hiljaa myös seksuaalisuutta säännellyt lainsäädäntö alkoi muuttua. Lainsäädännön vapautuminen ei kuitenkaan vielä ulottunut lakiin epäsiveellisistä julkaisuista, jollaisiksi miestenlehdet tulkittiin. Vielä ja luvun taitteessa kotimaan markkinoille ilmestyneiden, suomalaisten kustantajien julkaisemien, pornolehtien levittäminen ja tuottaminen oli Suomen lakien mukaan laitonta.

Oikeusasteiden ja valtiopäiväpöytäkirjojen arkistoista, komiteamietinöistä, Epäsiveellisten julkaisujen valvontalautakunnan materiaalista, löytyy siveellyyspuhetta, jonka tarkoituksena oli asettaa porno kulttuurisena tuotoksena matalan ja ala-arvoisen epäsiveellisen kulttuurin piiriin.

Siveellisyys puolestaan tuotettiin juuri yhteiseen hyvään tähtäävänä tapana olla ja esittää seksuaalisuutta. Siveellisyyspuheessa seksin kuvaaminen asetettiin tarkoitusperiltään moraalittomaksi ja täten tuomittavaksi toiminnaksi, kyse oli ihmisen seksuaali elämän esittämisestä ikään kuin väärällä tavalla. Pornolehdet eivät esittäneet seksuaalitoimintoja hyväksyttävässä valossa, ja tämä teki niistä epäsiveellisiä. Lainsäädännön ja reaalimaailman ristiriita kärjistyi luvun puolivälissä niin, että lopulta eräitä kustantajia tiettyine lehtinimikkeineen haastettiin oikeuteen laittomasta toiminnasta.

Yhdeksi tärkeäksi tekijäksi nousi pornolehtien suurin kustantaja, Lehtimiehet Oy. Yhtiö oli koko toiminnassaan edelläkävijä ja riskinottaja, eikä tämän yksittäisen yhtiön merkitystä epäsiveellisyyskeskustelussa voi jättää huomiotta. Epäsiveellisiin julkaisuihin kohdistuneet oikeustoimet voi nähdä osittain myös juuri Lehtimiehet Oy: Kun aiheesta tehtiin nimenomaan siveellisyyskysymys, voitiin kiusallisen tuntuisen aiheen kohdalla ylittää tai ohittaa asiaan liittyvä sanan- ja ilmaisunvapauden ongelma yhteisen hyvän ja kansan sivistämisen motiivilla.

Poliittinen tahto lainsäädännön muuttamiseksi nykyaikaa vastaavaksi lyötyi vasta parikymmentä vuotta myöhemmin, kun Epäsiveellisiä julkaisuja säädellyt laki kumottiin lopulta vuonna Hengen lähtö lähellä - itsensä saastutuksesta terveelliseksi harrastukseksi "Silloin Juuda sanoi Onanille: Herran silmissä hänen tekonsa oli paha, ja siksi Herra antoi hänenkin kuolla. Augustinus kehitti Vanhan testamenttin tarinasta, Onanin läikytetystä siemenestä, hengenvaarallisen itsesaastutuksen kauhistuttavan synnin, josta ei ollut enää paluuta, sillä Augustinuksen aikana kirkko kielsi itsesaastutuksen ja enemmän ja vähemmän kiellettynä se on pysynyt melkein meidänpäiviimme saakka.

Eikä masturbaatiopaniikki ole vieläkään tyystin hellittänyt. On jopa ihmisiä, joiden ura on tuhoutunut masturbaatioon. Yksi heistä on Joycelyn Elders. Eikä kyse edes ollut hänen omasta masturbaatiostaan.

Joycelyn Elders, lasten seksuaaliseen kehitykseen erikoistunut professori, Yhdysvaltain lääkintöhallituksen Surgeon General   johtaja, osallistui vuodenvaihteessa YK: Sen lehdistötilaisuudessa häneltä kysyttiin, eikö masturbaatiota voisi suositella turvaseksinä, jonka avulla nuoret välttäisivät aidsin tartuntariskin. Elders vastasi, että masturbaatio on osa ihmisen normaalia seksuaalisuutta, joten ehkä sitä todellakin pitäisi opettaa. Lehdissä Eldersiä haukuttiin masturbaation ylipapittareksi.

Lopulta presidentti Bill Clinton pyysi häntä eroamaan. Augustinuksen taikauskoiset käsitykset ovat aiheuttaneet masturbaatiopaniikiaaltoja, jotka ovat levinneet kulovalkean tavoin ympäri mailmaa.

Itsetyydytys oli ensin synti, joka estää uskovaista vaeltamasta puhtaasti, koska masturboija turmelee ajatuksensa ja sydämensä haureellisilla ajatuksilla harjoittaessaan itsesaastutusta. Itsetyydytys seuraa ajatuksissa lankeamista ja johtaa vain pahempiin lankeemuksiin: Siitä miten Onanin synnin takia ihmiset menettävät terveytensä, on kirjoitettu lukuisia kirjoja, oppaita ja pamfletteja, joissa on yksityiskohtaisesti kuvailtu, miten kammottavalla tavalla itsasaastutus tuhoaa ruumiin ja mielen ja joissa on annettu varoittavia sanoja, hengellisiä ja ruumiillisia ohjeita niille, jotka ovat jo vahingoittaneet itseään tällä kammottavalla tavalla.

Uskonnolliset ja lääketieteelliset puoskarit ovat julistaneet, miten esimerkiksi miehille masturbointi aiheutti siemennesteen puutostilan, joka puolestaan aiheutti mm. Itsesaastutus saattoi myös johtaa mielisairauteen tai jopa kuolemaan. Paremman väen kauniimmat osapuolet eivät tietenkään  onanoineet, vain saastaisissa olosuhteissa elävät alemman luokan naiset harjoittivat tätä kauhistuttavaa pahetta. Keksittyään tyhjästä uuden taudin ja säikyteltyään ihmiset sillä puolikuoliaiksi, monet uskonnolliset ja lääketieteelliset puoskarit rohdoskauppiaat keksivät uuden tavan edistää bisneksiään myymällä erilaisia lääkerohdoksia vastenmielisen, synnillisen itsesaastutuksen pelottaviin oireisiin.

Jokaisellahan oli jotain kolotusta. Eikö päätä särkenytkin aamulla? Ettei vain minunkin silmieni alla ole siniset pussit? Kun kuvatut oireet olivat hyvin yleiset, jokainen tavallinenkin vaiva meni pian itsesaastutuksen piikkiin - miltei jokainenhan masturboi. Yksi Yhdysvaltain terveysliikkeen tunnetuimpia profeettoja, presbyteeripappi Sylvester Graham, uskoi, että liika seksi aiheutti kaikkea mahdollista ruoansulatusvaivoista ja päänsärystä epilepsiaan ja mielisairauteen.

Hänen mielestään miesten piti säilyttää poikuutensa ja naisten neitsyytensä kolmikymmenvuotiaiksi. Senkin jälkeen seksiä sopi harjoittaa ainoastaan lisääntymistarkoituksessa kerran kuussa, ja silloinkin vain, jos terveys muuten oli hyvä. Graham kehitti nimeään kantavat keksit hillitsemään liiallista seksuaalisuutta. Toinen tunnettu terveysvalistaja oli lääkäri ja kiihkeä seitsemännen päivän adventisti John Harvey Kellogg, joka veljensä Will Keith Kelloggin kanssa perusti terveysruokaa tuottavan Sanitas Food Companyn Sen kuuluisin tuote olivat rapeiksi paahdetut maissihiutaleet, joita suositeltiin nuorisolle aamiaiseksi nimenomaan siksi, että niiden uskottiin rauhoittavan teini-iän seksuaalista kiihkoa.

Samassa hengessä rakennettiin partioliikettä. Väsyttämällä nuoret reippain ulkoilmaleikein heidät saatiin iltaisin nukahtamaan kuin tukki. Lopulta paniikki ylitti kaikki järjelliset mittasuhteet. Kehittyi kokonainen sadistinen kasvatuksen filosofia, joka lähti tappavan taudin kitkennästä keinolla millä hyvänsä.

Lasten kädet saatettiin kahlita nukkumisen ajaksi erilleen ja jalat sitoa yhteen. Heidät puettiin pakkopaitaa muistuttaviin siveysvaatteisiin, jotka estivät sukupuolielinten hypistelemisen. John Harvey Kellogg esitti, että tyttöjen itsetyydytyksen estämiseksi klitoriksen päälle pitäisi kaataa ihoa syövyttävää fenolia. Tytöiltä amputoitiin klitoris tai ommeltiin häpyhuulet puuduttamatta yhteen.

Näin haluttiin varmistaa, että lapsille syntyisi pelko itsetyydytystä kohtaan. Yhdysvalloissa vielä on tiedossa että viisivuotiaalta tytöltä poistettiin klitoris masturboinnin lopettamiseksi. Pojille tehtiin esinahan tahallisen kivuliaita poistoja, ilman puudutusta, sillä leikkauksesta aiheutuva kipu oli sopiva rangaistus, jonka jälkeen poika tuskin yrittäisi tyydyttää itseään. Nuorukaisia varjeltiin yölliseltä erektiolta kiinnittämällä peniksen ympärille piikipanta tai kiristämällä esinahka peniksen pään ympärille silkkilangalla tai hakaneulalla niin, että pienikin peniksen paisuminen herätti suuriin kipuihin.

Koko repertuaari on niin sadistinen, että on pakko kysyä, miksi masturbaatio häiritsi joidenkin mielenrauhaa niin paljon, että kokonainen aikakausi saattoi vaipua tällaiseen mielisairauden kaltaiseen hysteeriseen paniikkiin. Kuvittelivatko ihmiset masturbaation aiheuttamat kammottavat vaivat?

Vaivat olivat todellisia, mutta käsitys niiden synnystä oli virheellinen. Euroopan kaupunkien likaisissa oloissa väkeä kaatoivat muun muassa tartuntataudit. Kun nyt lukee kuvauksia masturbaation aiheuttamista tragedioista, vaikuttaa siltä, että esimerkiksi elimistön hitaasti näivettävä tuberkuloosi usein pantiin masturbaation piikkiin. Masturbaation tiliin meni myös naisia vaivannut salaperäinen hysteriaoireyhtymä, vaikka hermostuneisuutena ja pyörtyilynä ilmennyt sairaus johtui todennäköisimmin masturbaatiopaniikin synnyttämästä ahdistuksesta.

Masturbaatiovälineiden historiaa tutkinut Rachel Maines kertoo kirjassaan The Technology of Orgasm, että hysteriaa hoidettiin laitteilla, joiden ilmeinen tarkoitus oli kiihottaa nainen orgasmiin.

Tohtorin täytyi siis tehdä se, minkä ihminen hyvin olisi voinut tehdä itse tai yhdessä puolisonsa kanssa. Amerikkalainen tapa estää lasten itsesaastutus pakkokeinoin ei rantautunut Suomeen ihan yhtä suuressa mitttakaavassa, mutta itsesaastutus pysyi kammottavana ihmisen psyyken ja ruumiin turmelevana, rikkovana ja näivettävänä syntinä ja sairautena suunnilleen luvun puoliväliin saakka.

Vielä luvulla julkaistiin sukupuolioppaita, joissa varoitettiin masturbaatiosta ankarin sanakääntein. Tästä voi päätellä, millaista masturbaatioahdistusta kantoivat vuosisadan alkupuolella, masturbaatiohysterian huippukaudella, syntyneet ikäluokat. Sekään ei ihmetytä, että vielä luvun alussa joka kolmas suomalainen uskoi masturbaation vahingoittavan terveyttä.

Sitä mukaa kun asiallinen tieto on lisääntynyt, pelot ovat vähentyneet, ilmapiiri ja asenteet lientyneet, maailman julkisin salaisuus on hiljakseen yleistynyt sukupolvi sukupolvelta.

Tiede on tuonut uudet tuulet, järjen ääni on voittanut, eikä lääkärikirjoissa enää varoitella itsesaastutuksen vaaroista. Antropologit ja eläintieteilijät ovat osoittaneet, että masturbaatio on luonnollinen, tavallinen, yleinen ilmiö sekä lukuisilla eläinlajeilla että kaikissa ihmiskulttuureissa kaikeinikäisten ja  kaikiken väestöryhmien keskuudessa. Brittiläinen seksuaalipsykologi Havelock Ellis otti käyttöön autoeroottisuuden käsitteen ja esitti, että masturbaation taustalla on sama ominaisuus, joka tekee ihmisestä ihmisen: Kaikki minun ikäiset muistavat hyvin eläintieteen professorin Alfed Kinseyn raportit ja seksologien William Mastersin ja Virginia Johnsonin teokset, jotka osoittivat masturbaation terveyshaitat perättömiksi väitteiksi, joilla vain pönkitettiin ahdasmielistä moraalia.

Vuonna ilmestyneessa Shere Hiten raportissa ylistettiin masturbaatiota avoimesti ja kehotettiin ihmisiä harjoittelemaan sitä ja iloitsemaan siitä. Suurin osa luvun masturbaatiokeskustelusta käytiin naisen masturbaation ympärillä. Viime aikoina monet seksuaalisuuden tutkijat ovat kuitenkin alkaneet kiinnittää huomiota siihen, että myös miehen seksuaalisuus kärsii samantyyppisistä väärinkäsityksistä, jotka vuosisatoja estivät naisia löytämästä itseään.

Masturbaation puolestapuhujat ovat jo pitkään sanoneet, että se torjuu masennusta ja lieventää stressiä. Kymmenkunta vuotta sitten saatiin myös ensimmäisiä tieteellisiä näyttöjä siitä, että masturbaatio voi oikeasti olla terveellistä - ainakin miehille. Graham Gilesin johtama australialainen tutkimusryhmä ilmoitti tuloksista, joiden mukaan ahkera aikuisiän masturbaatio voi torjua eturauhassyöpää.

Masturbaatiota olisi hyljeksimisen sijasta todellakin opeteltava - ja opetettava. Ehkä vielä jopa jonain päivänä jopa Yhdysvaltain Surgeon generalissa tämä tajutaan, ehkä jonain päivänä Yhdysvalloissa Joycelyn Elders ja Suomessa Melissa Mäntylä saavat olla julkisesti sitä mieltä, ilman että potkut tulee työpaikastaan, että - jos nyt ei ihan antaa kymmppiä käsitöistä koulutodistuksessa - lapsille pitäisi ainakin puhua koulussa avoimesti masturbaatiosta ja että seksivalistuksen pitäisi olla muutakin kuin joka kohtaan pelkkä ei -sana.

Parasta on siis rehellisesti myöntää, että masturbaatio on hupi sinänsä ja sopii kaikenikäisille siinä kuin biljardi tai pitsinnypläys. Jos Graham Giles on oikeassa, ehkä erityisesti poikien ja miesten ei kannata olla huolissaan hengenlähdöstä maailman julkisimman salaisuuden harjoittamisesta, vaan pikemminkin kannattaa harjoittaa tätä ehkä maailman yleisintä seksin harastamisen muotoa henkensä ja terveytensä edes tä.

Tämän kappaleen tiedot perustuvat suurimmaksi osaksi ja ovat suurimmaksi osaksi suoraa lainausta Erkki Kauhasen kirjoituksesta Yhden puoskarin ahneudesta syntyi maailman julkisin salaisuus Tiede -lehdessä Syntyvyyden säännöstely on ollut syntiä Raamatussa kuvatulla tapahtumalla Onanin läikytetystä siemenestä, jossa keskeytettyä yhdyntää kuvataan tuomitsevaan sävyyn, kirkkoisät ja reformaattorit ovat perustelleet kantaansa masturbaation lisäksi myös ehkäisykiellolle.

Myös miehen lisääntymiskyvyttömäksi tekevä kastraatio on tuomittu myös muissa Vanhan testamentin lakikokoelmassa: Varhaisista kirkkoisistä erilaiset ehkäisymenetelmät tuomitsivat ainakin Klemens Aleksandrialainen, Hippolytus Roomalainen, Lactantius, Hieronymus, Johannes Krysostomos, Epifanios sekä Augustinus, joka kirjoitti Vaikka niitä, jotka tekevät näin, kutsutaan mieheksi ja vaimoksi, eivät he ole sitä.

Heillä ei ole mitään avioliiton todellisuutta, vaan he peittävät häpeän kunniallisella nimellä. Joskus tämä himokas julmuus, tai julma himo, johtaa siihen, että he jopa tekevät steriiliysmyrkkyjä. Kirkkoisä Hieronymuksen mukaan hedelmättömyysjuomien nauttiminen on murha.

Protestanttiset uskonpuhdistajat tuomitsivat ehkäisyn luvulla. Jean Calvinin mukaan siemenen laskeminen maahan on hirviömäistä. Martti Lutherin mukaan maan täyttäminen ei ole vain käsky, vaan enemmän kuin käsky. Hän kirjoitti siemenen maahan laskemisesta näin: Minä sanon sitä hekumoitsemiseksi, jopa Sodoman synniksi. Roomalaiskatolisessa kirkossa eriasteista kielteistä suhtautumista ehkäisyyn esiintyy vielä tänäpäivänäkin.

Katolisen kirkon mukaan lasten saamista voi kuitenkin rippi-isän kanssa käytyjen keskustelujen perusteella painavista fyysisistä, psyykkisistä tai taloudellisista väliaikaisista syistä johtuen siirtää myöhemmäksi vain nk. Käytännössä kuitenkin monet katolilaiset eivät enää noudata kirkon opetusta ehkäisystä.

Suomessa vanhakirkollisessa raamatuntulkinnassa ehkäisyyn suhtauduttiin torjuvasti luvun alkuvuosikymmeniin asti. Asenteet ovat kuitenkin yleisesti yhteiskunnassa muuttuneet ja naisten lisääntymisterveydelliset oikeudet ovat ajaneet kuolenmansyntien ohi.

Ainoastaan vanhoillislestadiolaisuus, joka katsoo edustavansa Raamatun kantaa ja jatkavansa lähes vuotista kristillistä traditiota, syntyvyyden säännöstelyyn suhtaudutaan vieläkin kielteisesti.

Vielä luvulla vanhoillislestadiolaisilla oli ehdoton ehkäisykielto, vaikka raskaus olisikin ollut äidille hengenvaarallinen. Tämä on ollut aikaisemmin myös kirkon kanta. Ehkäisyn ja aborttien torjuminen nousee jokaisen kohdalla uskon perusteista omakohtaisena asiana. Katolisen kirkon mukaan abortti on synti, josta seuraa automaattisesti ekskommunikaatio eli kirkon yhteydestä erottaminen.

Katolinen kirkko ei hyväksy aborttia edes raiskaustapauksissa. Katolisen kirkon katekismuksen mukaan kirkko on julistanut ensimmäisistä vuosisadoista alkaen, että abortin tekeminen on moraalisesti paha teko. Tämä oppi ei ole muuttunut, se on muuttumaton. Varsinainen abortti, ajateltiinpa se päämääräksi tai keinoksi, on raskas rikos moraalilakia vastaan. Suomessa ennen vuotta raskaudenkeskeytys hyväksyttiin vain lääketieteellisin perustein. Vuonna tuli voimaan laki, joka mahdollisti myös sikiön vammaisuudesta, sairaudesta, raiskauksesta ja insestistä johtuvan abortin.

Vuonna tuli voimaan ns. Vielä pari sataa vuotta sitten äpärän saaminen oli Suomessa syntiä ja tietyissa tapauksissa rikos. Aviottoman lapsen synnyttänyttä naista ja lehtolapsia halveksittiin, heihin suhtauduttiin vihamielisesti. Monet naiset joutuivat synnyttämään luvattomat lehtolapsensa salaa, hylkäämaan harha-askeleensa ja jopa hukuttamaan huorimukulansa koskeen, välttyäkseen itse vainolta ja rangaistuksilta. Äpärillä ei ollut laillista asemaa ennen vuotta , jolloin köyhäinhoitolaissa tunnustettiin ja vahvistettiin aviottomien lasten laillinen asema.

Olisiko maailma ollut parempi paikka miljardeille ihmisille elää viimeisen vuoden aikana sen lisäksi että juutalaiset odottaisivat yhä messiastaan , jos nykyaikainen lainsäändäntö olisi ollut voimassa jo Herodes Suuren Juudeassa ja Keisari Augustuksen Pax Romanassa? Olisiko kristinusko syntynyt, jos ajanlaskun alun Palestiinassa haureuteen liittyvät synnit olisivat olleet dekriminalisoitu, jos nykyaikainen ehkäisy, abortti ja nykytekniikan mahdollistavat hedelmöityshoidot olisivat olleet sallittuja, jos au- ja esiaviollisen lapsen synnyttäneen naisen ei tarvitsisi enää keksiä tarinoita neitseellisestä sikiämisestä yhteisöstä karkottamisen pelossa ja jos ea-lapsen ei tarvitsisi enää kuvitella henkimaailman asiota biologisen isänsä korvikkeeksi?

Sen keskeinen pyrkimys on ollut rajata seksi vain uskonnollisesti siunattuun avioliittoon vain oikeauskoisen henkilön kanssa. Jopa piispojen linja itsetyydytykseen on vieläkin varovaisen kielteinen. Uskonnollinen opetus, jonka pitäisi ilmentää jumalan rakkautta, on todellisessa käytännön elämässä ollut seksuaali kielteistä eetosta, jossa rakkauden sijasta näkyy inho ja viha. Tooraa, Uutta testamenttiä ja Koraania pyhänä kirjana pitävien uskontojen suojissa tehtyjen hirmutekojen lista on loputon.

Uskontojen opettamien syntioppien, pidättyväisyyden oppien ja ahdasmielisten rajoitusten raskas ies on painanut tuhatvuotisena taakkana miljoonien ihmisten hartiolla aiheuttaen seksuaaliseen terveyteen liittyviä ongelmia, mittaamatonta kärsimystä ja vahinkoa ihmisen henkiselle ja seksuaaliselle hyvinvoinnille.

Koko läntistä pallonpuoliskoa koskettanut muutosprosessi, jota luonnehditaan mm. Kun ihmisoikeuskäsitykset, sukupuolimoraali- ja siveyskäsitykset ja asenteet ovat muuttununeet, yhteiskunnallisesta kehityksestä jälkeen jäänyttä uskonnollista kristilliseen synti-, siveys- ja haureuskäsitykseen perustuvaa lainsäädäntöä on dekriminalisoitu ihmisoikeus-suositusten ja -päätösten vastaisina.

Taikauskoisia käytäntöjä, jotka eivät vastaa enää nykyisen arkielämän tarpeita, on kumottu ja korvattu nykyaikaan sopivilla ja onnellisemman elämän mahdollistamilla käytännöillä. Järkisyyt, kriittinen ajattelu ja tieteen ja tutkimuksen tarjoamat selitysmallit ovat korvanneet uskonnolliset doktriinit.

Seksuaalisuuden vapautuminen on ollut osa tätä yhteiskunnallista muutosprosessia. Vapautuneempi ilmapiiri on mahdollistanut myös seksuaaliasioiden uudenlaisen käsittelyn. Seksuaalisuutta säännellyt lainsäädäntö on kokenut suuria muutoksia, joka on johtanut myös yksilöiden ja sukupuolten välisten suhteiden uudelleenmuotoutumiseen ja -määrittelyyn. Monista -luvun lakien valmisteluasiakirjoista näkyy ettei dekriminalisoituja lakeja ja uusia käytäntöjä edelleenkään haluttu ideologisella tasolla hyväksyä, mutta koska tosiasiaksi oli tunnustettava, ettei raamatullisilla rangaistussäännöksillä syrjähypyistä, homoudesta, pornosta jne, ollut ollut toivottua vaikutusta sukupuolikäyttäytymisen ohjaamisessa, dekriminalisoinnit olivat järkevä ratkaisu.

Moni ihminen vielä tänä päivänäkin saattaa pitää dekriminalisoituja lakeja edelleenkin moraalittomina, mutta siitä huolimatta niistä ei ole enää katsottu järkeväksi eikä tarpeelliseksi nyky-yhteiskunnassa säätää rikoslaissa. Kirkkokurista, pakkotyöstä ja vapauden riistosta suomalaiseen tapaan, ihmisoikeusajatteluun Suomi ei ole enää luvun kirkkokuri maa, jossa lihan himot johtivat mitä sadistisimpiin rangaistuksiin.

Haureuden harjoittaja ja haureuteen antautuja ei joudu enää Suomessa torin keskelle kaakinpaaluun, kirkon keskelle sijoitettuun häpeäpenkkiiin, kirkon oven lähellä olevaan jalkapuuhun, eikä seisomaan kirkon ovella tai julkirippiin. Vanhan testamentin kuudes käsky on dekriminalisoitu - aviorikoksesta ei enää pyöveli kaulaa katkaise, uskottomuudesta ei enää joudu vedelle ja leivälle linnaan, syrjähypystä ei enää suomita raippavitsoilla nyky Suomessa.

Esiaviollisesta tai ulkoaviollisesta sinkkuseksistä tai vakipanosta salarakkaan kanssa, naimiisiinmenon ja rakkauden tekemisen ja lapsenteon harjoittelemisesta ennen papin aamenta ei enää sakoteta. Suomi ei ole enää luvun kontrolli- ja huoltopoliisiyhteiskunta, jossa naapurin moraalisesta närkästyksestä tehty ilmianto haureuteen antautuneesta naisesta johti irtolaislain nojalla huoltopoliisiin tarkkailukortistoon, irtolaishuollon toimenpiteisiin ja varoitus-valvonta-pakkotyölaitokseen sulkemis kierteeseen ja jatkuvaan huoltopoliisin riistana olemiseen, kunnes ristikot ikkunoissa vaihtuvat risteihin hautausmaalla.

Seksin myynti on dekriminalisoitu - naishenkilöä "joka pitämällä tapanaan hankkia tuloja siveellisesti hylättävillä keinoilla", ei enää passiteta uudelleenkasvatettavaksi karjakoksi Ilmajoen pakkotyölaitokseen. Nyky Suomessa korvauksen ottaminen tai antaminen aikuisten yhteisymmärrykseen perustuvasta seksistä sukupuoleen, siviilisätyyn tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta, on laillista.

Surulliset stereotyyppiset tarinat, joissa kuolema tai huoltopoliisi korjaa ankeista kotioloista maalta kaupunkiin muuttaneen, köyhän, psyykeltään epävakaan, hunningolle ajautuneen, holtittomaan elämäntapaan joutuneen, päihteiden käyttöön vajonneen, haureutta harjoittavan nuoren naisen, eivät ole enää nykypäivän maksullisen seksin koko kuva.

Huoltopoliisin ja Valkonauhaliiton kertomukset maksetusta rakkaudesta pöyristyttävänä sadismina maidolta tuoksuvan äitinaisihanteen vastakohtana ja ennakkoluuloiset kuvaukset asiakkaista pelkästään estyneinä, kiltteinä äidinpoikina ja rumina, nyrjähtäneinä vanhoinapoikina, joutavat historian romukoppaan. Seksipalvelu on uusiutuva luonnonvara, joka ei käytössä kulu, sen myyminen ei käytössä kulu sen enempää kuin muunkaan palvelun myyminen.

Seksiala on siis elinkeino ja palvelumuoto, jo­ta ei ole laissa kielletty, joten se on elinkeinovapauden piirissä. Suomen perustuslain 18 §: EY-tuomioistuin on katsonut seksin myynnin EY: Mahdolliset epäselvyydet siviililain puolella pitää selkiyttää.

Irtolaislaki huoltopoliisin tarkkailukortistoineen sekä ihmisten ojentaminen ja uudelleen kasvattaminen "epäsiveellisen elämäntavan" perusteella sekä noutaminen, eristäminen ja sulkeminen pakkotyölaitoksiin orjuuden kaltaiseen pakkotyöhön ansiotulojen hankkimisesta "epäsiveellisillä keinoilla", ilman tuomioistuimen päätöstä pelkällä sosiaalilautakunnan inkvisitio-päätöksellä, olisi Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaista.

Samalla tavalla homoseksuaalisuden ja transsseksuaalisuuden kriminalisointi ei olisi enää mahdollista luvun Suomessa, koska Euroopan ihmisoikeussopimus kieltää homoseksuaalisuuden ja transseksuaalisuuden kriminalisoimisen. Seksinmyyjien ihmisoikeuksien ja prostituution olemassaolon oikeutuksen puolustaminen onkin verrattavissa pitkälti homoseksuaalien ihmisoikeuksien puolu stamiseen.

Homoseksuaalisuutta ei enää nykypäivänä Suomessa voida kieltää rikoslaissa, koska suomi on allekirjoittanut Euroopan ihmisoikeussopimuksen. Pornoa ovat nykyaikana liki kaikki katsoneet ja katsovat sitä, lukevat, kuuntelevat ja puhuvat siitä. Sen sijaan, että synnin katsominen olisi enää nykyaikana kokemus, josta jumalan ihmisen tulisi voida pahoin sen vuoksi ja vaivaantua siitä, niin kuin hurskas Loot Sodoman keskellä, aikuisviihteestä voi jokainen nykyään laillisesti nauttia ja katsoa maksua vastaan dvd: Tämä on seikka, joka on askarruttanut minua koko aikuiselämäni ajan, miten alastomuuden ja sukupuolielämän julkinen representaatio on hirvittävämpää kuin toisen ihmisen tappaminen.

Onanin läikytetty siemen on nykyisin masturbaatiota - ennen niin kammottava kuoleman synti ollaan pikkuhiljaa hyväksymässä ja normalisoimassa maaailman ehkä yleisimmäksi ja luonnollisimmaksi seksin ja oman ilon harjoittamisen muodoksi. Kätilöitä, jotka tunsivat abortin tekemisen yrtit raskauden ehkäisyyn ei enää polteta roviolla noitina vehkeilystä paholaisen kanssa. Ehkäisyn kieltävät lait ovat nykyään itsemääräämisoikeutta loukkaavia ja siten ihmisoikeuksien ja perustuslain vastaisia - e-pillerit ja jälkiehkäisy ovat nykyään kaikkien saatavilla.

Jokainen omasta ja toisten terveydestä huolehtiva sinkkunainen vaatii kumiukon tilapäissuhteissaan ja jokainen omasta ja toisten terveydestä huolehtiva henkilö harrastaa vain suojattua seksiä maksullisia palveluja käyttäessään.

Abortin saa nykyään ostaa laillisesti jokainen sosiaalisin perustein. Kovin monen ihmisen mielestä raskauden keskeytyksen tekeminen ei ole kovin hienoa ja ylevää. Mutta jos se osuu omalle kohdalle, jokainen varmasti haluaa, että sen voi tehdä laillisesti lääkärissä eikä laittomasti puoskarilla. Aviottoman lapsen synnyttäneitä naisia ei kohdella enää julmasti ja epäinhimillisesti. Imeväisikäisiä au-lapsia ei enää hylätä kirkon portaille.

Au-lapsen laillinen asema on vahvistettu ja orvoille löyttyy koti. Nyky Suomessa lapsenteko ei ole enää herran hallussa. Eikä lapsenteko muulla kuin perinteisellä lähetyssaarnaajamenetelmällä ole enää taikuutta, josta pääsee hengestään. Maksullisia hedelmöityshoitoja voivat ostaa yksityisiltä klinikoilta siviilisäätyyn tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta avioliitossa tai avioliitonomaisissa olosuhteissa elävien lisäksi myös naisparit ja itselliset naiset yhdenvertaisuuden, itsemääräämisoikeuden ja yksilönvapauden perusteella.

Tämä babybisnes on myös laajentunut kansainväliseksi hedelmöityshoitoturismiksi. Vaimon uskollisuuden tai nuoren naisen neitsyyden varmistamiseksi keskiajalla käytetyn  siveysvyön voi hankkia nykyään hintaan Lasten ruumiillinen kuritus on  nyky laissa kielletty - koivuniemen herraa saatetaankin käyttää enää vain aikuisten vapaaehtoisissa sm-seksileikeissä.

Erilaiset yhteisasumis- ja perhemuodot, jotka olivat haureutta vielä sata vuotta sitten, ovat nykyään laillisia.

.. Vielä luvulla vanhoillislestadiolaisilla oli ehdoton ehkäisykielto, vaikka raskaus olisikin ollut äidille hengenvaarallinen. Rooman valtakunnan hajottua orjuus ilmeni mm. Haluttiin antaa moraalinen signaali, jonka tarkoitus on viime kädessä viestittää ihmisille, että maksullinen seksi on syntiä. Vuoden Rikoslain mukaan oli niin ikään rangaistavaa naisen haureuteen antautuminen nimenomaan bordellissa tai muuten "yleisesti" sekä huoneen pitäminen haureuden harjoittamista varten. Lapset, kuudesluokkalaiset, halusivat "Mielisairaalapolun", jossa hullut jahtaisivat puukkojen kanssa hampaat irvessä. Merkittäviä osa-alueita on niin piilossa, että tutkijat voivat tavoittaa niistä vain kaikuja. Paratiisin porttia ei kolistella yhdenillanhurmoksessa.

ILMAISET SEX HOMO VIDEOT SEX WORK JYVÄSKYLÄ

Halpa puhelinseksi homo kalun syvyys