Sexi pelit homoseksuaaliseen seksi lelut

sexi pelit homoseksuaaliseen seksi lelut

Olinko minä siis homoseksuaali vai onko tälläinen normaalia tuossa v iän paikkeilla. Katselin aina tätä sarjaa ja kuvittelin olevani joku hahmo sieltä. Näin myös unta, että nukuin tämän tytön kanssa. Olin joku v elikkä tuossa iässä tämmöisen pitäisi kai mahdollisesti olla normaalia? Se oli ihanaa silloin myös minulla seisoi aika usein ,mutta en tiennyt mistään tälläisestä. Vanhemmat eivät koskaan kertoneet ja ensimmäinen seisomakokemus oli pelottavaa. Aloin myös katsoa seksiäpelejä netistä, koska alapuolella tuntui hyvältä.

Pian tämän jälkeen siirryin pornoon. Ihastus kesti noin vuoden! Pian se kuiteskin meni ohitse, kun ihastuin toiseen. Tosin yritykset menivät pieleen. Sanat ja teot vain. Rakkaus kesti noin 5kk, kunnes se hiipui ensimmäisen angstin kanssa pois.

No nyt olen todella ihastunut yhteen tyttöön ja kokenut aitoa rakkautta vihdoinkin. Minua oikeasti hävettää nuo aiemmat ihastukset ja nuoret oudot ihastumiset. Oikeasti olin ihastunut hahmoon, jota ei ollut olemassa? Olin pienenä v oikeasti homo! Aina vitutti kun komealle miehelle kävi huonosti, mutta se oli normaalia silloin.

En edes kunnolla tiennyt olevani homo, pian kiinnostus miehiin häipyi kun murrosikä alkoi! Katsellut omaa sukupuolta, koska vastakkainen sukupuoli tuntui oudolta silloin.

No murrosikä teki tehtävän ja nyt olen hetero. Mistäköhän tuo lapsuuden homous johtui? Kyllä siis olin myös tyttöjenkin kanssa ja leikin tyttöjen leluilla pienenä , koska pidin niin kovasti Little Pets Shop leluista. Olisinko minä sitten homo? Voin sanoa, että minulla ei ollut mitään piirrettä mistä olin ihastunut. Mutta erityisesti pidin ruskeatukkaisista miehistä.

Mutta nyt myöhemmin oikeastaan kuvottaa pitää miestä komeana sillä tavalla. Homojen oikeudet eivät ole viäläkään päässeet kunnolla hohtoon! Ne olivat pitkät ja minulta kysyttiin usein "Ooks sä tyttö vai poika? Olenhan minä yhä Prinsessanne!

Syitä siihen on monia. Toisia viehättää sama sukupuoli, mutta samalla haluaisivat myös olla ihanan vastakkaisen sukupuolen kanssa tekemisissä. Epäilen yhtä henkilöä biksi, mutta sehän ei minua sinänsä haittaa, koska tiädän, että vaikka hänellä olisikin homoseksuaalisia tunteita jotain tyttöä kohtaan.

Niin hänellä ei taida tällä hetkellä olla niitä, vain heteroseksuaalisia tunteita minua kohtaan. Useat homoseksuaalit tuntevat olevansa vastakkaista sukupuolta, mutta onhan se sinänsä ymmärrettävää. Minulle hän on kuitenkin aina tytön roolissa. Kyllähän minä naisen roolinkin osaan alistua, mutta en tälläisessä tilanteessa. Mieluiten lesbona tekisin sen, koska miehen kanssa. No en ole homoseksuaali. Sitten mies ja homoseksuaali, vaikka oikeastaan olet silloin hetero. Saatat tuntea olevasi poika tai sitten jos olet tytön roolissa niin tuo nainen viehättää sinua.

Animen katsojat ainakin tiätävät tästä enemmän lesboanimeahan on niin paljon. Tyttö makaamassa tytön kanssa, se saattaa tuntua houkuttelevalta. Ajattele nyt kuinka sikamaisia miehet ovat ja kuinka herttaisia naiset ovat.

Parittelevat eläimet houkuttavat sinua. Sinä saatat myös ajatella kuinka söpöjä eläimet ovatkaan. Ja tytöt eivät kiinnostaneet ollenkaan. Nyt on mielipide tosin vaihtunut. Eläinseksuaaleissa ei ole mitään vikaa, kunhan eivät tee mitään eläimille. Ihmiset ovat mielestäsi rumia. Minä ainakin pidän tätä ihan normaalina, eivät kaikki pedofiilia-seksuaaliset ihmiset käy lapsiin käsiksi.

Hänen ihania hiuksiaan ja söpöjä pieniä rintojaan, mutta tiädät et voi tehdä sitä. Katso nyt kuinka viaton se on. On myös nuoria kaksikymppisiä pedofiileja.

Älkää tuomitko kaikkia pedofiileja raiskaajiksi! Itsekkin pidä joitain v tyttöjä ihan viehättävän ja kauniin näköisinä söpöinä. Mutta en minä koskaan kuvittelisi voivani seurustella jonkun tuon ikäisen kanssa. Kun pedofiili olo tulee jo siitä, kun yks tyyppi näyttää paljon nuoremmalta, mitä oikeasti on. Mutta en anna sen haitata, koska on kuiteskin samaa ikää!

Ehkä et osaa päättää sitä? Mutta yleensä se johtuu haluttomuudesta. Rakkaus ei kiinnosta sinua paljon ja haluat vain olla yksin. Rakkaus on sinusta turhaa, etkä vain jaksa sitä. Tämä saattaa myös johtua nuoruudessa koetusta murtuneesta sydämmestä tai jostain muusta. Rakkauttakin on niin monenlaista. Itse olen hyvinkin kykenevä välittämään ihmisistä, vaikka sellaista usein välttelenkin. En vain kaipaa elämääni mitään platonista rakkautta syvempää, romantiikasta ja erotiikasta nyt puhumattakaan.

Moni aseksuaali muuten kaipaa sitä romanttiikkaa elämäänsä ja on jopa naimissa. Seksuaalinen kanssakäyminen vain ei kiinnosta. Kyllä rakkaus siis monille kelpaa ja sitä kaivataan, eikä välttämättä yksinkään haluta olla. Itse vain olen tämmöinen kummajainen. Miksi sukupuolen merkityksen huomioiminen on sitten niin haastavaa? Millä tavoin oletus tämänhetkisen kasvatuksen neutraaliudesta on perusteltavissa? Ihmiset, niin vanhemmat kuin kasvatuksen ammattilaisetkin, tietävät paljon sukupuolistereotypioista ja siitä, että ei olisi hyvä kieltää poikaa leikkimästä nukella; toisaalta niin vanhemmat kuin muut kasvattajat eivät välttämättä ole emotionaalisesti sinut näiden asioiden kanssa.

Fine kuitenkin huomauttaa, että aikuisten lisääntynyt tieto ei suoraan merkitse sitä, että lapset kokisivat rohkaisua yhtä lailla toimintaan, jota vanhemmat pitävät sukupuolelle epätavallisempina. On tärkeää tulla tietoiseksi niistä oletuksista, jotka -usein tiedostamatta- ohjaavat toimintaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa pienen vauvan itkun tulkintaan vaikuttaa se, kerrotaanko kuulijalle, että itkevä lapsi on tyttö vai poika.

Lasten tarkkaavaisuus ei ole sattumaa, huomauttaa tutkija Outi Ylitapio-Mäntylä, sillä:. Aikuinen on myös auktoriteetti, ja siksi lapset havainnoivat kasvattajan toimintaa pyrkien miellyttämään häntä. Näin ei ole satunnaista, että lapset tekevät sitä, mitä olettavat aikuisten odottavan. Ajatus neutraaliudesta on utopistinen, kun sukupuoli edelleen vaikuttaa paljon siihen, miten toiset kohtaamme. Keskeisempää on lähestyä kysymyksiä siitä, miten voidaan ehkäistä, etteivät sukupuoleen liitetyt rajoitteet rajoittaisi lapsia.

Sukupuolisensitiivinen näkökulma ottaa huomioon, miten kasvattaminen tapahtuu aina tietynlaisessa yhteiskunnallisessa todellisuudessa. Ylitapio-Mäntylä kertoo sukupuolisensitiivisen varhaiskasvatuksen pyrkivän tuomaan näkyviin sosiaalisen ja yhteiskunnallisen näkökulman kehityspsykologisen lähestymistavan rinnalle. Kasvatukselliset ympäristöt eivät ole neutraaleja, irrallisia yhteiskunnan hierarkioista ja normeista. Koulussa — ja myös päiväkodissa- opitaan paljon muutakin kuin mitä koulukirjoissa lukee.

Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa -hankkeessa tarkastellaan sukupuoleen liitettyjä normeja kriittisesti. Sukupuoli ei tietenkään ole ainoa tekijä, joka luo erilaisia toimintamahdollisuuksia yksilöille. Normeihin kohdistuva kriittisyys ottaa tarkastelun kohteeksi oletukset; miksi pojan pitää olla tietynlainen? Ylitapio-Mäntylä esittää ongelmalliseksi tavat, joilla leikit, lelut, vaatteet ja värit yhä enenevässä määrin sukupuolitetaan.

Tämä liittyy tiiviisti lasten maailman kaupallistumiseen. Tapahtuuko vaaleanpunaisen prinsessamaailman tyrkytys pikkutyttöjen vaiko rahan ehdoilla? Ylitapio-Mäntylä painottaa, että yhä enenevä lapsen maailman sukupuolittaminen kaventaa lasten mahdollisuuksia kehittää itseään.

Lapsiin kohdistetut käytös- ja osaamisodotukset vaihtelevat sukupuolten mukaan; tytöiltä odotetaan tunnollisuutta ja rauhallisuutta, pojilta liikunnallisuutta ja rohkeutta. Mistä nämä normit tulevat, ja miksi ne helposti asetetaan elävien ja ainutkertaisten yksilöiden edelle, vaaditaan ahtautumaan niihin? Palveleeko normien noudattaminen sittenkin ensisijassa aikuisia, jotka eivät halua kyseenalaistaa tottumuksiaan, ja mahdollisesti hämmentyvät kohdatessaan jotain, mikä sekoittaa pasmat?

Odotukset eivät ole rajoittavia ainoastaan niiden kannalta, jotka eivät sovi odotuksiin, vaan ne rajoittavat kaikkia. Osaamisoletuksia pitää tutkia kriittisesti, siinä missä koko pedagogiikan merkitystä. Kun puhutaan varhaiskasvatuksesta yhteiskunnallisessa kontekstissa, puhutaan väistämättä naisvaltaisesta alasta.

Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa -hankkeen projektipäällikkö Milla Paumo selventää, että laajemminkin keskustelussa oleva tavoite miesten saamisesta varhaiskasvatuksen alalle ei itsessään merkitse kumousta arvoissa, mikäli tekemisen käytäntöjä ei tarkemmin tutkita.

Ilman asian tietoista ja yhteistä pohdintaa on vaarana, kun työyhteisöön tulee vähemmistössä olevan sukupuolen edustaja työntekijäksi, että työyhteisö liukuu toteuttamaan perinteisiä sukupuolirooleja. Lähtiessään mukaan tasa-arvotyöhön kasvattajan on oltava valmis ylittämään myös omia mukavuusalueitaan.

Sukupuolisensitiivisyys edellyttääkin siis kasvattajalta omien ennakkoluulojen ja tottumusten tarkkailua. Jos kerran lapset havainnoivat tarkasti, kyse voi olla hyvin yksinkertaisista ja arkipäiväisistä seikoista; millaisia satuja luetaan ja millaiset leikkitilat ovat. Sukupuolisensitiivisyys merkitsee ainakin käytettyjen lähestymistapojen saralla eri asiaa eri ikäryhmien kohdalla. Siinä missä murros- tai teini-ikäiset voivat pohtia sukupuoliin ja omaan olemiseen liittyviä kysymyksiä, varhaiskasvatuksessa suuri huomio on ohjaajassa.

Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa -projektin työskentelytapoihin kuuluu erilaisia itse-oppimisen tyylien tukeminen; valmiin mallin antamisen sijaan oivallus syntyy kasvattajasta itsestään. Sukupuolisensitiivinen kasvatus päivähoito-instituutioissa tuleekin tässä suhteessa lähelle erilaisia osallistamista painottavia kasvatuksen ja opetuksen suuntauksia, kuten kriittistä pedagogiikkaa ja sen feministisiä muunnoksia.

Yhdysvaltalaisen bell hooksin suomennettu kirja Vapauttava kasvatus , suom. Kansanvalistusseura on suositeltava teos aloittaa tutustuminen feministiseen kriittiseen pedagogiikkaan. Fine, Cordelia, Delusions of Gender. Teoksessa Outi Ylitapio-Mäntylä toim. Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa-projektin sivut, joilta löytyy paljon linkkejä erilaisiin materiaaleihin.

Nään tossa vähän ongelmallisena sen, että siinä tunnutaan olettavan faktaksi, että lasten painottuneesta ohjaamisesta niiden sukupuoliroolin mukaiseen toimintaan olis enemmän haittaa kuin hyötyä. Kaikki lienee samaa mieltä siitä, että miehiin ja naisiin kohdistuu yhteiskunnassa erilaisia rooliodotuksia. Tästä taas seuraa, että miehiä ja naisia myös palkitaan yhteiskunnassa eri asioista. Miehiä palkitaan maskuliinisen roolin ansiokkaasta toteuttamisesta enemmän ku naisia ja vastaavasti naisia palkitaan feminiisisen roolin ansiokkaasta toteuttamisesta enemmän ku miehiä.

Jos hyväksytään toi mitä yllä esitin oletan että tekin hyväksytte ton faktaväitteenä todeks , niin tuntuis aika todennäköiseltä, että jos yrittää maksimoida esim. Ja vastaavasti tytöille toisin päin. Jos siis oletetaan, ettei sukupuolisensitiivinen varhaiskasvatus onnistu juurikaan muuttamaan maailmaa toisenlaiseks lienee järkevä oletus? Mistä me tiedetään kummalla puolella optimia me ollaan tällä hetkellä sen suhteen, kuin paljon lapsilla on vapautta itsensä toteuttamisessa sukupuoliroolin osalta?

En siis itse usko että tarhakasvatuksella on hirveesti merkitystä tossa asiassa suuntaan tai toiseen, koska lapset osaa tehokkaasti imeä niitä vaikutteita muualtakin, eikä sukupuoliroolien todellisuus luultavasti jää niille hämäräks ainakaan kovin pitkäks aikaa, vaikka tarhassa tehtäis mitä. Mut jos nyt oletetaan että sillä on merkitystä. Tää ei kuulosta kovin uskottavalta muu teksti huomioiden.

Mä sain ainakin nimenomaan sen kuvan, että tossa pyritään muuttamaan lasten tapoja toimia ja ilmaista itteään sen kautta, miten aikuiset niitä kohtelee. Jos se, että aikuiset muuttaa tapaansa suhtautua lapsiin ei vaikuta lapsiin millään tavalla, niin miks turhaan ees pyöritetään tällasta projektia? Tää kuulostaa siinä mielessä vähän huonolta uskomukselta, että lapsethan ei vielä kovin hyvin ymmärrä sitä, minkälaista maailmaa varten ne on tarhassa tai koulussa valmistautumassa.

Lapset ei tiedä, minkälaisen sukupuoliroolin omaksumisesta ja hallinnasta niille on tulevaisuudessa eniten hyötyä. Anekdotaalisena esimerkkinä, pikkupoika ei esim. Se saattaa siis lapsena treenata asepalvelukseen valmistavia toimia vähemmän ku mikä olis optimaalista ellei joku asioista paremmin tietävä kannusta sitä siihen. Kuka olettaa lasten kohtelun olevan sukupuolineutraalia? Tunnen nykyään hirveen määrän pinten lasten vanhempia ja niillä yks yleisistä läpänheittoaiheista on se, kuinka voimakkaasti noi rooliodotukset tulee esille kasvatuksessa monilla eri alueilla.

Suurin osa vanhemmista tuntuu tiedostavan ihan täysin, ettei ne kohtele lapsiaan sukupuolineutraalisti. Musta tää siis tuntuu menevän päinvastoin ku mitä tossa väitetään.

Vaikuttaa enemmänkin siltä, että useimmat vanhemmat ihan tarkoituksella kohtelee lapsiaan epäneutraalisti. Ehkä jengillä on vaan erilaisia näkemyksiä siitä, mitä ne ongelmat on ja miten niitä tulis huomioida. En usko että ongelmaa olis juurikaan siinä, ettei ihmiset tiedostais sitä, että ne kohtelee tyttöjä ja poikia eri tavalla.

En edelleenkään pidä toteennäytettynä, että täysin sukupuolineutraali rohkaiseminen olis optimaalista lapsen nykyisen ja tulevan hyvinvoinnin kannalta. Itellä jotenkin sellanen fiilis, et sukupuolittaminen olis joskus luvulla ollu paljon voimakkaampaa ku nykyään.

Minä vuonna historiassa sukupuolittamista on ollu vähemmän ku nykyään? Normaalimpaa varmaan on se mikä on yleisempää ja tyypillisempää. Toivottavampana vanhemmat taas pitää sitä varmaan siks, että ne ajattelee pojalle olevan tyypillisesti elämässä enemmän hyötyä siitä, että se osaa pelata fudista ku siitä, että se osaa leikkiä nukeilla. En ehdi jokaiseen kohtaan vastata, mutta muutama pointti. Tuskin yksikään lapsi päätyy kasvamaan teini-ikään asti irrallaan yhteiskunnasta ja sen sukupuolinormeista!

Tuot muuten ihan hyvän yksityiskohdan esiin. Mut miksi ihmeessä sekä tyttöjä että poikia ei pitäis yhtä lailla rohkaista tai antaa aitoja valinnanmahdollisuuksia jalkapallon pelaamiseen ja balettiin? En ihan noin itse muotoilis. Mutta siis lähinnä nyt luvun puolella verrattuna sitä edeltäviin vuosikymmeniin. Laajemmalla aikajänteellähän on pikemminkin liikuttu tasa-arvoisempaan suuntaan. Paitsi nyt vielä kontradiktoin itseäni.

Lienee selvää, ettei pienet lapset yleensä osaa arvioida, mitä taitoja ne tulee myöhemmin tarvitsemaan. Tän takia aikuiset esim. Vastaavasti vanhempi voi katsoa järkeväksi ohjata poikaa käyttämään enemmän aikaa maskuliinisten taitojen opetteluun kuin feminiinisten taitojen opetteluun, jos vanhempi uskoo että pojalle on tulevaisuudessa maskuliinisista tai sellaisina pidetyistä taidoista enemmän hyötyä ku feminiinisistä taidoista.

Mä en ehkä oo ihan samaa mieltä siitä että pojille ois itsestäänselvästi hyötyä maskuliinisista taidoista ja tytöille femininiinisistä, vaikka niitä toki yhteiskunnassa edellytetäänkin. Ainakin jos ajattelee että kyse on paitsi taidoista myös jonkinlaisista sisäistetyistä mielikuvista koskien sitä millainen ihminen on, mitä osaa ja mihin pystyy. Kyllä se voi olla melko vahingollista jos omat käsitykset itsestä perustuvat jotenkin hyvin kapealle mallille siitä millainen miehen kuuluu olla ja millainen naisen kuuluu olla, etenkin jos ja kun nuo mallit ovat lähtökohtaisesti melko mahdottomia saavuttaa.

Lisäks väittäisin että helpottaa aika paljon esim. Tää sukupuolikasvatus on kyllä ihan oma lajinsa siis monet varmasti ajattelee Roguen tavoin. Mä ihmettelen sitä, että kun yleensä oppimisessa pyritään kaventamaan eroja esim. Tää on mulle ihan nurinkurista ja kummallista ajattelua. Eikö kaikkien lasten kaikkia taitoja tulisi tukea? Tää jaksaa huvittaa joka kerta, että tasa-arvo ei oo ikinä kiinni sukupuolesta silloin, ku puhutaan naisvaltasesta instituutiosta, mutta silloin taas on, kun puhutaan miesvaltasesta instituutiosta.

Tossa miesten tuleminen alalle nähään jopa uhkana tasa-arvolle. Millasenakohan sovinistina pidettäis tyyppiä, joka vihjailis että naisten tuleminen jollekin miesvaltaselle alalle on uhka tasa-arvolle? Ihmiset varmaan usein tekee sitä mitä ne osaa? Sanottakoon nyt vielä lopuks, etten suhtaudu sukupuolisensitiivisyyteen oikeesti erityisen negatiivisesti, koska en usko että sillä on juurikaan vaikutusta mihinkään enkä myöskään usko ettgä siinä varsinaisesti olis pahantahtoiset voimat liikkeellä.

Jos kuitenkin oletettais, että sillä olis vaikutusta, niin mun mielestä tulis voimakkaammin kyseenalaistaa noita lähtökohtia, joita edellä kritisoin. Tässähän esitetään nimenomaan, että tavoite on miesten saaminen varhaiskasvatukseen. Joten en ymmärrä kommenttiasi? Täähän pätee muihinkin työyhteisöihin. Pysyn ainakin jossain määrin tulkintani kannalla. Mutta uhkanahan esitettiin perinteiset sukupuoliroolit, ei miehet?

Luin pelkästään otsikon, joten voi olla, että nyt menee ohi ja kovaa, mutta ei se mitään. Itselläni on siis kolme lasta: Vanhin poikani on tietyissä asioissa utlramaskuliininen, kovempi äijä jo nyt kuin itse olen ikinä ollut tai tulen olemaan, keskimmäinen poikani on herkkä runosielu hyvällä huumorintajulla varustettuna ja nuorimmainen tyttö on jo nyt selkeästi isin tyttö, joka saa ja tulee saamaan tahtonsa läpi asiassa kuin asiassa.

Ennen lasten saantia minulla oli joitakin tavoitteita lasten kasvattamisen suhteen. Tosin ei niitäkään nyt ihan hirveästi ollut, laiska kun olen. Nyt kun näitä lapsia on siunaantunut niin huomaan, että kaiken maailman ideologiat ja vankat mielipiteet ovat karisseet kuin havunneulaset joulun jälkeisestä joulukuusesta. Kasvatuksessa jäljellä on vain arki, jonka taso on hyvin riippuvainen uneni määrästä ja laadusta sekä siitä kuinka pitkä aika on edellisestä ateriastani.

Kuolemaa uhmaten uskallan väittää, että näin on tilanne myös lasten äidin osalta. Edellisestä johtuen suurimman osan ajasta minulle on ihan sama millä leluilla poikani leikkivät.

He saavat leikkiä nukeilla ja pukeutua pinkkiin, kunhan ovat välillä hiljaa, eivätkä kilju korvaani. Tyttöni saa ja myös leikkii autoilla. Tästä kaikesta on varmaan se ilo valistuneiden suhteen, että en ole omalta osaltani ohjaamassa poikiani ai tyttöäni jäykkiin malleihin. Toisaalta joku varmaan kauhistelee myös sitä, että en myöskään ohjaile lapsiani mihinkään suuntaan. Noh, kaikkia ei voi miellyttää. Kuten jo aluksi tuli todettua, kohtelen poikiani jo nyt epäjohdonmukaisesti ja epäreilusti suhteessa pikkutyttööni.

En voi itselleni mitään! En tiedä mistä tämä kaikki johtuu, mutta jo alusta asti olen suhtautunut tyttööni eri tavalla kuin poikiini ja alusta alkaen olen myös tiedostanut asian. Jotenkin halu suojella ja varjella on vahvemmin läsnä kuin poikieni kohdalla. En tiedä onko tässä jokin biologisperäinen toimintatapa taustalla, joka pakottaa minut varjelemaan silmäterääni alkukantaisilta luolamiehiltä tai jotain.

Selvä ero siinä on. Itse olen suhtautunut asiaan huumorilla ja ottanut tilanteen annettuna. Minulla ei ole tahtoa, eikä halua muuttaa tilannetta.

Mutta tässä siis ollaan. Vailla kasvatusmetodia, vailla sensitiivisyyttä ja johdonmukaisuutta. Antakaa anteeksi jos ja kun joudutte herkistämään minun kin lapsiani sille toiselle puolelle. On kyllä ihan totta että kasvatus on varmasti usein arjessa aika kaukana niistä ihanteista joita itselleen tai muille asettaa. Mutta eipä se toisaalta tee niitä ihanteita tyhjäksi että niihin ei aina täydellisesti yllä. Lisäks mun mielestä on ehkä eri asia jos puhutaan ammatillisesta varhaiskasvatuksesta jota tekevät koulutetut henkilöt joiden työnkuva on nimenomaan kasvattaminen — silloin kriteerit voi olla tiukemmat.

Mun puolesta lastenkasvatus voidaan ulkoistaa kokonaan ammattikasvattajille, niin saadaan mallikelpoisia kansalaisia! En ole siis ihan varma kuinka paljon haluan lastentarhaopettajien kasvattavan lapsiani, olen heille kyllä erityisen kiitollinen lasteni hoitamisesta. Jossain määrin luottaisin tossa siihen, että jengi pyrkii yleensä tavottelemaan painottuneesti sellasia asioita, joista niille on suhteellisesti enemmän hyötyä.

Eli jos näyttää siltä, että naiset panostaa vaikka ulkonäköönsä selvästi enemmän ku miehet, niin on todennäköistä, että naiset myös hyötyy hyvästä ulkonäöstä suhteellisesti enemmän ku miehet.

Vastaavasti muiden ominaisuuksien osalta. En usko että ihmiset robottimaisesti pyrkii toteuttamaan perinteisiä sukupuolirooleja vaan siks, että ne on perinteisiä. Vastaavasti jos naiset esim. Tää ei tietenkään sulje pois sitä, etteikö vaikka miehelle vois olla hyötyä siitä, että se hallitsee myös jotain feminiinisinä pidettyjä taitoja. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että joistain asioista miehille on enemmän hyötyä ku naisille ja vice versa ja se näkyy myös panostuksissa niihin asioihin.

En mä oo oikeestaan tässä lyömässä lukkoon mitään standardia sille, kuinka kapeaa mallia jengin kannattaa tavotella. Jonkinlaiset oletukset kannattaa kuitenkin varmaan olla siitä, millä ominaisuuksilla ja taidoilla maailmassa pärjää?

Toi sukupuolijärjstelmä ja sen huomioiminen on vaan yks osa sitä kokonaisuutta. Mun argumentti on, että oma sukupuoli ja siihen kohdistuvat odotukset ja rajotteet kannattaa huomioida ihan samalla tavalla ku kaikki muutkin odotukset ja rajotteet. Ehkä peruskoulussa pyritään kaventamaan eroja tollasissa perusasioissa, mutta toisaalta yhteiskunnan tasollahan on koko ajan pyritty just päinvastaseen suuntaan, eli mahdollisimman pitkälle menevään erikoistumiseen.

Ei nykytason tehokkuus ja hyvinvointi oo sen tulosta, että kaikki osaa tasasesti kaikkea. Ja siis kyllähän tarhassa ja koulussa varmaan valtaosaa asioista puuhaillaankin ihan sukupuolesta riippumatta. Ja koska miehet ja naiset arvostaa vastakkaisessa sukupuolessa vähän eri ominaisuuksia, niin siitä seuraa että miehet ja naiset pyrkii hankkimaan vähän erilaisia ominaisuuksia. Ihan pakko tähän huomauttaa, että pyöriikö lasten elämä sun mielestä itsestäänselvästi heteroseksuaalisuuden ympärillä?

Uskon että pohjimmiltaan tällä erikoistumisella on paljonkin tekemistä sukupuolivalinnan kanssa ja jos ne taustalla olevat valintakriteerit muuttuu, niin myös ihmisten toiminta muuttuu. Toki ihmisten toimintaan vaikuttaa miljoona muutakin asiaa ku sukupuolivalinta, mutta sukupuolivalinnan relevanssia lienee turha kiistää silloin kun yritetään nimenomaisesti miettiä syitä sukupuoliroolien eriytymiselle.

Nyt kun oikein pinnistin niin tuli mieleen, että onhan minullakin jokin periaate olemassa! Olen nimittäin pyrkinyt lapsieni kohdalla vahvistamaan niitä ominaisuuksia, jotka tuntuvat nousevan pintaan ikään kuin luonnollisesti. Toinen poikani tykkää taas selkeästi rauhallisemmista mielikuvitusleikeistä, kilpailuviettiä ei tunnu olevan sitten yhtään syyllistän häntä sensitiivisesti siitä, että hän ei ole yhtä aktiivinen ja kiinnostunut samoista asioista kuin isoveljensä.

Edellisen liittyen olen huomannut, että vaihtoehtoinen toiminta lössähtää hyvin nopeasti, jos se edes pääsee kunnolla vauhtiin. Jalkapallosta ja sählystä kicksit saava ei jaksaa leikkiä nukeilla, kun taas toisella tilanne on juuri päin vastainen. Voi olla, että olen totaalisen väärässä, mutta tähän tilanteeseen sensitiivisyyden tuominen tuntuu jotenkin keinotekoiselta, jos olen sen oikein ymmärtänyt. En mielestäni ole ohjannut kumpaakaan sälliäni mihinkään tiettyyn suuntaan, kuten edellisessä viestissäni toin esille.

Tyypit vain tuntuvat olevan kiinnostuneita kovin erilaisista asioista. Tämä ei ole aina itsestäänselvyys. Ei se ole aina itsestäänselvyys, kute Johanna kommentoikin. Vanhempien tapauksessa voidaan lapsille kasata paineita, esim. Sitten taas ammattikasvattajien puolelta ryhmäkoot jne. Mielenkiintonen uutinen aihetta hyvin läheltä: He tukivat ajatusta tyttöjen ja poikien yhtäläisestä kasvatuksesta sekä miesten ja naisten tasavertaisuudesta maailmankansalaisina.

Joku jo kirjoittikin, että tuskin tässä suurta vahinkoa pystytään lapsille tekemään. Eli jos energiaa riittää eikä lapsia vahingoiteta niin siitä vaan. Turha kuitenkaan tulla pyytämään korkeampaa palkkaa tällä perusteellla. Perimmäinen ajatuskin lienee ihan ok eli että lasten omaa kehitystä tuetaan mikä sitten on kellekin luontaista.

Eli luultavasti tässä on taas perimmäisenä motiivina naiskamppailu eikä niinkään lasten etu, vaikka siihen tietysti joka kohdassa osataan vedota.

Manipulointi taas herättää suuttumusta…. Lähelle näkee harvoin selvästi; osaamme kyllä taivastella vanhoja tapoja tai muita kulttuureja, mutta se, mihin on totuttu ja kasvettu jää helposti kyseenalaistamattomaksi. Entäs sitten se, että noin puolet lapsista on poikia? Onko naiskamppailu myös poikien etu joita kuitenkin on noin puolet lapsista.

Se on vastaus seksistiseen yhteiskuntaan. Onko seksismin vastustamatta jättäminen niiden tyttöjen etu? Jotain linkkejä, joihin oon törmännyt: Noi on vaikeita asioita arvioida. Jos opettajat näyttää kohtelevan tyttöjä ja poikia eri tavoin, on mahdoton sanoa johtuuko se vaan opettajien asenteista vai siitä, että tytöt ja pojat kohtelee opettajia eri tavoin.

Ihan sama ku yleensäkin kasvatuksessa. Vanhempi kasvattaa lasta ja lapsi vanhempaa. Lopputoloksena on joltain näyttävä vuorovaikutus, mutta on todella hankalaa arvioida missä määrin kyse on kunkin osapuolen toiminnasta ja persoonallisista ominaisuuksista.

Kumpikin olemme varmaan käyneet sitä samaa peruskoulua? Pienillä teoilla, joita auktoriteetit tekee on suuri vaikutus. Meinaatko että pikkutytöt manipuloi kasvattajan olemaan antamatta huomiota, tai odottamaan enemmän kykyjä vaikka pukeutumisessa? Tiedätkö asiasta jotain, mitä asiantuntijat ei tiedä? Jos näin on, niin kerro toki.

Kriittisyys on hyväksi, eikä kaikkea tarvitse uskoa, mutta kuulostaa nyt hieman siltä, et totuus ei miellytä ja halutaan keksiä verukkeita.. Epäiletkö kaikkea muutakin tutkimusta yhtä paljon, vaiko vaan tietynlaista? Silloin kun se ei sovi yhteen odotuksiesi kanssa? Olettaisin, että juuri he ovat tässä asiantuntijoita? Villit ja kiltit-kirja, johon viittaa sisältää myös katsausta tähän. Ja peruskoulun osalta on jo tosi vaikee arvioida missä määrin opettajat kohtelee oppilaita eri tavalla sukupuolen perusteella.

Ala-asteella poikia jouduttiin esim. Täten pojat väistämättä vei suurimman osan huomiosta. Sitten yläasteella kun meiän luokalla sattu olemaan muutama viinaa, tupakkaa ja mahdollisesti muitakin päihteitä suurkuluttava teinityttö, jotka käyttäyty tunneilla ihan miten huvittaa, niin ei se opettajien suhtautuminen niihin juurikaan poikennu vastaavasti käyttäytyviin poikiin suhtautumisesta.

En silti väitä ettei kohtelussa olis sukupuoleen perustuvia eroja, väitän vaan että on vaikee arvioida perustuuks ne erot kohtelussa enemmän sukupuoleen vai siihen eroon tyttö- ja poikayksilöiden käyttäytymisessä.

Riippuu varmaan paljon tilanteesta. Mut tossa mun lyhyessä kommentissahan mä vastasin lähinnä liittyen noihin sun linkittämiin hesarin mielipidekirjotukseen ja Ylen lyhyeen artikkelinpätkään enkä mihinkään tutkimuksiin. En väitä ettei tyttöihin ja poikiin suhtauduttais jossain määrin eri tavalla. Eihän toi Iltalehden artikkelikaan antanu mitään kunnollista tietoa siitä, mistä toi havaittu kohtelu johtui.

Siinähän vaan todettiin että poikia huomioitiin enemmän ja niitä pidettiin avuttomampina ku tyttöjä. Mut eihän siinä analysoitu ollenkaan sitä, että johtuks se kohtelu siitä et pojat itse vaati enemmän huomiota ja oli de facto avuttomampia vai siitä, että opettajat vaan penskoista riippumattomista syistä ite anto väkisin pojille enemmän huomiota ja kuvitteli niiden olevan avuttomampia.

Tässähän on koko sen asian ydin mitä mä kyseenalaistin.

... Sexi pelit homoseksuaaliseen seksi lelut 8. marraskuu Oma elämä Rakkaus & suhteet Seksi .. Näissä neliöissä · Neitsytmatka · Ninan verkkareissa · No Sex and the City · Nørrebro Summers. 7. lokakuu Ylitapio-Mäntylä esittää ongelmalliseksi tavat, joilla leikit, lelut, vaatteet ja värit yhä enenevässä The Real Science Behind Sex Differences. helmikuu Klasse, stil, personlighet, sex-apeal og penger, ikke misforstå oss, det er såklart er det mange Seksilelut miehille mies siveysvyössä jos peli on pelata korttisi oikein ja tehdä itse murehtia jollakin rahaa selvittä kädet pyydetty sisällyttäen siihen suuntautuminen, avoimesti homoseksuaalisen suuntaan. 7. lokakuu Ylitapio-Mäntylä esittää ongelmalliseksi tavat, joilla leikit, lelut, vaatteet ja värit yhä enenevässä The Real Science Behind Sex Differences. 9. marraskuu Ontario Consultants on Religious Tolerance. Rakkauden monet kasvot: Homoseksuaalisesta rakkaudesta, ihmisoikeuksista ja vapautumisesta. 8. marraskuu Oma elämä Rakkaus & suhteet Seksi .. Näissä neliöissä · Neitsytmatka · Ninan verkkareissa · No Sex and the City · Nørrebro Summers.

HOMOSEKSUAALISEEN PK SEURAA FRESSI KUOPIO RYHMÄLIIKUNTA

ELLIT SEKSI ROMANTTINEN HOMO SEKSIVIDEO

: Sexi pelit homoseksuaaliseen seksi lelut

Sexi pelit homoseksuaaliseen seksi lelut Seksiteffit thaihieronta gay levi
AJONEUVOREKISTERIKYSELY SUOMALAISTA NAINTIA HOMOSEKSUAALISEEN Sihteeri jkl seuraa turusta homo
Homoseksuaaliseen seuralaispalvelut gay seksi Seksikäs homo blondi sexwork escorts
Chat homo treffit alaston amatööri Homo sex in turku kotitekoinen kalu